Tüm üreticiler, giderek katı hale gelen düzenlemeler uymak için CO2 emisyonlarını azaltma yoluna gidiyor. Bir yandan, daha verimli motorlar tasarlayarak sürdürmeye çalışılıyor, diğer yandan bu özel amaca adanmış start-stop gibi teknolojiler benimseniyor. O zaman start stop avantajları neler öğrenelim.
Start-Stop: nasıl çalışıyor?
Start stop, yakıt tüketimini ve CO2 emisyonlarını azaltmak için durma durumunda otomobilin motorunu otomatik olarak kapatan bir sistemdir. Sürücü aracını çalıştırmayı bırakıp boşa aldığında, sistem harekete geçerek otomobilin motorunu kapatır.
Motoru yeniden etkinleştirmek için, debriyaja tekrar basıp, 1. vitese geçmek yeterli. Start stop otomatik olarak tanıyacak ve motoru çalıştıracaktır.
Start Stop Avantajları: Yakıt Tasarrufu
Aracınızda Start-Stop teknolojisine sahip olmanın temel avantajı, tasarruf edeceğiniz yakıt miktarıdır. Aracınız stop lambasında boşta dururken çok fazla yakıt yanar. American Auto Association (AAA), aracınızın tipik olarak, rölantide kaldığı her 10-15 dakikada bir 1 litreye yakın yakıt yaktığını tahmin ediyor. Motorunuzdaki otomatik Start-Stop teknolojisi, bu tüketimi azaltmak için tasarlanmıştır, böylece yolda daha fazla benzin ve pompada daha fazla para tasarrufu yapabilirsiniz.
Start Stop Avantajları: Performanstan Kaybetmezsiniz
Start-Stop teknolojisinin, ışık yeşile döndükten sonra aracınızın hızlanma süresini etkileyeceğini düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Ayağınızı pedala tekrar bastığınızda aracınızın motoru hemen çalışır – sanki motorunuz hiç durmamış gibi! Bu, yenilikçi Ford mühendisliği ile mümkün kılınmıştır.
Start Stop Faydalıdır
Stop-start teknolojisiyle ilgili en kötü şey düşünceleriniz olabilir. Otomatik şanzımanlı araçlarda motorunun çalıştığını duymaya alışkın olan ve trafikte hafifçe ileri gitmeyi seven sürücüler için motorun kapatılması rahatsız edici olabilir. Buna alıştığınızda, biraz daha seyrek yakıt ikmali yapmanın faydalarından yararlanacaksınız.
Çok yardımcı olacak bir yazı.