Skoda Enyaq iV Üretim Süreci Hızlandı

1
1715
Skoda Enyaq iV Üretim Süreci Hızlandı

Skoda Enyaq iV Üretim Süreci Hızlandı

Skoda Enyaq iV üretim süreci hızlandı. Skoda, günlük üretimi 250 ila 350 arasına kadar yükseltmeyi planlıyor. Tüketici isteğine bağlı olarak ayda 5.000-7.000 arasına kadar hatta 10.000’e kadar yükseltebileceklerini söylüyorlar.

Skoda Elektrikli Otomobil Pazarına Güçlü Girmek İstiyor

Skoda, Kasım ayında tamamen elektrikli Enyaq iV’nin üretimine başladı ve yıl sonuna kadar yaklaşık 600 araç teslim etmeyi başardı. Şimdi ise Çekya’daki Mlada Boleslav fabrikasındaki günlük Enyaq iV üretim hedefi 250-350 olarak belirlendi. Haftada 5 gün bu üretimi sürdürdükleri varsayılırsa bu ayda 5.000-7.000 araç üretimi demektir. Hatta yılda 60.000-84.000 gibi uçuk bir rakama kadar yükseliyor. Şirket yetkilileri yaptığı açıklamada:

“Skoda, Kasım ayı sonunda başlayan yeni Enyaq iV’nin üretimine 32 milyon euro yatırım yaptı. Her gün, montaj hattı 250 ila 350 adet arasında tamamen elektrikli SUV’yi esnek bir şekilde üretecek.” dedi.

Bu üretim şekli Enyaq iV’yi muhtemelen 2021’in en çok satan elektrikli otomobilleri arasına yerleştirecek. Hatta 2022’de zirveye oynaması bile olası. Ancak yine de bu üretim şemasının talebe oranlı olacağını da göz önünde bulundurmakta fayda var. Yani bu sayılar iyimser birer tahminden öteye geçmeyebilir.

Skoda Enyaq iV Üretim Süreci (3)

Elektrikli SUV Segmentinde İşler Kızışıyor

Bu sene Enyaq iV ile birlikte pazarın lideri olma yarışında en güçlü araç şu an Volkswagen ID.4 gibi görünüyor. Şirketlerin ortaklıkları göz önünde bulundurulursa bu güçlü rekabete “dost ateşi” bile denilebilir. Hyundai Kona gibi ucuz crossover modelleri de dahil edersek elektrikli SUV piyasının oldukça kızıştığını söylemek mümkün. Skoda’nın diğer elektrikli otomobillerinin üretimleri de hala Avrupa’da yapılıyor. Octavia iV ve Super iV Çekya’da bulunan Mlada Boleslav ve Kvasiny fabrikalarında üretiliyor. Bir diğer eletrikli model olan CITIGOe iV ise Slovakya’daki Bratislava fabrikasında üretiliyor. Bu fabrikalardaki araç üretimlerinin yanında otomobil parçası üretim sayıları da oldukça yüksek.

Mlada Boleslav fabrikası Skoda üretiminin merkezi denilebilir. En büyük Skoda fabrikası olan bu fabrikada Fabia, Scala, Octavia, Octavia iV, Kamiq, Karoq ve Enyaq iV modelleri üretiliyor. 2020 yılında yaklaşık 480.000 araç üretimi yapan bu fabrikada en fazla üretimi yapılan araç ise 187.000 araçla Octavia oldu.

İkinci El Elektrikli Otomobil Fiyatları

1 YORUM

  1. Skoda güzel geliyor bu yorumum burda kalsın 🙂 ilerde ben demiştim derim ama gerekten vw tahtından edebilir. Kuzenler arası taht kavgası çıkarsa.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here