Şu sıralar gündemde olan Skoda SUV’larından birisi; Skoda Kodiaq kullanıcı yorumlarını derledik. Şimdi, tüm 2022 Kodiaq’lar aynı. Yani 2.0 litrelik, dört silindirli turbo benzinli motora sahipler. Ancak RS’ler diğer iki değişkenden daha fazla güç ve tork üretecek şekilde ayarlandı. Yani kesin olarak 180kW ve 370Nm. Satın alması çok da cesaret istemeyen ama yine de kafada soru işaretleri bırakan Skoda Kodiaq’ı kullanıcıdan dinledik. İşte kullanıcıdan Skoda Kodiaq kullanıcı yorumları.

Skoda Kodiaq beğenilen ve beğenilmeyen

Sevilen Özellikleri:

  • Boyut: Tam boyutlu bir SUV olmasını, trafikte kolay manevra yapmasını ve yollarda hakim bir duruş sergilemesini seviyorum. Direksiyon kilitten kilide yalnızca bir buçuk tur sürüyor! U dönüşü yapmak için sadece bir tam dönüş gerekiyor. Ayrıca ilk kez ilerici direksiyonu deneyimledim.

 

  • NVH: Kabin, tüm camlar ve kapılar kapalıyken dış dünyadan oldukça kopuk. Ancak Audi’nin tonoz benzeri hissi yok. Skoda Audi’lerin ve Bee-em’lerin kullandığı Sekurit yerine pencerelerde hala Temperlite cam kullanıyorlar. Yine de, yol gürültüsü iyi bir şekilde kontrol altında tutuluyor, 110 km/s’nin üzerindeki rüzgar sesi duyuluyor ama rahatsız edici derecede yüksek değil. Özellikle arabada yalnızken arkada biraz sert olmasına rağmen süspansiyon sessiz.

 

  • Koltuklar ve döşeme: Koltuklarda ve kapı kartlarında süet kaplamayı seviyorum ve şaşırtıcı bir şekilde, siyah kumaş koltuklar hayal ettiğimin aksine güneşte park ettikten sonra bile ısınmıyor! Octy ile 5 dakika bile güneş altında kalsanız bile, bunaltıcı deri koltuklarda sırtınız terlemeye başlar. Burada böyle bir sorun yok, belki de her yerdeki UV kesimli camlar yüzünden?

 

  • Seyir yetenekleri: Karayollarında kolay gezici, birkaç uzun yolculuk yaptı ve hiçbir şekilde yorulmadan her şeyi başardı. Çarpıcı stereo, sizi dar köşelerde tutan konforlu koltuklar, trafiği geçmek için yeterli güç ve yeterli yakıt verimliliği için sabit bir seyirde tekrar yerleşmek için yeterli güç (bundan sonra daha fazla bahsedeceğiz)

 

  • Farlar: Bunlar, son zamanlarda deneyimlediğim en güçlü ışıklardan bazıları. Kötü hava koşullarında bile bol parlaklık ve atış açısı, mükemmel uzun far, bunda 5/5.

 

Sevilmeyen Özellikleri:

  • AC: Kabini soğutmak biraz yavaş. Yani dış ortam sıcaklıklarında biraz titiz. Araba kullanırken yüzüme ve ellerime esen iliklerimi ürperten havadan hoşlanmıyorum. Orta sıradaki yolcular için ön kol dayanağının arkasında iki küçük havalandırma var. Arka güneşlikler kabini daha uzun süre serin tutmaya yardımcı oluyor. Son sıradaki havalandırmaların olmaması, kimsenin orada oturmadığı anlamına geliyor. Hatta koltuklar ilk günden beri kalıcı olarak düz bir şekilde katlanmış.

 

  • Sahte egzoz uçları: Buna bir Spor varyantı diyemeyiz. Ayrıca gerçek arkaya bakan egzoz borularına sahip olamazsınız! Ama egzoz notası iyi.

 

  • Motor: Hala biraz huysuz hissediyor. Seyir sırasında süper pürüzsüz. Ancak bence tam olarak oturması için hala biraz zamana ihtiyacı var. Belki bir yağ değişimi yardımcı olabilir, buna geldiğimde 3000 Km’de motor yağı kaybı olmadığını bildirmem gerekiyor. Yani şok oldum.

 

  • Eksik özellikler: Daha iyi tekerleklere, daha iyi / daha büyük bir dokunmatik ekrana, DCC’ye sahip olmalı, sunroof’u çıkarmalı, soğutmalı koltuklar eklemeli ve siyah gölge vermeliydi.

İkinci El Skoda İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here