Ana Sayfa Danışman Araç Satışı Sonrası HGS Ne Olacak?

Araç Satışı Sonrası HGS Ne Olacak?

0
45789

HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) Kartı, Türkiye’de kullandığınız otoyol ücretlerinin tahsil edildiği kartlardır. HGS nasıl temin edilir, HGS bakiyesi nasıl yüklenir gibi sorulara bu linkteki yazımızda cevap bulabilirsiniz. HGS kartları araç plakasına ek olarak ruhsat sahibinin T.C. Kimlik Numarasına da kayıtlı olduğu için araç satışı sonrası endişe kaynağı olabiliyor. Bu nedenle kullanıcılar araç satışı sonrası HGS ne olacak gibi soruların cevaplarını arıyorlar.

Araç Satışı Sonrası HGS Ne Olacak?

Eğer satılan aracın plakası aynı kalacaksa mutlak suretle satıştan önce veya hemen sonra HGS kartının iptalinin istenmesi gerekiyor. Zira daha sonra size ait olmayan cezalarla ve borçlarla baş başa kalabilirsiniz. Peki araç satışı sonrası HGS ne olacak? HGS kartınızı iptal ettirmek için bir PTT şubesine giderek HGS iptal formu doldurmanız gerekiyor. Bu işlemi yapmak uzun vakitlerinizi almıyor ayrıca yalnızca araç plakasıyla kimlik ibraz ederek bu işlemi gerçekleştirmek mümkün.

Sattığınız araç üzerindeki HGS kartındaki bakiyeyi yeni bir karta aktarabilirsiniz. Aktarmak istediğiniz aracın plakasını da görevliye verip aynı formda transfer işlemi olduğunu bildirdiğiniz takdirde bir hafta içinde transfer gerçekleşecektir. Eğer eski HGS kart içindeki bakiyeyi nakit olarak almak istiyorsanız yine iptal formunu teslim ederken bu talebinizi iletmeniz gerekiyor. Sistemden kontrol edildikten sonra iade işlemi için çağrıldığınızda kimliğiniz ile PTT şubesine gidip ücreti nakit olarak alabiliyorsunuz.

Eski HGS kartınız içindeki bakiyeyi nakit olarak almak istemiyorsanız veya yeni bir araç için transfer gerçekleştirmek istemiyorsanız, kartınız için plaka sıfırlama işlemi talep edebilirsiniz. Sıfırlama işlemi sonrasında eski plakanız sistemden düşülür ve yeni bir araç aldığınızda onun plakasını eski kartınıza tanımlayabilirsiniz. Böylece kartınızı zayi etmemiş olursunuz.

HGS mi OGS mi?

HENÜZ YORUM YOK