Ana Sayfa Genel Erzurum’da Elektrikli Şarj İstasyonları Üretilecek

Erzurum’da Elektrikli Şarj İstasyonları Üretilecek

0
2609

Otomobil Dünyası’nın yükselen trendi elektrikli otomobiller. Otomotiv üreticilerinin neredeyse tamamı bugünlerde daha çevreci ve sürdürülebilir araçlar üretime yönelmiş durumda. Ülkemizin yerli otomobil iştiraki olan TOGG’un da sürdürülebilir ve çevreci oluşu onu öne çıkaran özellikleri arasında. Otomotiv üreticileri elektrikli araçlar üretirken bir yandan da elektrik altyapısının oluşumu için çalışmalar hızlandı. Bu otomobillerin çalışması için hayati öneme sahip şarj üniteleri Erzurum’da üretilecek.

Yapılan yatırım ve üretime başlayan fabrika hakkında bilgiler veren Gersan Elektrik A.Ş. Yatırım Koordinatörü Ensar Temur; 2016’da elektrikli araçların yaygınlaşmasıyla bu üniteleri üretme kararı aldıklarını belirtti ve sözlerine şöyle devam etti: “Kasım ayı itibariyle prototip noktasında imalatlarımız yapıldı. Deneme yaptığımız üretimlerin büyük bir kısmını İstanbul’a gönderdik. Bunların içerisinde birkaç tanesi de yurt dışına deneme üretimi olarak gönderildi. Allah nasip ederse aralık ayı ortası gibi seri imalat yapmayı hedefliyoruz. Ayda 2 bin adet imalat hedefliyoruz. Fabrika ölçeğinde Türkiye’de imalat yapan tek firmayız. Biz burada dünyada üretilen elektrikli tüm araçların şarj ünitelerini, akü şarjlarını yapıyoruz. Fabrika, 2 bini kapalı alan olmak üzere 10 bin metrekare alanda kuruldu”

“Çok güzel bir insan alt yapısıyla karşılaştık”

Daha büyük yatırımlarla Doğu Anadolu Bölgesi’nin kalkındırılması gerektiğini vurgulayan Temur; “Özellikle İzlanda, Norveç, Danimarka gibi soğuk ülkeleri göz önüne alacak olursak yaptığım iş seyahatlerinde, gezilerde, çalışmalarda o tür ülkelerde sanayinin daha çok soğuk bölgelerde yapıldığı gördüm. Hayvancılığın ise daha çok ılıman bölgelerde yapıldığı gözlemlenmiştir dünya çapında. Türkiye olarak Doğu’da hayvancılık yapılır gibi bir yanlışlık içerisindeyiz. Ben bunun böyle olduğunu düşünmüyorum. Devletin de katkısıyla bizim gibi birçok firmanın Doğu Anadolu’ya gelip, iç imalat dediğimiz fabrika türü imalatlar yaparsa Doğu Anadolu’nun hem kalkınmasında ve göçlerin önlenmesinin daha doğru olacağını düşünüyorum. Biz iki yıldır buradayız. Bu çalışmayı yapıyoruz, şimdiye kadar çok güzel bir insan alt yapısının olduğunu gördük” diye konuştu.

Elektrik Şarj İstasyonundan Sonra Sıra LED Aydınlatmada

BEB 3D Tasarım’ın sahibi Hakan Şahin ise yapılan yatırımın 10 milyon TL’yi geçtiğini vurguladı ve bir sonraki projelerinden bahsetti. Şahin, “Bundan sonra 2021 için planladığımız LED aydınlatma projemiz var. Önümüze bir engel çıkmazsa LED sokak, ofis aydınlatmaları seri üretimini yapmayı planlıyoruz. Türkiye’nin her metrekaresi bizim memleketimiz. İnşallah diğerlerine de örnek oluruz. Burada bu işler yapılabildiğiniz ispatlarız” dedi.

2.El Otomobil İlanları

 

HENÜZ YORUM YOK