Ana Sayfa Genel Aston Martin Cygnet :Küçük Aston Martin

Aston Martin Cygnet :Küçük Aston Martin

0
2920

Aston Martin Cygnet, 2011 yılından itibaren üretilen ve Toyota iQ modelinin yeniden yapılandırılmış bir versiyonudur. Aracın üretilmesindeki temel amaç ise, 2012 yılında Avrupa Birliği tarafından uygulanan ve bir markanın tüm araçlarının ortalama olarak belirli bir emisyonun altında kalmasını isteyen düzenlemelere uymaktır. Yüksek hacimli spor otomobiller üreten Aston Martin, Cygnet sayesinde bu regülasyona uymuştur.

Aston Martin Cygnet başlangıçta yalnızca İngiltere’de satışa sunuldu. Ocak 2011’de başlayan İngiltere satışları bir yıl sonra tüm Avrupa ülkelerini kapsayacak şekilde genişletildi. Limitli bir üretim planlanmayan araç için öncelikle Aston Martin sahipleri önceliklendirildi. Aston Martin CEO’su Ulrich Bez, ortak platformu ve motoru taşıyan Toyota İQ’dan yaklaşık 3 kat pahalı olan bu aracı 4000 adet satmayı planladıklarını söylemişti. Cygnet, dış ve iç tasarımda Toyota iQ’dan oldukça farklıydı fakat aynı motoru paylaşıyordu. Bu motor 97 HP gücünde, 1.3 litre hacime sahipti. 110 g CO salınımı ve karma kullanımda 4 lt/100 km gibi iddialı bir yakıt tüketimiyle oldukça çevreci bir araçtı.

2013 yılının Eylül ayında Aston Martin, Cygnet otomobillerinin üretimini durduracağını duyurdu. Bu araç sadece bir yıl boyunca üretim hattında kalan 2012 Aston Martin Virage’dan sonra marka tarihinde en az süre üretilmiş ikinci seri üretim araç oldu. Üretimin bu kadar kısa sürmesinin sebebi ise beklenen satış rakamlarının yanına bile yaklaşılmaması oldu. Yıllık 4000 adet satılması planlanan araç bu süre içinde yalnızca 300 adet satıldı. Bu satış rakamlarının sebebi ise 30.000 sterlinlik fiyat etiketi diyebiliriz.

Aston Martin Cygnet ve 4.7 Litrelik 430 HP Güç Üretebilen Motor

2018 yılının Haziran ayında ise Aston Martin, tek seferlik bir araç üretti. Bu araç Vantage S’in motorunu, şanzımanını, süspansiyonlarını ve frenlerini kullanıyordu. 4.7 Litrelik hacme sahip motordan 430 HP elde ediliyordu. Bu güce uyum sağlamak adına şasilerde güçlendirmeler yapıldı. Ayrıca önden çeker olarak üretilen standart Cygnet modellerinin yanısıra bu araç arkadan itişli olarak üretildi. Aracın 0-100 km/s hızlanması 4.2 saniyeye düştü ve son hızı 171 km/s’den 274 km/s’e çıktı. Tabii ki ağırlığı da arttı. Standart Cygnet’ler 1000 kilogram iken bu araç 1375 kilogram ağırlığa sahip.

İkinci El Araç İlanları

HENÜZ YORUM YOK