Ana Sayfa Genel Honda HR-V Türkiye’ye döndü

Honda HR-V Türkiye’ye döndü

0
1067

Japon markanın uzun süredir Türkiye’de satmadığı HR-V yenilenerek 89 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla satışa çıktı.

Dinamik tasarımıyla dikkat çeken yeni Honda HR-V, 3 farklı donanım, iki farklı motor ve iki farklı şanzıman seçeneğiyle Türkiye’de satılmaya başlandı. Başlangıç seviyesi Premium’da 6 ileri manuel şanzımanla kombine edilen HR-V’ye 89 bin 900 TL’ye fiyatla sahip olmak mümkün. Yaşamın hiçbir anından ödün vermeyi gerektirmeyen HR-V, tek kapılı bir otomobilin sportif hatlarıyla bir SUV’un kullanışlılığını ve güven veren sağlam yapısını bir arada sunuyor. Yeni Honda HR-V’nin giriş seviyesi olan Premium versiyonunda Lastik Basınç İkaz Sistemi, Şehiriçi Aktif Fren Sistemi, Elektrikli Park Freni, Start&Stop Sistemi, bluetooth telefon kiti, hız sabitleyici, otomatik klima ve sihirli katlanan arka koltuklar standart olarak yer alıyor. Elegance ve Executive donanımlardaysa Çarpışma Uyarı Sistemi, Şerit Takip Uyarı Sistemi, Trafik İşareti Tanıma Sistemi, Akıllı Hız Limitleyici, 7 inçlik dokunmatik ekranlı Honda CONNECT multimedya sistemi, navigasyon, katlanan yan aynalar, çift bölgeli otomatik klima ve Aktif Uzun Far Kontrol Sistemi standart olarak yer alıyor. Özel bir HR-V’ye sahip olmak isteyenlere Executive seviyesinde anahtarsız giriş sistemi ve çalıştırma düğmesi, ışığa duyarlı otomatik kararan dikiz aynası, geri görüş kamerası, ısıtmalı ön koltuklar, deri-kumaş kaplı koltuklar, gündüz yanan LED farlar, tavan rayları, açılabilir panoramik cam tavan, karartılmış arka camlar ve 17 inçlik jantlar sunuluyor.


Performans ve yakıt ekonomisi

 

Yeni Honda HR-V’de 130 HP gücünde 1.5 i-VTEC benzinli ve 120 HP gücünde 1.6 i-DTEC dizel olmak üzere iki farklı motor seçeneği yer alıyor. Her iki motor da 6 ileri manuel şanzımanla donatılıyor. Tüm bunlarla birlikte 1.5 i-VTEC motor seçeneği için, sürüş hızına bağlı olarak motoru ideal devirde tutan, sürekli değişken CVT otomatik şanzıman da sunuluyor. 1.6 i-DTEC dizel motor ise sadece 6 ileri manuel şanzımanla birlikte geliyor. Benzinli motor seçeneğinde manuel şanzımanla karma kullanımda 5,6 lt/100 km’lik tüketim değerlerine erişilebilirken otomatik şanzımanda 5,2 lt/100 km’lik tüketime ulaşılabiliyor. Dizel motorla donatılmış yeni HR-V, 4,0 lt/100 km’lik tüketim değerine sahip. Önden çekişli HR-V’nin manuel şanzımanlı versiyonları 192 km/s’lik maksimum hızda seyredebiliyorken CVT otomatik şanzımanlı versiyonlar maksimum 187 km/s’lik hıza çıkabiliyor.


Küçük SUV pazarına yeni bir yaklaşım

 

Küçük-SUV pazarına yeni bir yaklaşım kazandıran yeni Honda HR-V, bir SUV kadar güçlü ve bir coupe kadar dinamik ve çekici yapısıyla Crossover segmentine yeni ve benzersiz bir alternatif getiriyor. MPV kadar geniş ve fonksiyonel bir iç mekan sunan bu yapı, tasarım açısından ise SUV gücü ile coupe karizması ve dinamizmini biraraya getiriyor. Yine bu yapı birbirine tamamen zıt iki kavram olan sürüş keyfiyle yakıt verimliliğini aynı potada eriten bir performans sunuyor.Taze ve yenilikçi bir ürün olarak geliştirilen yeni Honda HR-V, aynı zamanda kullanıcıya ve ailelere günlük kullanım kolaylığı da sunuyor. Coupe benzeri bir siluet ortaya koyan yeni Honda HR-V, güçlü burun tasarımı ve kaslı yan gövde detaylarıyla güçlü ve karakteristik bir görünüm ortaya koyarken, tasarıma ve stile önem veren hedef kitlede heyecan uyandırıyor.

 

 

Bagaj kullanımına yeni bakış açısı

 

Honda HR-V’nin sunmuş olduğu geniş ve kullanışlı iç mekanı mümkün kılan en önemli unsur ortada konumlandırılan yakıt deposu. Alan verimliliğini arttıran bu yenilikçi çözümde yassı yakıt deposu ön koltukların altında konumlandırılıyor. Böylece arka koltukların altında alan yaratılıyor. Bu alan çoğu Honda modelinde de kullanılan Honda’nın Sihirli Koltuklarını yerleştirme imkanı sunuyor. Katlanır koltuklar sayesinde 60:40 oranında iki parça halinde katlanan arka koltuklar farklı kullanım imkanları ve bununla birlikte son derece fonksiyonel bir iç mekan sunuyor. Standart oturma düzeni dışında Sihirli Koltuklarla üç farklı kullanım düzeni oluşturmak mümkün. Bunlardan ilkinde arka koltuk sırtlıkları öne doğru katlanırken oturma minderleri aşağıya doğru alçalıyor. Böylece 1.845 mm uzunluğunda tamamen düz bir yükleme zemini elde edilebiliyor. Bir diğer kullanım düzeninde arka koltuk oturma minderleri sırtlığa doğru yukarıya kalkarak sabitleniyor. Böylece ön koltukların arkasında yüksek nesneleri taşımak üzere 1.240 mm yüksekliğinde boş bir alan elde edilmiş oluyor. Üçüncü ve son düzende arka koltuk sırtlıkları dışında ön yolcu koltuğunun sırtlığı da katlanıyor. Bu ise 2.445 mm uzunluğunda bir yükleme zemini kullanıma sunuyor.

HENÜZ YORUM YOK