Rimac CEO’su genç girişimci Mate Rimac, Bugatti’nin geleceğini belirlemeli. Yeni ortaklığın adı Bugatti-Rimac oldu. EV başlangıcı Rimac artık Bugatti ile birleşti ve artık ünlü marka Rimac’ın kontrolünde. Efsanevi marka artık kendisini benzinle çalışan dev motorlarla tanımlayamaz. Bu markanın geçmişine de dayanan çok büyük bir meydan okuma haline geliyor.
İmza ürünü, şehirde dokuz mpg ve otoyolda 14 mpg’de EPA dereceli 8.0 litre, dört turbo W-16 tarafından desteklenen 3 milyon dolarlık hızlı bir yol mermisi olan ünlü bir şirket için nasıl bir gelecek var? Ancak Rimac’ın yola çıktığı teknolojiye gelirsek, bu elektrikli araçlara ve otonom teknolojilere yönelmiş bir marka. Ayrıca Rimac bu alanda başarılı şirketlerden birisidir ve daha fazla hamle için çalışmalara devam ediyor. Bugatti’yi emisyon değerlerine uygun bir şekilde yaşatmakta imzalamak istedikleri başarılardan birisidir. Ancak şimdi bunun nasıl yapılacağı Mate Rimac’ın çözmesi gereken bir problem.
Genç CEO Mate Rimac, Bugatti’nin Geleceğini Nasıl Belirlemeli
Volkswagen Grubu, kafa karıştırıcı olacak şekilde tasarlanmış bir anlaşmayla elinde bulundurduğu Bugatti hisselerini sattı. Kısacası Volkswagen bunu çok önceden duyurmuştu ve Fransız süper otomobil üreticisi Bugatti’den kurtuldu. The New York Times’a göre, kasıtlı olarak yapılan bu kararı bir perspektife oturtmak gerekli. Bunun için Bugatti, VW’nin yan kuruluşu Porsche’nin müşterek sahibi olduğu yeni bir şirkete bölündü. Ayrıca yaratıcı bir şekilde Bugatti-Rimac ismiyle üretimler yapacak. Heyecan verici Hırvat şirket yeni başlayan Rimac’a adıyla Bugatti’yi yeniden şekillendirecek. Anlaşma göre VW şirketin yüzde 55’ini Rimac’ın portföyüne veriyor. Marka geriye kalan yüzde 45’ini de Porsche’ye yerleştiriyor. Ve yeni bir yüz olan 33 yaşındaki Rimac kurucusu Mate Rimac, yeni hibrit canavarların CEO’su olacak. Açıkcası bu karışımdan ortaya çıkacak Bugatti-Rimac otomobillerini merakla incelemeyi bekliyoruz.
Ancak işlerin daha da detayına inmek gerekirse, bazı kaynakların belirttiği gibi, Porsche zaten Rimac’ın yüzde 24’üne sahip. Detaya devam ettiğimizde bunun yeni Bugatti-Rimac şirketinin geleceğine etkisini merak ediyoruz. Ayrıca yeni kurulan şirketin kurumsal yönetimi için ne anlama geldiğine dair bir tahminde bulunabilirsiniz.
Yeni Bugatti-Rimac Girişimi Sonucunun Arabalara Etkisi Nasıl Olacak?
Tabiki de Ar-Ge’de yapılan çalışmalar şirketlere değil arabalara odaklanır. Ve Bugatti arabaları altın, gümüş detayları ve aşırı kaliteli tüm malzemeleri ile tüm aşırılıkları üzerinde bulunduruyor. Ayrıca karbon fiber yapıları, malzeme sağlamlığı ve mükemmel aerodinamik tasarımları ile mükemmelliğe yakındır. Bugatti araçlarının motor ve güç aktarma organlarına değinmiyorum bile. Çünkü marka bugüne kadar birçok en yüksek hız rekorunu defalarca elinde bulundurmuştur. Ancak her şeye rağmen seri üretim bir araç tarafından şimdiye kadar elde edilen en yüksek hızlar gibi çılgın nitelikleri için çok daha büyüleyici.
Ancak diğer taraftan elektrikli otomotiv geleceği kaçınılmaz bir gelecek. Bugatti araçlarındaki inanılmaz derecede aşırı ve kaliteli mühendislik yapılmış içten yanmalı motorlara ne olacak peki ?? 1479 beygir gücündeki Chiron’un fiyat etiketine değer olması için en iyi durumu, çılgın teknik özellikler söz konusu olduğunda diğer her şeyi aşmasıdır. Bu romantizm, bu mükemmellik, bu harika çekicilik, diğer tüm elektrikli arabalar gibi savrulan bir EV Bugatti’de devam edebilir mi? Büyük boyutlu pil paketleri 16 silindir, 64 valf ve dört turbonun çekiciliğine sahip olacak mı? Kilovat saat hiç beygir gücü kadar ünlü olacak mı? Bunlar ve bunlar gibi bir sürü soru türetebiliriz. Yeni arabalar tüm değerleriyle Bugatti hayranı olan insanları hayal kırıklığına uğratmamalı.
VW’nin Bugatti Sorumluluğundan Neden Kurtulmak İstedi?
VW, kendi adına, dizel ürünleriyle, emisyon yasalarını cezai olarak kaçırmasının yarattığı kargaşadan hala kurtulmuş değil. Şirketin muhtemelen Bugatti’nin sorumluluğunu üstlenmesi gerekiyordu. Diğer şeylerin yanı sıra Audi, Skoda, Porsche, Lamborghini, Bentley, Seat, MAN kamyonları ve Volkswagen’in kendisi gibi tüm VW markalarını bekleyen geliştirme zorlukları göz korkutucu. Volkswagen kendisini elektrikli bir geleceğe adadı. Tüm bu markaları ileriye doğru yeniden tanımlamak, kurumsal holdingin her unsurundan yoğun bir konsantrasyon ve katılım gerektirecektir. Bugatti, yüksek profili ve popüler kültür her yerde bulunmasına rağmen, sadece dikkat dağıtıcı olacaktı.
Bu yüzden Mate Rimac’a artık gerçekten araç üreten ve bunları gerçek müşterilere teslim eden bir şirketi kontrol ediyor. Yalnızca geliştirme yapmak veya spekülatif prototipler oluşturmak yeterli olmayacaktır. Şanlı bir mirası ve aşırı hırsı ileriye taşıyan bir şeyi kontrol etmek önemli.