Toyota yeni modelleri, Tokyo’da düzenlenen Tokyo Auto Salon 2023 fuarında görücüye çıktı. Görücüye çıkan modeller arasında ise AE86 H2 Konsepti, AE86 BEV Konsepti, GR Yaris Rally2 Konsepti, GR Yaris RZ High-performance Sebastien Ogier Edition ve Kalle Rovanpera Edition konseptleri yer aldı. Şirket, tanıttığı modellerini ise genel olarak araba tutkunlarının sevdikleri arasından seçti. Ardından ise tüm bu modelleri karbon nötr yaparak benzersiz bir iş çıkardı. İsterseniz lafı fazla uzatmadan tüm bu modelleri incelemeye başlayalım.

Toyota Yeni Modelleri Tokyo’da Yürekleri Hoplattı

Toyota, araba tutkunlarının sevdiği ve hatırladığı modellerini karbon nötr yaparak benzersiz bir iş çıkardı. Şirketin buradaki temel üç konsepti ise; ”araba severleri geride bırakmamak”, ”sevilen arabaları korumak için Karbon nötrlüğü” ve “motor sporlarını her zamankinden daha iyi hale getirmek”. Şirket, Tokyo’da sergilediği modelleriyle yürekleri hoplattı diyebiliriz. Otomobil tutkunlarının ikonikleştirdiği modelleri karbon nötr olarak çıkartması ise otomobilseverlerin kafasında bir soru işareti bıraktı.

Toyota Yeni Modelleri Tokyo'da Tanıtıldı

AE86 BEV Konsepti

Tokyo Auto Salon 2023’de gösterilen modellerden AE86 BEV konsepti tamamen elektrikli hale getirildi. Diğer yandan modelin gövdesi de olabildiğince hafif duruma getirildi. Ayrıca orijinal aracın sürüş keyfini yansıtan manuel şanzıman da yeni haline uyarlandı. Bunlara ek olarak ise AE86 konseptlerine karbon nötr olmaya katkı sağlamak amacıyla bazı yenilikler eklendi. Buna göre modele geri dönüştürülmüş koltuklar ve geri dönüştürülmüş malzemelerden üretilmiş emniyet kemerleri gibi eklemeler yapıldı.

Toyota GR Yaris Versiyonları

Toyota GR Yaris Versiyonları

Şirket, WRC’nin şampiyon pilotları için geliştirdiği Toyota GR Yaris versiyonlarını da Tokyo Otomobil Fuarı’nda tanıttı. Toyota Gazoo Racing tarafından geliştirilen bu özel versiyonlar, 2021’de Sürücüler Şampiyonası’nı kazanan Sabastien Ogier ve 2022’de Sürücüler Şampiyonası’nı kazanan Kalle Rovanpera‘ya ithaf edildi. Her iki model de iç ve dış tasarımlarında pilotlara özel detaylara yer veriyor. GR Yaris RZ Rovanpera ve Ogier Edition, WRC şampiyonlarına özel çıkartma ve logolarla tasarlandı. Ayrıca her versiyona özel kontrol modlarına sahip 4 tekerlekten çekiş sistemine de sahipler. Ayrıca araçlar 272 HP gücünde 1.6 litrelik turbo motora sahip durumda.

Satılık Tüm Toyota Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here