Eğer Hibrit araç satın almak istiyorsanız; Muhtemelen içten yanmalı araçlarla karşılaştırdığınızda, size biraz yakıt tasarrufu sağlayacağının farkındasınızdır. Peki olay sadece bundan mı ibaret? Tabi ki hayır. Gelin bugün birlikte hibrit araçların içten yanmalı araçlara göre farklılıklarını inceleyelim. İşte Hibrit Araba Alacakların Bilmesi Gereken önemli bilgiler.
1. Hızlanma İvmesi Tuhaf Hissettirebilir
Yıllardır, benzin-elektrik hibritlerinin tuhaf hızlanma şekli bir dezavantaj oluşturuyordu. Ne şekilde tuhaf? Gaz pedalına bastıktan sonra gecikmeli veya sessiz yanıt gibi özellikler. Sürücüler ayrıca, motor çalıştığında biraz sarsıntı hissederler. Bir de, en verimli hibritlerin alışılmış vites değiştirme hissine sahip olmadıkları gerçeği var çünkü geleneksel şanzımanlar kullanmıyorlar.
Hibrit olmayan araçların çoğunun artık CVT şanzıman kullanması gayet olağan , bu nedenle geleneksel bir hibrit hissi bir zamanlar olduğu kadar yabancı veya özel değildir.
2. Fren Yapmak Garip Olabilir
Rejeneratif frenleme hibrit araçlarda sıkça kullanılmaktadır, hibrit veya tamamen elektrikli olan otomobili süren elektrik motorunun, esas olarak frenleme veya kayma sırasında geri elektrik üretmesini sağlayan bir sistem olarak bilinmektedir.. Bu özellik olmasaydı, hibritler oldukları kadar verimli olamazlardı, ancak frenlemeyi tuhaf hissettiriyor ve hemen hemen her durumda, hibrit olmayan bir araçta iyi uygulanan geleneksel bir fren sisteminden daha düşük bir performans sergiliyor.
3. Beklenmedik Sesler Çıkarabilir
Hibrit araçlardaki en çok bilinen tuhaflıklardan biri de beklenmedik anlarda gelen motor ve şanzıman sesleridir:
Birincisi, genellikle fısıltı kadar sessiz olan elektrikli motor ile sürüşe başlıyorsunuz. Anca benzinli motor devreye girdiğinde bu sessizlik bir anda bozuluyor. Bu durumda ister istemez bir ürpertiye yol açabiliyor.
İkincisi, bazı şanzımanların sürekli değişken yapısı vardır , vites yükseltme ve buna bağlı devir düşüşünün alışılagelmiş gevşemesi olmadan, gaz motorunun aynı koşullar altında normal bir arabadan daha yüksek devir yapmasına izin verir. Güç aktarım mekanizmasının görevi, size gerektiğinde en fazla gücü vermek ve motoru en verimli devir aralığında tutmaktır İnsanlar bunu, CVT şanzımanlı Hibrit olmayanlarda olduğu gibi oldukça rahatsız edici buluyor.
4. Kilometreniz Kışın Azalacak
EPA’ya göre, daha zorlu kış iklimlerinde hibrit araçlara sahip olan insanlar, kısa süre içinde kilometrelerinin fark edilir şekilde düştüğünü öğreniyorlar – EPA’ya göre, 20 derecede yaklaşık% 30 ila% 34, 77 Fahrenheit. Neden? Pek çok neden var ve sadece birkaçı otomobilin hibrit olmasıyla ilgili. Gerçek şu ki, hibrit olmayan araçlar da soğukta daha az verimli (EPA, yukarıdaki koşullarda% 15 ila% 24).
5. Daha Az Fren Gücüne İhtiyacınız Olabilir
Hibrit araç satın alan insanlar benzinden tasarruf etmeyi tercih ederler, ancak aynı zamanda rutin balata değişimi masraflarını da azaltmış olurlar . Rejeneratif frenleme, aracı sürtünme olmadan yavaşlatmak için jeneratör olarak elektrik motorunu veya motorları kullandığından, fren balataları veya pabuçları, hibrid olmayanlara göre disklerle veya kampanalarla çok daha az temas eder. Sonuç olarak, bu parçalar daha uzun süre dayanabilir.
Uzun Süreli Şanzıman Garantisi Alacaksınız
Belki 20 yıl kadar önce bilinmeyenin korkusuyla başlayan , Hibrit Araba Alacakların Bilmesi Gereken 2021 model yılı için herhangi bir üreticiye bir göz attığınızda, hibrit modellerin hibrit olmayanların aynı markadan aldığı kapsama alanından bağımsız olarak hibrit sistem bileşenlerinde sekiz veya 10 yıl veya 100.000 km sunduğunu göreceksiniz. Toyota, pil paketi için korumasını 150.000 km’ye kadar garanti km çıkarıyor.
2 yıl hibrit araç kullanıcısı olarak kesinlikle söylenilen tasarruf sağlamamakta ayrıca 1.8 motorun vergi tezavantajı da cabası öyle komple dolu batarya ile gideceğiniz yol maksimum 5 km
1 lt şehir içinde tasarruf sağlamak için Mtv ye ödenen para fazlası ile çıkıyor kesinlikle tavsiye etmem