Sim Racing Nedir?

0
5185
Sim Racing

Yağmurlu bir günde evinizde Formula 1 izleyip heyecanlandıktan sonra arkadaşlarınızı arayıp Monaco Pisti’nde gerçek bir yarış deneyimi için sözleşebilir misiniz? EVET! Günümüzde gelişen teknolojiyle birlikte artırılmış gerçeklik ürünleri bir hayli gelişti. Bedenen Monaco Pisti’nde bir F1 aracı kullanamazsınız belki ama arkadaşınız yanınızdan geçerken tekerleğinize sürterse direksiyonda bunu hissedebilirsiniz. Ayrıca kendi yarış takımınızı kurabilir, dünyanın her yerinden profesyonel veya amatör olarak simülasyon yarışçıları ile yarışabilirsiniz. İşte tüm bunlar “Sim Racing” sayesinde. Peki nedir bu Sim Racing?

Sim Racing

Sim Racing; bilgisayardan alınan destek ile motor sporlarında bulunan değişkenlerin fizik motorları ile gerçeğe en yakın şekilde modellenmesi ve konsollar ile kişiye aktarılmasıdır.

Genel olarak pahalı ve niş bir hobi olan Sim Racing dünya çapında büyük bir pazara sahip. 1989’dan beri var olan bu hobi şu an gerçekle simülasyonu ayırt edemeyeceğiniz kadar gerçekçi. Tabii ki bu gerçekçiliği yakalayabilmeniz harcayacağınız para ile doğru orantılı.

Herhangi Bir Bütçeyle Sim Racing’e Nasıl Girilir?

Güncel Sim Racing Oyunları

rFactor 2

Assetto Corsa

iRacing

Raceroom Racing Experience — R3E

Project Cars 2

Automobilista

Sim Racing İçin Gerekli Ekipmanlar

Sim Racing’in pahalı olmasında asıl sebep gerekli ekipmanların genişliği ve kalite skalası. En önemli parça güçlü bir bilgisayar ve bir veya birden fazla büyük, yüksek çözünürlüklü monitör. Bunun dışında direksiyon, pedallar, vitesler, el freni, kokpit, ufak bilgi ekranları, feedback, sanal gerçeklik cihazları, ekstra direksiyon çeşitleri gibi örnekler çoğaltılabilir. Tüm bu parçaların kalitesine, uzun ömürlülüğüne ve gerçekçiliğine göre fiyat biçilir. Örneğin bir Formula 1 aracının direksiyonunun birebir aynısını bulabilirsiniz. Başlangıçta iyi bir bilgisayar, giriş seviyesi bir direksiyon ve büyükçe bir monitör simülasyon dünyasına ilk adımınız için yeterli olacaktır. Donanımları satın alabileceğiniz standartlaşmış bazı profesyonel markalar mevcut. Bunlar; Logitech, Thrustmaster, Fanatec, Accuforce gibidir. Logitech giriş ve amatör seviye için akıllıca bir seçenek olsa da profesyonellikten epey uzak. Gerçekçilik hissiyatını ilk olarak direksiyondan alsanız bile oyunlardaki skorlarınızı yükseğe taşımak için pedallar konusunda daha dikkatli olmalısınız. Profesyonelleşmek isteniyorsa ucuz bir model tercih etmektense bekleyip düzgün bir model alınabilir.

Racing Simulator

arabam.com 2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here