Ana Sayfa Danışman Kısa Vadeli Trafik Sigortası Nedir ve Nasıl Yaptırılır?

Kısa Vadeli Trafik Sigortası Nedir ve Nasıl Yaptırılır?

0
3846

Trafik sigortası, her yıl zorunlu olarak yenilenen bir uygulamadır. Günümüzde trafikte seyre çıkan her aracın zorunlu trafik sigortası yaptırması Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından zorunlu kılınmıştır. Ayrıca trafik sigortasını her sene düzenli olarak yenilemek, herhangi bir kaza sonucunda oluşabilecek zararları bir çok yönden karşılayacak teminatlar sunar. Trafik sigortasının kısa süreli yapılıp yaptırılmayacağı da araç sahipleri tarafından çokça merak ediliyor. 12 ay süre içerisinde geçerli olan bu trafik sigortası düşünülenin aksine sadece iki durumdan herhangi biri mevcut olduğunda uygulanıyor. Kısa vadeli trafik sigortası hakkında merak edilenleri sizler için cevapladık.

Kısa Vadeli Trafik Sigortası Nedir?

Bilindiği üzere kısa vadeli trafik sigortası da trafik seyri boyunca yolculuğunuzu güvene alan bir sigorta türüdür. Bir yıl boyunca devam eder ve poliçenizde yer alan maddelere göre kaza durumunda zararlarınızı karşılar. Fakat kısa vadeli trafik sigortasından sadece iki durumda faydalanılır. Türkiye içerisinde geçici plakaya sahip olmak veya uluslararası taşımacılık yapan yabancı plakalı araçlar tarafından kullanılabilir. Ülkemizde bu iki durum dışında hiçbir araç kısa vadeli trafik sigortasından yararlanamaz. Ayrıca trafik sigortası şartları ise Hazine Müsteşarlığı tarafından karşılanır.

Kısa Vadeli Trafik Sigortası Nasıl Yaptırılır?

Kısa vadeli trafik sigortasını yaptırmak için ilk önce yukarda belirttiğimiz iki şarta uymanız gerekiyor. Aksi taktirde hiç bir araç kısa vadeli sigortadan yararlanamaz. Farksız olarak kısa vadeli trafik sigortası tipi de kimlik, plaka bilgileri, araç ruhsat bilgileri gibi bilgiler ile yetkili sigorta şirketlerinden size uygun fiyatı alabilirsiniz. Sonuç olarak bir yıl boyunca aracın kaza durumunda suçlu değilseniz yaşanabilecek zararlar sigorta tarafından karşılanır.

Kısa Vadeli Trafik Sigortası Neleri Kapsar?

  • Kaza sonucunda oluşan hasar tazminatı,
  • Hastane ve tedavi sırasında oluşan masrafları,
  • Kaza ölüm ile sonuçlandıysa defin ücretleri ve kişinin bakmakla yükümlü olduğu kişilerinin teminatını sağlama,
  • Kaza sakatlık ile sonuçlandıysa bu süreçteki maddi kayıpları,
  • Eğer kazada hatalı değilseniz ve karşı tarafı dava ediyorsanız avukat ve dosya masraflarını,
  • Son olarak çalışmaz raporu alan bireyler için tazminat ve gerekli güvenceleri sağlar.

Trafik Sigortası Teklifi Alın!

HENÜZ YORUM YOK