Ana Sayfa Genel Golf 6 TDI İncelemesi | Pratik ve Ekonomik

Golf 6 TDI İncelemesi | Pratik ve Ekonomik

0
6980

Sıfır otomobil fiyatlarının artması ile ikinci el piyasasına yönelen kullanıcılar kendileri için ideal otomobili bulmak istiyor. Genelde önceki tecrübelere ve kulaktan dolma bilgilere göre şekillenen tercihler, daha sonra hayal kırıklığı yaratabiliyor. Yalnızca otomobil alırken değil, hayatın her alanında yapılan seçimlerimizde aslında neyi seçmediğimizi de belirlemiş oluyoruz. Volkswagen Golf 6 TDI ise, işte yaptığınız başka seçimler ile seçmediğinize pişman olabileceğiniz alternatiflerden birini oluşturuyor. Size kısaca Volkswagen Golf 6 TDI’ın dinamiklerinden bahsedelim.

Golf 6 TDI Motor ve Şanzıman

Volkswagen Golf modelinin altıncı jenerasyonu olan Golf 6, 2009-2012 yılları arasında üretildi. Bu model ile C segmenti hatchback kategorisinde Avrupa’da lider olan Golf, ülkemizde yer yer sedan modellere de sağlam bir rakip oldu.

Bu yazımıza konu olan 1.6 litrelik TDI dizel motoru, üretildiği dönemlerde Volkswagen’in ABD’de dizel skandalı ile gündeme gelmesine neden olan motoruydu. Bu ayrınıtyı bir kenara bırakarak kullanıcıları ilgilendiren kısma gelelim.

Golf 6 TDI 1.6 litrelik motoru ile 90 ve 105 HP gücünde iki opsiyon ile piyasaya sürülmüştü. Bu aracı satın almayı düşünüyorsanız daha çok tutulan 105 HP versiyonunu tercih etmenizi öneririz. Zira Golf her ne kadar bir hatchback olsa da aynı yıllarda üretilen Civic ile aynı ağırlıkta. 105 HP versiyonunda maksimum 250 Nm tork üreten Golf 6, aynı yıllarda üretilen 110 beygirlik Focus TDCI’a göre 10 Nm önde.

Otomatik ve manuel opsiyonları bulunan model, 5 ileri manuel veya 7 ileri DSG ile tercih edilebiliyor. 105 HP Manuel ortalama 4,5 litre/100 km yakıt tüketimine sahipken otomatik versiyonda bu rakam 4,7 l/100 km. Ancak 2012 yılında Bluemotion teknolojisinin devreye girmesi ile bu rakamlar 4 litrenin altına doğru geriliyor.

DSG şanzımana da kısaca parantez açmak gerekirse, sabıkalı bir şanzıman olmasına rağmen konforu oldukça tatmin edici. Dişli oranları da dizel motor ile oldukça uyumlu. Yedinci viteste 2000 devir/dk ile 112 km/saat hızla seyredebilirsiniz. Aynı viteste 3000 devir/dk çıkıldığında ise hızınız 170 km/saati buluyor.

Golf 6 TDI Tasarım ve Ağırlık

Volkswagen’i rakiplerinden ayıran en önemli faktör malzeme kalitesidir. Altıncı jenerasyon Golf tarihinde lazer kaynak yönteminin kullanıldığı ilk jenerasyondur. Böylelikle otomobilde bütünsel bir iskelet sağlanıyor. Öte yandan dördüncü jenerasyondan beri korunarak yedinci jenerasyona da aktarılan C sütunu, otomobile ikonik bir görüntü kazandırıyor. Genel tasarım dili olarak beşinci nesil ile yedinci nesil arasında kalan Golf 6, yumuşak ve sert çizgileri bir arada bünyesinde bulundurarak bir geçiş jenerasyonu özelliği taşıyor.

İç mekanda malzeme kalitesi ile fark yaratmak isteyen VW, ön konsolda tüm donanım paketlerinde yumuşak plastik kullanmış. Bu da onu yaşıtları arasında oldukça farklı bir yere koyuyor. Hatta arka kapılarda bile bir miktar yumuşatılan doku, yedinci jenerasyonda sert plastiğe geri döndürülmüş.

Orta konsol tasarımı ile bir önceki nesil ile büyük oranda benzerlik taşıyan Golf 6, yedinci jenerasyon ile kıyaslandığında biraz demode kalıyor.

Otomatik şanzıman ile birlikte 1240 kg boş ağırlığa sahip olan Golf 6, manuel versiyonunda 1218 kg boş ağırlığa sahip. Bir hatchback olmasına rağmen yaşıtı olan otomatik vites Civic’ten 19 kg daha ağır. Yaşıtı olan manuel Focus ile kıyaslandığında ise 170 kg daha hafif.

Donanım ve Fiyat

En boşundan en dolusuna doğru Trendline, Comfortline ve Highline olarak üç farklı donanım seviyesinde sunulan Golf 6, standart olarak 6 hava yastığı, ABS, ESP, ASR, Yol Bilgisayarı, Yokuş Kalkış Desteği gibi donanımlara sahip.

İkinci el Golf 6 TDI fiyatları ise otomobilin geçmiş hasar durumuna, kilometresine ve donanım paketlerine göre 100-150 bin TL arasında değişiyor.

İkinci El Golf 6 TDI İlanları

 

HENÜZ YORUM YOK