Seat Tarraco Test Sürüşü

0
6342
Seat tarraco test

Seat Tarraco Test Sürüşü

Tasarım

Seat’ın yeni modellerinden alışık olduğumuz tasarım dilini Tarraco’da da görebiliyoruz. Seat Tarraco’nun farlarında bulunan gündüz ledleri yeni Leon’dakiyle oldukça benzer bir tasarıma sahip. FR donanım paketine sahip aracımız önden genel hatlarıyla incelendiğinde panjur ve tampon tasarımıyla oldukça heybetli gözüküyor. Ön ızgara ve tampon, Xcellence donanım paketinde daha farklı bir tasarıma sahiptir. FR ile Xcellence paketleri kıyaslandığında FR donanım paketinin daha sportif bir tasarım diliyle oluşturulduğu bariz. Seat Tarraco Test Sürüşü

Aracın yan profiline geçtiğimizde FR donanım paketine özel 19 inçlik elmas kesim jantları görüyoruz. Sportif görünümün en büyük kaynağının bu jantlar olduğu söylenebilir. Kapı altlarındaki çıtalar, tavan rayları, yan aynalar gibi parçaların mat renge sahip olmasında FR dokunuşlarını görebiliyoruz. Ayrıca aracın aks aralığının geniş olması aracı çok daha ihtişamlı gösteriyor.

Arka Tasarım

Seat Tarraco’da Yeni Leon’dan izler gördüğümüzü belirtmiştik. Aracın arka tasarımında da bu Seat yeni tasarım dilini kullanmış. Bagaj kapağının ortasında birleşen stop lambaları, el yazısı stilinde oluşturulmuş Tarraco model adı ve sağ köşedeki FR yazısı arka tasarırmdaki bütünlüğü çok iyi bir şekilde sağlamıştır. Arka bölümün heybetli görüntüsünü sağlayan tampondaki kaplama ve sahte egzoz görünümü de tasarımı güzelleştiren parçalardandır.

Bagaj

Seat Tarraco 7 kişilik yapıda olduğu için bagaj hacmi 5 koltuklu versiyona göre biraz daha küçük. Seat Tarraco’nun bagajda bulunan koltukları katlandığında 700 litrelik bir bagaj hacmi sunuyor. Bagaj perdesi bu şekilde alınıp rahatça bagaja koyulabiliyor. Arkada bulunan 2 koltuk ise burada bulunan iplerden rahatça açılabiliyor. Koltuklar açıldığında bagaj hacmi 230 litreye düşüyor. Şimdi aracın arka koltuk bölümüne geçelim.

Arka Koltuk

Aracın en arka koltuğundan başlayalım. Öncelikle bu tarz küçük boyutlara sahip 7 kişilik otomobillerde en arka koltuğa geçmek biraz zordur. Seat Tarraco’da da durum bu şekilde. Orta sırada bulunan koltuk öne alındığında en arka koltukta seyahat edilebilir. Konfor elemanı olarak ise sol bölümde bardaklık bulunuyor. Bir ön koltuğa geldiğimizde ise çok rahat bir oturma pozisyonu bizleri karşılıyor. Koltuk en arka konumdayken muazzam bir diz mesafesi var. Baş mesafesi yaklaşık 4 parmak kadardır. Araçta cam tavan olduğu düşünülünce Seat Tarraco gayet ideal bir baş mesafesine sahiptir.

Aracın arka bölümündeki konfor elemanlarını ele alacak olursak bir adet kol dayama mevcut. Kol dayama üzerindeki bardaklıklar iyi düşünülmüş. Burada havalandırma menfezleri var. Menfezlerin altında klima tuşları mevcut. Arka koltuk ısıtma tuşları da burada. Ayrıca Type C çıkışları ve 12 volt çakmaklık soketi, aracı oldukça işlevli kılmış.

Araçtaki şaft tüneli biraz yüksek, bu sebeple arka koltuğa oturacak 3. Kişi rahat bir yolculuk yapamayacaktır. Arka koltukta diklik ayarı da mevcut, bu özellik yolculuklarınızı daha keyifli hale getirecektir.

Kokpit

Seat Tarraco oldukça ferah bir kokpite sahiptir. Vites kolu üzerinde bulunan ışıklı bölümden vitesin konumu görülebiliyor. Ayrıca elektrikli el freni, Auto Hold gibi bir çok donanım da vites çerçevesine konumlandırılmış tuşlardan kontrol edilebiliyor. Kokpitin tasarımı oldukça güzel ve yumuşak yapıda üretilmiştir.

Aracın gösterge paneli dijital ve 10 inç boyutunda.  Ayrıca multimedya ekranı tamamen dokunmatik herhangi bir fiziksel tuş bulunmuyor. Multimedya sistemi demişken; Seat Tarraco, BeatsAudio Ses sistemi ile tercih edilebiliyor. Bu sistem Surround ses teknolojisine sahip 10 hoparlör, subwoofer ve amfi’yi barındırıyor.

Seat Tarraco dijital klima sistemine sahiptir. Kontrol paneli kullanışlı olarak tasarlanmıştır. Koltuk ısıtma sistemi de buradan devreye sokulabiliyor.

3 kollu direksiyon simidi, aracı sportif kılmıştır. Direksiyon arkasında bulunan kulakçıklardan vites değişimi kolay bir şekilde yapılabiliyor. Ayrıca direksiyon üzerindeki tuşlardan adaptif hız sabitleme, yol bilgisayarını kumanda edilebiliyor.

Konsolun alt bölümünde kablosuz şarj bölümü mevcut, ayrıca 2 adet Type C portu ve çakmak soketi de dikkatlerden kaçmıyor.

Seat tarraco test

Sürüş

Seat Tarrraco, VAG grubunun birçok modelinden tanıdığımız 1.5 TSİ motor ve DSG şanzıman kombinasyonuna sahiptir. 150 beygir güç ve 250 Nm (Newtonmetre) tork değerine sahiptir. 0’dan 100 km/h hızlanma süresi 9.5 saniye, maksimum hızı ise 199 km/h’tır. Ortalama yakıt tüketimi ise 6.1 litre/100 km’dir. Sürüş deneyiminden bahsedecek olursak; araç aile aracı olarak tasarlanmasına rağmen, tatmin edici bir performansa sahiptir. Eco, Konfor, Spor ve kişisel sürüş modları ile Seat Tarraco her tür sürüşe hazır.

Direksiyonun arkasında bulunan vites kulakçıkları sürüşü daha keyifli kılıyor.

Ayrıca gelişmiş süspansiyon sistemi ve ön spor koltukları sayesinde sürücüsüne gayet başarılı bir viraj performansı sunuyor.

2.El Arazi, SUV, Pick-up İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here