Ana Sayfa Genel Hyundai Norveç’de Sadece Elektrikli Otomobil Satacak

Hyundai Norveç’de Sadece Elektrikli Otomobil Satacak

0
790

Norveç hükümeti refah seviyesi arttırmak adına her yeni dönemde olumlu değişimlerle ülkenin gelişimine katkıda bulunuyor. Norveç’te satılan otomobillerde artık içten yanmalı motorlar yerine elektrik gücüyle çalışan araçlara yer verilecek. Norveç, akaryakıt ile çalışan araçları bıçak gibi kestiğini söylememiz mümkün. Aniden değişime uğrayan araç piyasasının öncüsü ise Hyundai oldu. Hyundai Norveç de artık sadece elektrikli otomobil satacak.

Hyundai Norveç’e Sadece Elektrikli Araç Üretecek

Günümüz teknolojisinin hızla gelişmesine ayak uyduran firmalar kendilerini daha da geliştirerek piyasada kalmaya devam ediyor. Hyundai’nin yaptığı açıklamaya göre; “Norveç’e sadece elektrikli araç satışını yapacağını belirtti“. Hyundai’nin son yıllarda üst düzeyde ilerleme kaydettiğini söylememiz mümkün olacaktır. Geçtiğimiz yıllarda hibrit otomobillerini çıkartmayı başarmıştı. Şimdi ise tam elektrikli araçları ile Norveç’e sadece elektrikli araç satışı yapacak.

Hyundai’nin Norveç CEO’su Thomas Rosvold yaptığı açıklamada, “Model portföyümüze büyük inancımız var ve artık tamamen yeni IONIQ 6’yı piyasaya sürdüğümüze göre, Norveç pazarında yalnızca tamamen elektrikli otomobilleri satma zamanı geldi.” ifadelerini kullandı.

Bu plug-in hibritler, Hyundai’nin 2022’deki satışlarının %7’sini temsil ediyordu ve elektrikli otomobiller, son yıllarda sürekli olarak Hyundai’nin Norveç satışlarının %90’ından fazlasını oluşturuyor. Öte yandan Norveç, Hyundai’nin yalnızca tamamen elektrikli otomobilleri satacağı ilk pazar. VW’de 2024’ten itibaren ülkede sadece elektrikli araç satmaya başlayacak. Sonuç olarak içten yanmalı motorlara kısa zaman içerisinde veda edeceğimizi söylememiz mümkün.

Hyundai Elektrikli Araç Konusunda Liderliğe Oynuyor!

Sıfır Kilometre Hyundai Modelleri

HENÜZ YORUM YOK