Ana Sayfa Genel Hyundai Otomobil Yazılım Alanına Yatırım Yapacak

Hyundai Otomobil Yazılım Alanına Yatırım Yapacak

0
871

Hyundai otomobil yazılım alanına 2030 yılına kadar toplamda 12.6 milyar dolar değerinde yatırım yapma kararı aldı.

Hyundai’nin Yazılım Tabanlı Araçları

Hyundai’nin yazılım tabanlı araç adını verdiği yeni araçları yazılım sayesinde her şeyi kendisi ayarlayacak. Bu araçlar performans değerlerini kod satırlarının türüne göre değiştiren araçlar olacak.

Kablosuz güncelleme sayesinde bu araçlar bilgi-eğlence sistemleri, güvenlik özellikleri ve otonom sürüş özelliklerine kadar her şeyi kendi kendilerine ayarlayabilecekler.

Hyundai, Yazılım Çağı olarak adlandırdığı 2030 yılına kadar bu alana 12.6 milyar dolar harcama yapacak.

Firmanın yazılım çağı için olacak ilk araçlarının örneklerini 2023 yılında görebilme şansına sahip olacağız.

Yazılım Çağını Açılıyor

Firma, yazılım tabanlı araçları için yapacaklarını da açıkladı. 2025 yılına kadar dünya çapında 20 milyon Hyundai aracı yeni nesil yazılım tabanlı olacak.

Firma kendi kendini güncelleyen özelliklere sahip araçlarını hem elektrikli hem de gazla çalışan modelleri için kullanacak. Şu anda pek çok Hyundai aracı zaten kablosuz güncelleme özelliklere sahip.

Ancak firma gelecekte ki yazılım tabanlı bu araçları için çok daha fazla şey vaat ediyor.

Hyundai Elektronik Geliştirme Grubu Başkan Yardımcısı Hyung Ki Ahn şunları söylüyor:

“Markamızın yazılım tabanlı dönemini yansıtacak ilk araçları 2023 yılında gelecek. Bu yazılım tabanlı araçları daha iyi çevre tanıma, gelişmiş otonom sürüş ve park etme özellikleri sunacak.”

Yazılım Tabanlı Araçların Geleceği

Hyundai bu mimariye sahip ilk araçlarını elektrikli araç platformu için duyuracak. Firma yeni platformu sayesinde iyileştirmeler sunmakta. eM adını verdiği ilk platform tüm segmentlerde ki binek araçlar için kullanımda olacak.

Bu yeni eM platformu şu anki elektrikli araçlarla karşılaştırdığımızda %50 menzil iyileştirmesi vaat ediyor. Firma eM platformunu Seviye 3 ve üzeri otonom teknolojisini düşünerek inşa ediyor.

Bunun yanı sıra firma teslimat için kullanılan araçlar için eS platformunu kullanıma sunacak. Bu yeni elektrikli platformu kullanacak araçları ise 2025 yılında piyasada görebileceğiz.

Hyundai Bağlantılı Araç İşletim Sistemi adını verdiği özelliği sayesinde yazılım güncellemelerini daha verimli hale getirecek. Firma NVIDIA DRIVE adını verdiği teknoloji için de ayrıca ekran kartı devi NVIDIA ile çalışıyor.

Firma yeni araç kamerası, radarı ve LIDAR sensörleri dahil yeni özellikler için gelişmiş çiplere ihtiyaç duyuyor. Ayrıca firma Seviye 4 otonom sürüş için birden fazla tedarikçiden çip alma planlarını gözden geçiriyor.

Bunun yanı sıra firma uzaktan park pilotunu Seviye 3 standartlarına getirmek istiyor. Ayrıca firma yıl sonundan önce Genesis G90’a Seviye 2 yarı otonom sürüş getirecek. Ayrıca bir de Otoyol Sürüş Pilotu ekleyecek.

Hyundai Abonelik Hizmetleri

Pek çok araç üreticisi son zamanlarda abonelik hizmetlerini gündeme getirdi. Bu yüzden Hyundai bu yeni yazılım tabanlı araçları için kullanıcılarından ödeme yapmalarını isteyecek. Firma bu araçlardan gelir sağlamanın yolunu Talep Üzerine Özellik hizmetleri üzerinden kurgulamış durumda.

Yani kullanıcılar istedikleri özellikleri kullanmak isterlerse ödeme yapacak. Ancak kullanmak istemezlerse ayrıca ödeme yapmak zorunda kalmayacaklar.

Hyung Ki Ahn bu konuda bir konferans görüşmesinde de şunları ifade etti:

“Teorimiz kullanıcılarımızın istediklerini kullanmaları. Aynı zamanda özelliği istemeyen kullanıcılar da herhangi bir ücret ödemeden özelliği kullanmayı bırakabilirler. İstediğiniz özellikleri istediğiniz zaman kullanabilmeniz ve kullandığınız kadar ödeyebilmeniz, bu hizmet sayesinden mümkün.”

Şu an firma kullanılacak özelliklerin fiyatların neye göre belirlenmesi gerektiği üzerinde araştırmalarına devam ediyor.

Sıfır KM Hyundai Modellerine Göz Atın

HENÜZ YORUM YOK