Ana Sayfa Genel Elektrikli Otomobil Şarj Süresi Yapay Zeka ile 10 Dakikaya İniyor

Elektrikli Otomobil Şarj Süresi Yapay Zeka ile 10 Dakikaya İniyor

0
1210

Elektrikli otomobil şarj süresi yapay zeka ile 10 dakikaya iniyor. ABD’de gerçekleşen bir araştırma kapsamında elektrikli arabalar için yeni bir şarj yöntemi ortaya çıktı. Makine öğrenimi temelli bir şarj ile araçlar yalnızca on dakikada batarya doluluğuna yaklaşmayı başarıyor. Halihazırda elektrikli arabalar dünya genelinde hızla yaygınlaşıyor. Bu ilgiye karşılık vermek için de her geçen gün yeni şarj alternatifleri üzerinde çalışmalar devam ediyor. En kısa sürede uzun menzil vaat eden bataryalar için birbirleriyle yarışan markalar her gün yeni şeyler deniyorlar. ABD’li araştırmacılar ise tüm bu süreci hızlandırma potansiyeline sahip bir çözüm ile geliyorlar. Şarj meselesini yapay zeka ile yalnızca on dakikada halletmenin mümkün olduğunu söylüyorlar.

Elektrikli Otomobiller İçin Yapay Zeka Temelli Şarj Yöntemi

Aslında elektrikli araçları şarj etmek o kadar da zorlu bir süreç gerektirmiyor. Ancak lityum-iyon pilleri hızlı şarj olduğunda bataryalar çok hızlı yıpranıyor. Konu hakkında Idaho Ulusal Laboratuvarı Enerji Depolama & Elektrikli Araç Departmanı bir araştırma üzerinde çalışıyor. Böylece araştırma kapsamında elektrikli araçların bataryalarında yeni bir dönemin başlaması mümkün olacak. Bunu ise makine temelli araçlar sayesinde lityum iyonlarının hızlı göç etmesini sağlayarak şarj ve deşarj döngülerine otomatik hız kazandırmayı hedefliyorlar. Araştırmacı olan Eric Dufek, yapay zeka ile aşınma olmaksızın hızlı şarjın mümkün olduğunu söylüyor.

Makine Öğrenimli Piller Yakında Geliyor

Pil hücrelerine giren enerji miktarı yapay zeka ile artacak. Ancak bu hızlı enerji yüklemesinde karşın lityum kaplamada bir çatlama olmayacak. Aksine yüzde 90’ın üzerinde şarja yalnızca 10 dakikada ulaşacak. Şimdilik bu yeni teknoloji test aşamasında. Ancak çok yakında yapay zeka ile optimize edilmiş lityum-iyon pillerin araçlarda yer alması hedefler arasında.

Sıfır KM Araba Modelleri

HENÜZ YORUM YOK