Beş Ülke AB’nin Benzinli ve Dizel Araç Yasağını Geciktirmeye Çalışıyor!

0
756
benzinli dizel araç

AB Komisyonu 2035 yılında benzinli ve dizel araç yasağının yürürlüğe gireceğini açıklamıştı. Ancak içerisinde AB’nin en büyük otomobil üreticilerinin bulunduğu ülkeler karar için 2035 yılına hazır olmadıklarını belirtti. Geçtiğimiz günlerde Avrupa’nın en büyük otomobil üreticisi Almanya’nın kararı vermek için çok erken olduğu ve yasağı kabul etmeyeceklerini belirtmişti. Şimdi ise beş farklı AB ülkesinin benzinli ve dizel araç yasağını ertelemeye çalışıyor.

İtalya, Portekiz, Slovakya, Bulgaristan ve Romanya Karara Karşı Çıkıyor!

Edinilen bilgilere göre İtalya, Portekiz, Slovakya, Bulgaristan ve Romanya olmak üzere beş AB ülkesinin Almanya’dan sonra karara karşı çıkarak erken olduğunu belirtti. Belirtilen beş AB ülkesinin ürettiği otomobillerinin egzoz emisyonlarının %90 oranında azaltılması ve fosil yakıtlı araçların satışlarını neredeyse imkansız hale getireceğini düşünerek kararın en erken 2040’a ertelenmesini istiyor.

“Yeterli ve Özel Geçiş Dönemlerinin Oluşturulması Gerekiyor”

AB Komisyonu aynı zamanda 2035 yılında hafif ticari araçlarda CO2 emisyonlarının %80 azaltılması kararını verdi. %100 azaltılması ise 2040 yılında olması planlanıyor. Konuyla ilgili Bulgar yetkili, iklim politikalarının AB ülkeleri arasındaki satın alma gücündeki “önemli farklılıklar” gibi ekonomik. ve sosyal faktörleri dikkate alması gerektiğini söylediği ifade ediliyor. Ayrıca söz konusu yönetmelik için şarj altyapısının yetersiz olduğunu ve “Yeterli ve özel geçiş dönemlerinin oluşturulması gerekiyor” dedi.

AB Komisyonu, yeni bir arabanın ortalama ömrünün 15 yıl olarak düşünürsek 2035 tarihinin yasak için çok önemli olduğunu savunuyor. Bu nedenle, yasağı ileri tarihe uzatmak AB’nin 2050 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşma hedefini baltalayacak.

Ford Volvo ve Volkswagen’den AB Komisyonuna Destek!

Ford, Volvo ve Volkswagen gibi dünya otomotiv devlerinin AB komisyonunun vermiş olduğu kararı desteklediklerini resmi olarak açıkladı. Ayrıca endüstri gruplarının ise alt yapı yetersizliğinden dolayı karara karşı çıkıyor. Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği‘nin şarj altyapı eksikliğinin yanı sıra otomotiv yan sanayide çalışan binlerce kişi bu karar ile birlikte işsiz kalabileceği riskinin de altını çizdi.

Arabam Kaç Para?

Trink Sat!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here