En İlginç Kapı Tasarımlarına Sahip Otomobiller

4
5953

Otomobiller, özellikle de bu dönemlerde günlük hayatın vazgeçilmez bir parçasıdır. Otomobilin kaporta bölümü düşünüldüğünde en sık kullanılan parçalardan biri kapılarıdır.

Genel anlamda kapılar birçok araçta benzer olarak çalışır. Ancak geçmiş zaman içerisinde birçok kapı tasarlanmıştır. Hala daha farklı tasarımlar üzerine çalışılmaktadır. Kimi kapılar ne kadar dahice dedirtebilecekken , bazıları da ne kadar gereksiz dedirtebilir. Bu yazımızda sizler için birbirinden ilginç kapı modeline sahip otomobilleri derledik.

1BMW Z1  Aşağı Kaymalı Kapı Modeli

Bmw Z1 Yok olan kapı modeli ile birçok kişinin ilgisini çekmeyi başarmıştır. Çalışma Prensibi olarak, normal dışa açılan kapılar yerine BMW, yukarı – aşağı kaydırmalı kapı tipi yapmış. Böylece kapıyı istediğiniz gibi saklayabiliyorsunuz. Bakıldığında tek sorunun, otururken zorluk çekileceğidir.

 

21969 Holden Hurricane 

1969 Holden Hurricane

1969 lu yıllarda bazı markalar kendilerini diğerlerinden farklı kılmak için birçok yola başvurmuştur. Bu araçta da yine kendini bir adım öne çıkarmak isteyen firma aracın kapılarıyla tavanını tek bir parça olarak üretmiştir. Bu da ağır bir parça olduğu için açıp-kapatmayı kolaylaştırmak adına, bazı farklı yöntemlerle desteklenmiştir.  Bilim-Kurgu filmlerini aratmayan bu tasarımın günümüzde olamayacağı barizdir. Bunun sebebi de  stabilite yüzünden güvenlik testlerini geçemeyecek oluşudur.

 

3BMW İsetta Buzdolabı Kapı Modeli

BMW İsetta

BMW İsetta birçok otomobil sever tarafından bilinen kapısı, buzdolabı kapağı gibi açılabilen çok ikonik bir otomobildir. Aslında Tasarımı BMW’ye ait değildir, BMW’nin satın aldığı bir şirkete aittir. Bir rivayete göre bu aracın tasarımını yapan şirket, öncesinde buzdolabı üretimi yapan bir şirketti. Tasarım için fazla para harcamak yerine elde olan imkanlarla bu şekilde bir araç ortaya çıkarmıştır. Tabiki bu sadece bir rivayet.

 

4Mercedes 300 SL Martı Kanat Kapı Modeli

Mercedes 300 SL

 

Birçok kişinin geleceğe dönüş filminde akıllarına kazınmış olan bu tasarım diğerlerine göre, çok daha fazla kişinin beğenisini kazanmıştır. Mercedes sl den de bildiğimiz bu tasarım devamında Mercedes SLS ‘te de kullanılmıştır. Ancak güvenlik problemi nedeniyle devamı gelmemiştir.

5Ford GT

Ford GT

Ford GT nin bu kapı tasarımı normal bir aracın kapısından çok farklı olmamakla birlikte, tavandan bir parça koparmış da kapıya yapıştırmışlar görünümüne sahip bir tasarımdır. Görünüm itibarıyla farklı olan bu tasarım, muhtemelen alçak arabalara binişi kolaylaştırıyor.

6Rolls Royce Ters Menteşe Kapı Modeli

Ters menteşelere sahip bu araçlarda ön kapılar normal bir şekilde açılabilirken arka kapılar tersine açılmaktadır. Genel olarak Rolls Royce araçlarda görmüş olduğumuz bu tasarım marka ile bütünleşmiştir. Araca biniş ve inişleri kolaylaştırmanın yanı sıra görünüm itibarıyla da araca prestij katmaktadır.

7Mclaren P1 Kelebek Kapı Modeli

Günlük hayattan ziyade genelde duvar kağıtlarından tanıdığımız Mclaren P1 kelebek kapı tasarımına  sahip araçlardan bir tanesidir. Her ne kadar görünüm olarak mükemmel gözükse de kapının yüksekliği sebebiyle kapalı garajlarda problem olacaktır.

İkinci El Otomobil İlanları

4 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here