Ana Sayfa Danışman Michelin Havasız Lastikler; Proof Lastik Sistemi (UPTIS)

Michelin Havasız Lastikler; Proof Lastik Sistemi (UPTIS)

0
4987

Michelin havasız lastikler; Proof lastik sistemi (UPTIS) IAA MOBILITY’de bitmek üzere. Gelecek burada! Michelin havasız lastikler geldi ve yakında yakınınızdaki bir araçta görebilirsiniz. Michelin havasız lastiklerin faydaları nelerdir? Ünlü lastik markası perde arkasında ne tür bir teknoloji üzerinde çalışıyor? Michelin havasız lastikleri, lastik sektörünü nasıl etkileyecek ve ne tür bir değişime yol açacak? Lastik, Münih’teki IAA MOBILITY’de göründü ve insanlar yapılan tüm çalışmalara bir göz attı.

Michelin Havasız Lastikler Ne Kadar Dayanır?

Michelin benzersiz havasız lastikler yani Proof Lastik Sistemi (Uptis) binek araçlar için yeni bir çözümdür. Sistem, yolda daha ihmal edilebilir bir patlak lastik ve diğer lastik kaybı arızaları riski sunmalıdır. Ayrıca herhangi bir lastik arızasını minimum seviyeye düşürerek yolda daha güvenli ilerlemenize yardımcı olur. Bir araba için lastiklerin önemi yadsınamaz ve onlar bizi yolda tutan en önemli parçalardan biridir. Hali ile lastikler ne kadar sağlam olursa biz de o kadar güvende oluruz.

Lastik arızaları genelde delinmeler, yol tehlikeleri ve diğer döküntülerden kaynaklanabilir. Örneğin kırık halinde kalmış camlar, çivi ve vida benzeri delici maddeler lastiklere kolayca zarar verebilir. Yıllardan beri lastik sektörünün öncüsü olan Michelin her zaman en iyi lastikler için kollarını sıvadı ve çalışmalara başladı. Böyle yeni bir lastik teknolojisi duyduğumuzda da aklımıza doğrudan Michelin geliyor. Ve marka, havasız lastik girişimini 2019’da duyurdu, ancak son zamanlarda hız kazandı.

Yolcu araçlarında, yolda görebileceğiniz standart bir arabada, kamyonda veya SUV’de bulunan günlük sürücüler havasız lastiklerden faydalanabilir. Lastikler insanlar için pahalı ama gerekli bir otomobil parçasıdır. Şimdi ise patlakların durduramayacağı bir lastiği piyasaya sürmek çok büyük bir fayda ve inovasyondur.

Michelin, bir lastiğin ne kadar dayanacağını bilmenin bir yolu olmadığını söylüyor. Ancak yine de sürücüler lastikleri en fazla beş yıl sonra kontrol etmelidir ve değişim yapmalıdır. Havasız lastiğin geleneksel lastiklere göre yaklaşık üç kat daha uzun ömürlü olduğu söyleniyor.

Michelin Havasız Lastikler İçin 15 Yıldan Fazla Zaman Geçti

Michelin markası tahmin edildiğinden daha da uzun yıllardır havasız lastikler tasarlıyor. Hatta 15 yılı aşkın araştırmanın sonucu, tasarım ve teknoloji ile yenice üretime geçti. Michelin, Uptis’in “mevcut havasız mobilite teknolojisinde önemli bir gelişme olduğunu” söylüyor. Michelin, tekerleklerin basınç kontrollerinin ortadan kaldırılmasıyla binek araçlar için birçok kolaylaştırma yapacağını ileri sürdü. Ayrıca havasız lastiklerin filolar ve hatta kendi kendine giden araçlar için ideal olduğunu söylüyor.

Ünlü lastik şirketi, ortak geliştirme ortağı olarak General Motors ile ortaklık kurdu. GM ve Michelin, ortaklığın 2025 yılına kadar havasız lastiği ana akım haline getirebileceğini umuyordu. Havasız lastiklerinin diğerlerine göre bir başka yararı da sürdürülebilirlik yönüdür. Uptis’in uzun ömürlü olması, sonuçta atılan lastiklerin sayısını azaltmaya yardımcı olacaktır. Ayrıca, lastik yapmak için gereken hammadde sayısını büyük ölçüde azaltacaktır. Dahası üretimde kullanılan enerjiyi azaltmaya yardımcı olacaktır.

Chevy Bolt EV’ler birkaç yıl önce bu lastikleri test ediyordu. Ancak çoğu otomotiv kaynağının bildirdiğine göre, lastikler son zamanlarda IAA MOBILITY 2021 Münih’te gerçek dünya testleri yapmak üzereydi.

Michelin Havasız Lastikler; Devrimci Tasarım Muazzam Faydalar Sağlıyor

Michelin, Uptis’in “hammadde ve atık kullanımını azaltmak için önemli bir potansiyel” sunduğunu söylüyor. İstatistikler, tamir edilemez hava kaybı arızası nedeniyle her yıl lastiklerin %12’sinin atıldığını gösteriyor. Lastiklerin %8’i, çoğunlukla lastik basıncı sorunları olmak üzere düzensiz lastik aşınması nedeniyle her yıl hurdaya çıkıyor. Michelin araştırma ve çalışmalarına göre, bu gerçeklerin Uptis’in her yıl atılan lastiklerin %20’sini kurtarabileceği anlamına geldiğini söylüyor.

Bu, havasız lastiklerin potansiyel olarak tasarruf edebileceği her yıl hurdaya ayrılan 200 milyon lastik demektir. Michelin, bu kadar lastiğin ağırlığının 200 Eyfel Kulesi’nin ağırlığına eşdeğer olduğunu söylüyor. Lastik üreticisi bu verileri, 2012 ve 2015 yılları arasında 135.000 lastik üzerinde yapılan bir şirket içi ankete dayandırdı.

Michelin, havasız lastik “Tweel” konseptiyle şimdiden bazı başarılar elde etti. Bu nedenle Uptis’in piyasaya sürülmesi yeterince kolay olmalıdır. Amaç bir an önce bu lastiğin kullanımını artırmaktır. Ayrıca Tweel teknolojisini çeşitli çim biçme makinelerinde ve makinelerde bulabilirsiniz. Şirket, bunları yaygın olarak kullanıma sunmaya yaklaştıkça, Michelin havasız lastikler hakkında daha fazla bilgi için gözünüzü dört açın.

İkinci El Otomobil İlanları

Arabanızın Lastiklerini Değiştirmek İçin Beş Neden

HENÜZ YORUM YOK