Hiper otomobil üreticisi Rimac, 2021 yılında tamamen elektrikli Nevera modelini tanıtmıştı. Nevera ise hem tasarımı hem de performansı ile dikkat çekmeyi başarmıştı. Model, geçtiğimiz aylarda 400 metreyi 8.58 saniyede giderek yeni bir rekor kırmıştı. Elektrikli hiper otomobil olan Nevera’dan yeni bir rekor daha geldi. Rimac şirketinden yapılan açıklamaya göre Almanya Papenburg Otomotiv Testi’nde model, tam 412 km/saat hıza ulaştı. Bu hız ise modele yeni bir rekor kazandırdı. Buna göre Rimac Nevera, dünyanın en hızlı seri üretim elektrikli aracı oldu. Konu ile ilgili tüm detayları ise siz değerli okuyucularımız için derledik.
Modifiyesiz Rimac Nevera, Saatte 412 Km Hıza Çıkabildi
Evet başlığı doğru okudunuz. Bu test sırasında modelde hiçbir modifiye yoktu. Her biri 4 kilometre uzunluğunda 2 farklı pistte gerçekleşen testlerde modifiyesiz Nevera modeli kullanıldı. Tek değişiklik ise modelin normalinde bulunan ve aracın hızını 352 km/h hıza sınırlayan yazılımın, test aracından kaldırılmasıydı. Başka bir tabirle Rimac Nevera modelinin bu testte zincirleri çözüldü. Bu testin ardından Rimac şirketinden, modeli almak isteyen fakat hız sınırlaması istemeyen kullanıcılar için de bir müjde geldi. Buna göre Nevera sahibi olacak 150 kişinin özel etkinliklerde bu hız limitini kaldırtabilecekleri açıklandı.
Test sırasında, Rimac Nevera modelinde bulunan Cup 2 R lastikleri de incelemek için bir adet Michelin mühendisi de test sırasında bulunuyordu. Hızı kesin olarak doğru ölçebilmek adına ise araca GPS tabanlı bir cihaz konuldu. Buna göre ise Rimac Nevera, tam 412 km/h hıza ulaşmayı başardı. Fakat bu hız seviyesi, en hızlı seri üretim otomobil olmak için yeterli değil. Şu anda dünyanın en hızlı seri üretim aracı, saatte 490 km/h hızı ile Bugatti Chiron Super Sport modeli. Fakat bu sonuçla Rimac Nevera da dünyanın en hızlı seri üretim elektrikli otomobili oldu. Elektrikli otomobiller genelde iyi bir hızlanmaya sahipler. Fakat maksimum hız konusunda bazı eksikleri mevcut. Nevera ise bu konuda oldukça iddialı olarak piyasaya girecek.
Peki sizin elektrikli otomobillerin hızlanması hakkındaki düşünceleriniz neler?