Ana Sayfa Genel Hyundai Kona Electric Test Sürüşü

Hyundai Kona Electric Test Sürüşü

0
2734

Geleceğin bugüne hediyesi sloganı ile öne çıkan elektrikli Hyundai Kona, tasarımında gelecekten izler taşımaktadır. Tam şarj ile 484 kilometrelik menzile sahip olan Hyundai Kona hakkında detaylar yazımızın devamında. Hyundai Kona Electric Test Sürüşü hakkında detaylar yazımızın devamında.

Hyundai Kona Electric Test Sürüşü

Yeni KONA Elektrik’in kendinden emin benzersiz görünümü şimdi daha şık çizgilerle kapsamlı şekilde yenilenerek bir adım ileriye taşınıyor ve sınıfındaki tüm SUV modellerine karşı farkını bir kez daha ortaya koyuyor. 

Hyundai Kona’nın ön tasarımını ele alacak olursak; Izgarasız tasarlanan ön bölüm araca aerobik açıdan fayda sağlamakla birlikte göz alıcı tasarımı beraberinde getiriyor. Ön tamponda bulunan bölümde aracın şarj soketi bulunuyor. Makyajsız versiyonda tam ortada konumlandırılmışken, Yeni Kona’da asimetrik bir şekilde sol tarafa doğru konumlandırılmış. Tamponun alt bölümündeki ızgara, araca spor bir görünüm sağlamayı başarmış. Ayrıca ızgaranın orta bölümünde adaptif hız sabitleyicinin sensörü bulunuyor. Araçta kullanılan farlar led teknolojisine sahip, ayrıca şık bir şekilde yanlara doğru uzanan keskin gündüz farları ile tamamlanıyor.

Hyundai Kona Electric

 

Hyundai Kona’nın ön tamponunda bulunan hava boşluklarından giren hava ön tekerleğin etrafında bulunan havayı dengeler. Tekerlek demişken Hyundai Kona 17 inç boyutundaki jantlara sahip. Tekerleklerin etrafında bulunan kaplamaların gövde rengine sahip olması, araca tok bir görünüm sağlamış. Bu görünümün oluşmasındaki bir diğer sebep de piller sebebiyle aracın yere bir miktar daha yakın olmasıdır. Genel olarak keskin hatlara sahip olan Kona benzersiz bir yan görünüm ortaya koyuyor. 

Arka Tasarım 

Hyundai Kona’nın arka tasarımını şekillendiren ve tamponu öne çıkaran detayı, ince led stop lambalarıdır. Hyundai Kona şık bir arka tampona sahip. Arka tampon üzerindeki siyah ve alüminyum renk aracın bütünlüğünü tamamlamış.   

Hyundai Kona Elektrikli olduğu için herhangi bir egzoz bulunmuyor.  

Bagaj 

Hyundai Kona 332 litrelik bagaj hacmine sahip. İçten yanmalı versiyonlarında bu hacim 374 litre olarak sunuluyor. Hyundai Kona’nın daha küçük bir bagaj hacmine sahip olmasının nedeni tabi ki piller.  

Bagaj zemini kaldırılınca alt bölüme yerleştirilen ve yaklaşık 4 cm derinliğe sahip olan bir düzenleyici köpükle karşılaşılıyor. Bu köpük kaldırıldığında ise lastik tamir kiti ve şarj aleti karşımıza çıkıyor. Lastik tamir kitinden de anlaşılacağı gibi araçta stepne bulunmuyor. 

Arka Koltuk 

Hyundai Kona Elektrikli versiyonun diz mesafesi içten yanmalı versiyona göre biraz daha az. Bunun sebebi yine araçta bulunan piller. Hyundai Kona 4 parmak diz mesafesi ve 3 parmak baş mesafesine sahip. Araç 4 çeker olmamasına rağmen nispeten yüksek bir şaft tüneline sahip; bu durum arka bölümde 3 kişi yolculuk yapmayı biraz zorlaştırıyor. Orta konsolun arka bölümünde telefon VS. koymak için bir göz ve USB portu bulunuyor. Ön koltukların arkasındaki saklama fileleri de kullanışlılık açısından iyi düşünülmüş. Kapı içlerindeki saklama alanı ise yarım litrelik su şişesi boyutunda. 

Kokpit 

Makyajsız versiyonda yarı analog olan gösterge paneli yerini, 10.25 inçlik dijital gösterge paneline bırakmış. Kokpit bölümündeki tuşlar, tamponlardan da hatırlayacağımız mat alüminyum detaylara kavuşmuş. Aracın iç aydınlatmaları LED teknolojisine sahipken aynaların altında bulunan aydınlatmalar sarı ışık olarak dizayn edilmiş. Orta konsolda bulunan gözde kablosuz şarj ve USB portu bulunuyor. Ayrıca yolcu için de konsolun ön bölümüne bir USB portu daha yerleştirilmiş. 

.

Sürüş 

Hyundai Kona elektrikli bir araç olduğu için çalıştığında marş sesi yerine karşılama sesi duyuluyor. Drive moda alınarak sürüşe başlanabiliyor. Park freni otomatik olarak çalışıyor. Aracın iç bölümünde çok büyük bir değişiklik bulunmuyor. Sürüş aşamasında dikkat çeken en büyük farklılık gösterge paneli ve klima paneli oluyor.  

Kona elektriğin 4 farklı sürüş modu mevcut; normal, Sport, Eco ve Eco Plus Tüm sürüş modları özelliklerini yerine getiriyor. Sport modda gaz tepkileri artıyor direksiyon sertleşiyor ve geri kazanım arka planda bırakılıyor. Eco plus’ta klima kapanıyor, Hız 90 km/h’a sınırlanıyor, gaz tepkileri yavaşlıyor ve geri kazanım ön planda tutuluyor. Hyundai Kona’nın direksiyon arkasında bulunan kulakçıkları rejenetif olarak fren yapmayı sağlıyor. Buradan yapılan frenleme aracın şarj olmasını sağlayarak daha yüksek menzile ulaşmanızı sağlıyor. Sol bölümde bulunan kulakçık frenleme etkisini artırırken sağ taraftaki azaltıyor. Sol taraftaki kulakçığa uzun süre basıldığında araç durana kadar frenlemeye devam ediyor.  

Aracın koltukları ve görüş açısı çok güzel, rahat ve güvenli bir şekilde yolculuk yapılabiliyor. Test aracımız 100 KW bu da yaklaşık 136 hp gücünde olup 0-100 hızlanması 9.9 saniye olarak belirtilmiş. Hyundai Kona Elektriğin yakıt tüketim değeri ise 100 Km’de 14.3 kWh olup sınıfının en az tüketen modellerinden biridir. Şarj süresi 4 saat 20 dakika olup hızlı şarj ile birlikte bu süre 47 dakikaya kadar düşmektedir. Test aracımızın menzili 305 KM. Ancak bu menzil sürüş stiline ve yol koşullarına göre değişebilir.  

2.El Hyundai Kona İlanları

HENÜZ YORUM YOK