Kia EV6 vs Mustang Mach-E, Tesla Model Y ve Porsche Taycan karşılaştırmasını sizler için araştırdık. EV6, esas olarak Ford Mustang Mach-E ve Tesla Model Y ile rekabet ediyor. Ancak çok daha pahalı olan Porsche Taycan ile yarışmak için yeterli potansiyele sahip.

Elektrikli araçların ortaya çıkışı hakkında yeterince şey söylendi, bu yüzden buna girmeyeceğiz. Her otomobil üreticisi kendi yeni teklifleriyle geliyor. Ancak öne çıkan bazıları var, şüphesiz Kia EV6 göze çarpan modellerdendir. Sıfırdan inşa edilen EV6, otomobil üreticisinin sadece EV pazarında var olmak için yaptığı bir girişimdir. Bu girişim yeni bir platforma ve yeni bir tasarım felsefesine dayanır. Çoğu açıdan otomobil inşa etmede iyi bir nokta yakalamıştır.

Kia EV6 Tüm Özellikleri

Kia EV6, öncelikle Mustang Mach-E’ye rakip olacak. Bununla birlikte, ürün, bir veya iki üst segmentteki arabaları bile almaya yetecek potansiyele sahiptir. Güney Koreli’yi diğer elektrikli araçlarla karşılaştırmadan önce, özetle aşağıda özelliklere göz atalım.

  • Yeni bir BEV’ye özel Elektrik-Global Modüler Platformun temelini oluşturuyor
  • Kia’nın ‘Opposites United’ adlı yeni tasarım felsefesine dayanıyor
  • Sunulan iki pil paketi – Standart Menzilli 58 kWh paketi ve Uzun Menzilli 77.4 kWh paketi
  • Herhangi bir ekstra adaptöre veya bileşene ihtiyaç duymadan 800V ve 400V şarj yeteneklerini destekler
  • Üç farklı donanımda sunulacak – EV6, GT Line ve GT
  • Üst süslemede 577 HP ve 740 Nm tork üretiyor
  • 3,5 saniyede 0-100 km / saat
  • 18 dakikada yüzde 10 ila 80 arasında şarj kapasitesi
  • Belirli kombinasyonlarda 4,5 dakikada 161 km menzile kadar çıkma
  • En iyi avatarında WLTP döngüsüne göre 508 km menzil
  • 3,6 kW’a kadar güç beslemeli araçtan yükleme işlevi
  • Isı pompası ile birlikte gelir
  • 1,600 kg olarak derecelendirilmiş çekme kapasitesi
  • Çeşitli işlevlere sahip iki adet 12 inç ekran
  • Seçkin pazarlarda 2021’in ikinci yarısından itibaren satışta

Kia EV6 Tüm Özellikleri

Kia EV6 VS Porsche Taycan

Taycan, tamamen farklı bir kitleye hitap etmesine rağmen EV6 yetkin bir ürün olduğu için bu karşılaştırmayı yapıyoruz. Kia EV6’nın menzili 483 km iken Taycan’nın menzili 322 km’dir. Ayrıca EV6’nın kargo alanı da Taycan’dan daha geniştir. Burada şunu belirtmeliyiz: Kia EV6, Porsche Taycan için bir tehdit oluşturmaz. Bu ürünlerden herhangi biri için pazardaki potansiyel müşteriler çapraz alışveriş yapmaz. Ancak bu karşılaştırma, EV6’nın birincil rakiplerinin neden Kore ürününden korkması gerektiğini gösteriyor.

Kia EV6 VS Ford Mustang Mach-E

Mach-E, Ford’un geleceği için önemli bir üründür. Bir o kadar EV6’da Kia için böyledir. Ford ilk elektrikli aracının en iyi özelliklere sahip olmasını ve piyasayı kırıp geçirmesini istiyor. Aynı zamanda Mach-E şimdiye kadarki ilk Mustang SUV’dir. Ford, tüm ürünleriyle otomobil üreticisinin normu olan Mach-E’yi birçok donanımda sunuyor. Ancak en iyi GT ve GT Performance sürümlerinde EV6 ile nasıl karşılaştırıldığını görelim. Şirket kısa süre önce onlar için siparişleri açtı. Tahminlerimize göre GT, EV6’ya göre fazladan birkaç bin dolar pahalı olabilir.

Kia EV6 VS Ford Mustang Mach-E

Her ikisi de çift motorlu bir kurulum ve dört tekerlekten çekiş sistemi ile birlikte gelir. Her ikisinde de motor 480 HP güç sağlar. Performans özelliklerine gelince, GT durma noktasından 3,8 saniyeden 96.5 km/saat hıza çıkıyor. GT Performans Sürümünde ise aynı hız 3,5 saniyede tamamlanıyor. Bu, Kia EV6’yı saniyenin onda biri veya onda ikisi kadar daha hızlı hale getiriyor. Çünkü dinlenmeden 3.5 saniye ile 100 Km/saat sürüyor.

Kia EV6 VS Tesla Model Y

Model Y, bir dereceye kadar Model 3’ün çapraz eşdeğeridir. Tesla, onu Long Range ve Performance olmak üzere iki trim halinde sunuyor. EPA tarafından tahmin edilen menzil, iki trim için 525 km ve 488 km’dir. Ayrıca performans açısından iki model birbirine yakın değerlere sahiptir.

Kia EV6 VS Tesla Model Y

Ancak, sürekli ve tutarlı havadan performans yükseltmeleri ve yüksek teknoloji özellikleri, Model Y için güçlü bir durum oluşturuyor. Bunlar henüz Kia için keşfedilmemiş sular. EV6, esasen aracı cihazlar için bir jeneratöre dönüştüren araçtan yüklemeye teknolojisi ile birlikte gelir. Ancak Model Y böyle bir işlev sunmaz. Hatta Tesla, kullanıcı el kitabındaki “istisnalar ve sınırlamalar” bölümünde, aracın sabit bir güç kaynağı olarak kullanılmasının garantiyi geçersiz kılacağını açıkça belirtmiştir. Bunun gibi şeyler, EV6’yı zorlayıcı bir rakip ve Model Y için ciddi bir tehdit haline getiriyor.

İkinci El Kia İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here