Araç yüzeylerinde parlak ve kusursuz bir görünüm oluşturan hare giderici nedir? Bu sorunun cevabını öğrenmek için öncelikle hare probleminin nedenlerine bakmak gerekir. Sorunun asıl kaynağı, yıllar içerisinde kullanılan yanlış ürünler ve yapılan yanlış uygulamalar. Aracınızın ilk günkü parlaklığını kaybetmesine sebep olan bu unsurlar, araç yüzeyinde hareler oluşturabiliyor. Elbette hareli görüntünün yanı sıra yüzeylerdeki çizikler de dikkat çekiyor. İşte hare giderici ürünler bu noktada önem kazanıyor. Aracınızın temiz ve parlak görünmesini sağlayan bu ürünler, yeni görüntüyü muhafaza edebilmek için son derece etkili. Şimdi dilerseniz hare gidericilerin işlevlerine ve uygulama süreçlerine daha detaylı bakalım.
Araçta Hare Neden Oluşur?
Boya üzerinde oluşan halka şeklindeki küçük çizgiler hare görünümünü oluşturuyor. Özellikle yoğun ışık ve güneş altında bu izleri gizleyebilmek mümkün değil. Aracın rengi de hare görünürlüğü noktasında bir etken tabii ki. Bu minik çizgiler, koyu renkli ve özellikle de siyah araçlarda oldukça belirgin. Hare oluşmasının başlıca sebebi, kullanılan kalitesiz ve yanlış bezler. Aracın temizlenmesi ve parlatılması için kullanılan ürünler, bir bez veya sünger yardımıyla uygulanıyor. Fakat aracın boyasına zarar verebilecek türden materyaller hare izi oluşturabiliyor. Kalitesiz malzemelerle yapılan pasta cila uygulamaları da bir diğer oluşum nedeni.
Hare Giderici Ne İşe Yarar?
Araç yüzeyinde hareler oluştuysa bu görünümü düzeltmek için hare gidericilere başvuruluyor. Peki, ürünler boya görünümünü nasıl düzeltiyor? Çizikleri dolduran akışkan formdaki hare giderici, bu kılcal boşluklara doluyor. İçeriğindeki parlatıcı ve yumuşatıcılar da pürüzsüz bir yüzey görüntüsü oluşturmaya yardımcı oluyor.
Hare Giderici Nasıl Uygulanır?
Uygulama noktasında dikkat edilmesi gereken birkaç ayrıntı bulunuyor. Hare giderici nasıl uygulanır merak edenler için adımlar şöyle;
- İşleme başlamadan önce arabanın kesinlikle soğuk olması gerekiyor.
- Ayrıca araç yüzeyi uygun ürünlerle temizlenmeli ve her yerin tamamen kuruduğundan emin olunmalı.
- Dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da bölümler halinde uygulama yapmak. Başarılı sonuçlar almak için aracın yüzeylerinin küçük bölümlere ayrılması gerekiyor.
- Uygulama dairesel hareketlerle yapılmalı ve bir bölüm tamamlanmadan diğerine geçilmemeli.
- İşlem sonrası minimum 10 dakika ürünün kurumasına izin verilmeli.
- Sonrasında kalıntılar, mikrofiber bir bez yardımıyla temizlenebilir. Bu işlemin de yine dairesel hareketlerle gerçekleştirilmesi gerekiyor.
- Eğer çatlaklar derinse ve yeterince kapanmadıysa bölgesel olarak tekrar uygulama yapılabilir.
Hare giderici uygulamalarla aracınız ilk günkü parlaklığına kolayca kavuşabilir. Bu şıklığı iç tarafa taşımak için koltuk temizliğini de göz ardı etmemek gerekiyor. Araç koltuk temizliği hakkında merak ettiğiniz tüm detaylar Arabam Blog’da!