Önünden geçtiğimiz herkesin kafasını çevirmesine neden olacak bir güzel görüntü istiyorsanız kolları sıvamanın tam vakti. Bugün sizlerle arabanızın çok daha havalı görünmesi için en kolay ve en uygun birkaç yolu paylaşıyoruz.

1. Arabanızı hem içini hem dışını profesyonelce yıkattırıp detaylandırın.

İçi ve dışı kirliyse hiçbir şey arabanızı daha ucuz ve kötü gösteremez. Kir, kırıntılar, döşeme lekeleri ve tozun tümü arabanızın çekiciliğini ve değerini azaltır. Bu, aracınızdaki fast food poşetleri veya su şişeleri koleksiyonu da kimseyi etkilemiyor. Arabanızın harika görünmesini sağlamanın ilk adımı, kusursuz bir şekilde temiz olmasını sağlamaktır. En çirkin arabalar, iyi bir yıkamadan sonra harika görünebilir ve en güzel arabalar, bir pislik tabakası altında kaplandıklarında korkunç görünebilirler. Ve sadece benzinliklerdeki araba yıkama ve süpürge yerinizde yapılan bir temizlik değil… Yukarıdan aşağıya tam ölçekli bir ayrıntılı temizlikten bahsediyoruz.

2. Motorunuzu temizleyin.

Çoğu insan arabasının dışını ve içini temiz durumda tutuyor, ancak çoğu zaman kaputun altındakilerin temizliğini korumayı unutuyorlar. Şimdi arabanızın motoruna bir hortum ve kova sabun götürmeyin. (temizlemenin belirli yolları vardır ve yanlış yaparsanız, başınıza büyük bir sorun açarsınız.) Kesinlikle nasıl temizleyeceğinizi ve bakımını yapacağınızı araştırın. Yaprak, kir, yağ ve korozyondan arındırılmış temiz bir motor, aracınızın yaşını gençleştirir ve muhteşem görünmesini sağlar.

3. Göçükleri düzeltin.

Hiçbir şey arabanızın görünümünü bir göçükten daha fazla kötü gösteremez. Arabanıza olumsuz dikkat çekmekle kalmaz, aynı zamanda insanların eziklerinizi arabalarına yayacağınız korkusuyla arabalarını size yakın sürmekten veya yanınıza park etmekten kaçınmak istemelerine neden olur. Ve bir başkası size vursa bile, maalesef, her zaman çukurun sizin hatanız olduğu varsayılır.  Yerel oto kaportacılarda onarımları fiyatlandırın. Bazı onarımlar, bir hurdalıkta yedek parça veya hatta bir otomobil mağazasından göçük çekici alarak kolay hale getirilebilir.

4. Güzel Arabanızı cilalayın.

Cilalama sadece arabanıza güzel bir parlaklık kazandırmakla ve küçük çizikleri ve girdap izlerini gidermeye yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda aracınızın boyasını solma, pas ve çizikler gibi temel hasarlardan korur. Herkesin yapabileceği kadar ucuz ve kolaydır. Cila kitleri yerel otomobil mağazanızda ve ya internet sitelerinde mevcuttur.

5. Yeni Farlar ve Yeni Stoplar

Eski bir araba kullanıyorsanız, bu arabanızın daha keskin ve taze görünmesini sağlamak için harika bir yoldur. Eski, sisli ve düşük kaliteli farlar arabanızın aşırı derecede yaşlı ve yorgun görünmesine neden olabilir. Yeni bir takım harika görünümlü farlar ve hatta arka stoplar ekleyerek, arabanızın nesiller boyu daha yeni görünmesini sağlayabilirsiniz. Sisli ve kirli farları eski haline getirmek, gerçekten bir fark yaratabilecek arabanızın görünümünü tazelemenin başka bir yoludur.

 

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here