Ana Sayfa Genel Rolls-Royce Yeniden Karoser Yapımına Başladı!

Rolls-Royce Yeniden Karoser Yapımına Başladı!

0
1036

Rolls-Royce yeniden karoser yapımına başladı. Rolls-Royce, şirket karoser üretimini bir kez daha benimseyerek köklerine geri dönüyor. Otomobil üreticisine göre, tek seferlik Sweptail’in yaratılması, sonuçta Coachbuild departmanının “resmi olarak yeniden kurulmasına” yol açan “bir yolculuğun başlangıcı” idi.

Rolls-Royce Yeniden Karoser Yapımına Başladı

Şirket gelecekte ek ayrıntılar paylaşacak. Ancak Coachbuild bölümünün müşterilerin “mevcut kısıtlamaların ötesine geçmesine” ve “neredeyse sınırsız olasılıkları” keşfetmesine olanak tanıyacağını belirttiler. Özünde, güç aktarma organları ve mimari dışında, üstyapılı modellerle ilgili her şey benzersiz olacak.

Rolls-Royce pek çok ayrıntıya girmezken, Lüks Mimarisinin “bir dizi farklı… model için ölçeklenebilir olacak şekilde sıfırdan tasarlandığını” belirttiler. Dört sabit noktası vardır, ancak aralarındaki mesafe, tasarımcıların ve mühendislerin olmasını istedikleri kadar olabilir. Ayrıca, bölme, zemin, travers ve eşik panelleri gerilebilir veya küçültülebilir.

Şirket, mimarinin müşterilerin hayal edebileceği neredeyse tüm vücut şekillerini oluşturmalarına izin verdiğini ekledi. Marka tek kısıtlamanın “temel tasarım ve mühendislik gereksinimleri” olduğunu söylüyor. Rolls-Royce, platforma, yüzyılın başında karoser yapımında kullanılan tekerlekli şasinin birçok özelliğini yankıladı.

Rolls-Royce İlk Yıllarında da Karoser Üretiyordu

Rolls-Royce’un açıkladığı gibi, otomobil kullanımının ilk günlerinde, otomobil üreticileri tipik olarak tekerlekli bir şasi yaptılar. Ve bunu karoser için karoser imalatçılarına gönderdiler. 1920’lerin başlarında, şirketler karoser yapımını şirket içine de getirmeye başlamıştı. Ancak birçok lüks ürün, müşterilerin karoser imalatçıları tarafından tamamlanması için bir tekerlekli şasi sipariş etmesine hala olanak tanıyordu.

Bu, bazı ikonik araçları ortaya çıkardı, ancak otomotiv endüstrisi değişiyordu. Artık yarı monokok yapıya geçiş başlamıştı ve “gövde tasarımında en basit adaptasyonlar dışında her şey imkansız hale geldi.” Rolls-Royce’da ise bu, 1965’te Silver Shadow’un Silver Cloud’un yerini aldığında meydana geldi. Ancak Phantom VI, 1993 yılına kadar üretimde kaldığından ve yan kuruluş HJ Mulliner, Park Ward Ltd.’den benzersiz üstyapı ile donatılabildiğinden, bu, özel yapım Rolls-Royce’ların sonunu işaret etmedi.

Müşteriler hayal güçlerinin çılgınca hareket etmesine izin vermekte özgürken, Rolls-Royce sınırlamalar getirdi. Özellikle, şirket “radyatörün arkasındaki bölme için sabit boyutlar” konusunda ısrar etti. Bu, üstyapı “onu görsel olarak ‘gerçek’ bir Rolls-Royce olarak tanımlayan temel oranları korumasını sağladı.

Karoser yapımı Rolls-Royce’ların geleceği görülmeye devam ediyor. Ancak şirket bu kapasitenin son derece başarılı ısmarlama programlarına dayandığını söyledi. Belirttikleri gibi, bu yılın ilk çeyreğinde üretilen her bir otomobilde ısmarlama unsurlar bulunuyordu. Bu şirket için bir ilkti. “Rolls-Royce’u yalnızca bir otomotiv üreticisi değil gerçek bir lüks karoser” yapan bir şirketti.

Şirket ayrıca, çiçek vazoları, dış masaları ve o zamanlar son teknoloji ürünü ses ve televizyon sistemi içerenler de dahil olmak üzere geçmişte üretilmiş arabalı modellerin altını çizdi.

İkinci El Rolls-Royce İlanları

HENÜZ YORUM YOK