İngiliz otomobil üreticisi Aston Martin, Ocak ayında tanıttığı DBS 770 Ultimate için bir convertible versiyonun geleceği haberini de vermişti. Merakla beklenen DBS 770 Ultimate Volante sonunda kullanıcılara sunuldu. Aston Martin şıklığını yansıtan bu aracın değerini artıran en önemli nokta ise Volante’nin yalnızca 199 adet üretilecek olması. Yükseltilmiş 5.2 litrelik bir V12 motoruyla 770 beygir gücü üreten aracın, şimdiye kadarki en güçlü Aston Martin olduğunu söyleyebiliriz.

dbs-770-ultimate-volante

Zaten güçlü olan Aston V12’nin yükseltilmiş bir versiyonuna sahip olan Volante, 900 Nm tork üretebiliyor. Bu modelin sahip olduğu ekstra güç, ateşleme sistemindeki geliştirmeler ve tam %7 oranında artırılan turbo basıncından kaynaklanıyor. Evet, her tasarımda daha fazlasını hedefleyen Aston Martin’in bu tür bir güçle kullanıcıları şaşırttığı aşikar. Öyle olmalı, çünkü satışa sunulan 199 adet DBS 770 Ultimate Volante’nin tümü sahiplerini buldu. Üretimi başlayan DBS 770 Ultimate Volantelerin ilk teslimatlarının ise 2023’ün üçüncü çeyreğinde yapılması planlanıyor.

aston-martin-dbs-770-ultimate-volante-ic-tasarim

Gösterişli bir tasarıma sahip olan model hem dış hem de iç mekanda farklı renk seçeneklerine sahip. Ocak ayında tanıtılan Ultimate Coupe’nin beğenilen tüm dış özelliklerini de Volante’de görüyoruz. Aracını kişiselleştirmek isteyenler içinse karbon fiberi renklendirme, gövde grafiklerini boyayabilme ve koltuklara deri dokuma eklemeleri seçebilme gibi güzel alternatifler mevcut. Dileyen kullanıcılar, Volante’yi dört parçadan oluşan bir deri bagaj seti ile de satın alabiliyor.

aston-martin-volante

Her açıdan büyüleyici detaylara sahip olan bu araç, şimdiden çok sayıda hayrana sahip. Zaten Ocak ayında yapılan açıklamada, Asto Martin’in teknolojiden sorumlu başkanı Roberto Fedeli de Volante’nin iddiasını şu sözlerle ortaya koymuştu: “Sadece tarihimizdeki en hızlı ve güçlü DBS değil -şanzıman, direksiyon, süspansiyon ve alt gövde yapısındaki kapsamlı iyileştirmeler sayesinde- sürüş açısından da en iyisi.”

700 HP’lik V12 Speedster Test Sürüşü

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here