Cupra Satışları Rekor Kırdı! İşte En Hızlı Büyüyen Marka

0
1323
Cupra Satışları Rekor Kırdı! İşte En Hızlı Büyüyen Marka

Cupra satışları rekor kırdı. Marka 2022’de satışlarını yüzde 93 oranında artırmayı başardı. Böylece Avrupa’nın en hızlı büyüyen otomobil markası oldu. Üstelik bu başarısını Türkiye’de de sürdürdü. CUPRA, Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği’nin (ODMD) her yıl düzenlediği Satış ve İletişim Ödülleri’nde “Yılın En Hızlı Büyüyen Otomobil Markası” ödülünü almayı başardı. Halihazırda dünya genelinde devam eden arz sorunu nedeniyle Seat yüzde 18,1 daraldı. 2022 yılında toplam 385 bin 600 adetlik bir satış gerçekleştirdi. Ancak bunların büyük çoğunluğunu Cupra markası ile 150 binden fazla satış yaptı. Özellikle tüm otomotiv sektörünü etkisi altına alan yarı iletken ve hammadde tedarik sorunlarına rağmen bu başarı oldukça önemli.

Cupra Satışları Beklentilerin Ötesine Geçti

Cupra Satışları Rekor Kırdı! İşte En Hızlı Büyüyen Marka

SEAT ve CUPRA CEO’su Wayne Griffiths konu ile ilgili açıklama yaptı. Griffiths 2022 zorlu bir yil olmasına rağmen en iyi sonucu elde ettiklerini söyledi. Ayrıca, “CUPRA beklentileri aşmaya devam etti ve Avrupa’nın en hızlı büyüyen otomotiv markası konumunu sağlamlaştırdı. Elde edilen satış rakamları, markaya ve elektrikli modellerine olan talebin önemli bir göstergesi. Devam eden yarı iletken ve hammadde temini sıkıntısı, kaçınılmaz sonuçları da beraberinde getirdi. Bu sebeple SEAT modellerinin satış adetleri oldukça etkilendi.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin En Hızlı Büyüyen Otomobil Markası

Cupra Satışları Rekor Kırdı! İşte En Hızlı Büyüyen Marka

2022 Cupra satışları başarısında Türkiye pazarı oldukça etkili. Aslında marka ilk olarak 2021 yılı Nisan ayında Türkiye pazarına girdi. Ancak istikrarlı büyümesini sürdürdü. Böylece 2022 yılında bir önceki yıla kıyasla yüzde 880 oranında satışlarını artırdı. 2 bin 792 adetlik satış ile “Yılın En Hızlı Büyüyen Otomobil Markası” ödülünü almaya da hak kazandı.

Sıfır KM Cupra Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here