Uzun bir bayram tatili yaklaşırken mayıs ayı araştırmamız, arabam.com kullanıcılarının tatil planlarını da ortaya koydu. Araştırmaya göre Kurban Bayramı’nda seyahat edeceklerin %79’u kendi aracıyla yola çıkacak. Bu oranı %11 ile uçakla seyahat edecekler takip ediyor. Üçüncü sırada %5 ile otobüs ve %4’ü de kiralık araçlar yer alıyor. Bayramda yolların durumu nasıl olacak diye merak ediyorsanız bu araştırmaya mutlaka göz atın! 

Kurban Bayramı’nda Rotalar Memlekete Dönüyor

arabam.com olarak 2. el otomobil piyasasının nabzını tuttuğumuz mayıs araştırması, kullanıcılarının bayram tatili tercihlerini ortaya koydu. 628 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırmaya göre yanıtlayanların %36’sı “Bu bayramda ne yapacaksınız” sorusunu “memleket ziyareti” şeklinde yanıtladı. Önceki yıllardan farklı olarak otel tatili sayılarındaki düşüş ise şaşırttı. Araştırma sonucunda otel tatilini tercih edenlerin oranı %9 olurken kamp tatili yapacağını söyleyenlerin oranı %3 oldu. Kültür, sanat, gastronomi vb. tatili yapacağını belirtenlerin oranı %2’de kaldı. %5 oranla diğer seçeneğini işaretleyenler arasında açık yanıt ile cevaplayan kullanıcılardan bir kısmı da bayramda çalışacağını belirtti. Herkes memleketlerine akın ederken şehrin tadını çıkaracakların oranı ise %47’yi buldu.

türk lirası

Maliyet Hesabı Tatil Planlarını Etkiliyor

Bayram seyahati yapacak olan kişiler, “en çok hangilerini göz önünde bulundurursunuz?” sorusuna %25,5 ile maliyet yanıtını verdi. Bu yanıtı %22,2 ile bagaj kapasitesi, %21,4 ile konfor, %18,9 ile güvenlik ve %12 ile yolculuk süresi yanıtları takip etti. Kara yolculuğu yapacak olan yolcu sayısının fazla olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda verilen yanıtlar, özellikle kalabalık Türk aile yapısının bulunduğu toplumumuzda bagaj kapasitesi ve konfor seçenekleri ile destekleyici nitelik taşıyor.

Aracınız Uzun Yolculuklar için Hazır mı?

arabam.com’da gerçekleştirdiğimiz bu araştırma, araç bakımını ihmal etmediğimizi de ortaya koydu. Aracı olan katılımcıların yanıtladığı “Aracınız uzun yolculuklar için hazır mı?” sorusuna %67 oranında “Evet, her zaman hazır tutuyorum” yanıtı verildi. Uzun yol öncesi araç bakımına ihtiyaç duyan kullanıcılardan %10’u ise “bazı bakımların yapılması gerekiyor” cevabını tercih ederken, %8’i emin olmadığını söyledi. Katılımcıların %16’sı ise yolculuk yapmayı planlamadığını belirtti.

Araç Bakımlarınızı Avantajlı Fiyatlardan Yaptırmak için Tıklayın!

 Yavuz Sultan Selim köprüsü

Otoyol ve Köprü Zamları Seyahat Planlarına Etki Etti mi?

Anket katılımcılarının %41’lik büyük bir bölümü otoyol ve köprü geçişlerine yapılan son zamların seyahat planlarını etkilemediğini belirtti. Ancak yine azımsanmayacak çoğunluktaki bir kullanıcı grubu %23’lik oranla alternatif yolları tercih edeceğini söyledi. Genel araç kullanıcılarının %19’u daha az seyahat etmeye başladıklarının altını çizerken %17’lik bir kesim ise toplu taşıma veya diğer ulaşım yöntemlerini kullandıklarını aktardı.

Bayramda Uzun Yola Gidecekseniz Bu Tavsiyelere Mutlaka Göz Atın!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here