Lucid Motors, otomobilin tanıtılmasından yaklaşık altı ay sonra Air Dream Edition için rezervasyonları kapattı. Otomobil üreticisi kaç rezervasyonun güvence altına aldığını açıklamadı. Yine de, Air Dream Edition’ı satın almak isteyenler için umut tamamen kaybolmuş değil. Lucid, elektrikli aracı ile hala ilgilenen müşteriler için bir bekleme listesi oluşturdu. Bekleme listesinin bazı rezervasyon sahiplerinin teslim almadan önce siparişlerini iptal edeceğini ve kullanılmayan üretim alanlarının yeniden atanması için kullanılacağını düşünüyoruz.

Lucid, Dream Edition’ın kaç tane üretileceğini resmi olarak hiçbir zaman açıklamadı. Bu sayıya yönelik spekülasyonlar her zaman bu sayının binlerce değil yüzlerde olacağı yönündedir.

Lucid başlangıçta 2021’in ilk çeyreğinde Dream Edition araçlarının müşteri teslimatlarına başlamayı planlamıştı. Ancak kısa süre önce kalite kontrol nedenleriyle yılın ikinci yarısına ertelendiğini duyurmuştu.

 

Lucid Motors CEO’su Peter Rawlinson’a göre, Tesla Model S ile “çok fazla gevşeklik vardı” çünkü “elektrikli otomobil o kadar eğlenceli bir deneyimdi ki insanlar yapı kalitesi sorunlarını görmezden geldi.” dedi. Ancak Rawlinson artık durumun böyle olduğuna inanmıyor ve Air’in lansman sırasında mükemmel olduğundan emin olmaları gerektiğini söyledi. Bu nedenle, kalite kontrolünü ortadan kaldırmak için üretim başlangıcını birkaç ay ertelediler.

Lucid Air Dream Edition

Dream Edition’ın şık gövdesinin altında, 1.080 hp üreten iki elektrik motorunu çalıştıran 113 kWh’lik bir batarya paketi bulunuyor. Lucid, Air Dream Edition’ın 96 km / sa hıza ulaşması için sadece 2,5 saniyeye ihtiyacı olduğunu söyledi. Ayrıca çeyrek milin 144 mil / sa (231,7 km / sa) hızla 9,9 saniyede düşebileceğini ekledi.

Standart 19 inç jantlarla donatıldığında, Dream Edition, EPA tarafından tahmin edilen 809 km (503 mil) menzile sahip olacak. Ancak bu, isteğe bağlı 21 inç AeroDream tekerlekler kullanıldığında 748 km (465 mil) ‘ye düşüyor.

Lucid Air Dream Edition İçin Rezervasyonları Kapattı

İç mekan için Silvered Okaliptüs ağacı ve parlak Platin metal süslemeyle tamamlanan sofistike Alcantara eklere sahip Grafit Gri ve Seramik Nappa sırçalı deri ile sakinleştirici bir ton belirlendi. Müşteriler üç dış renk arasından seçim yapabilir; Stellar White, Infinite Black ve hatta Eureka Gold – Dream Edition’a özel bir renk. Tüm dış mekanlar parlak platin temalı vurgularla süslenmiştir.

Dream Edition varyantı için rezervasyonlar artık kapalı olsa da, müşteriler Air Grand Touring, Air Touring ve giriş seviyesi Air için sipariş vermeye devam edebilir.

Sıfır Km Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here