Türkiye’nin Otomobili İçin Nitelikli Eleman Yetiştirilecek.

1
1568
Nitelikli Eleman

“Türkiye’nin Otomobili” Fabrikası İçin Eleman Yetiştirilecek.

Yerli otomobilimizin geliştirilmesi konusunda önemli adımlar atan TOGG grubu için kalifiye eleman yetiştirecek bölüm Bursa Uludağ Üniversitesi’nde açıldı. Elektrikli ve hibrit taşıtlar konusunda eğitim alacak öğrencilerin yetiştirilmesi amaçlanan BUÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Hibrid ve Elektrikli Taşıtlar Teknolojisi Programı’nın 40 kişilik kontenjanı şimdiden doldu bile.

Bölümün mezunları eğitimlerini tamamladıktan ön lisans diplomasına sahip olacak. Mezunlar kamuda veya özel sektörde “elektrikli ve hibrit taşıtlar teknikeri” unvanı ile geniş yelpazede iş sahibi olabilecekler. Elektrikli ve hibrit araçlar üreten, bu araçlar için parça teminatı yapan tesislerde kalifiye eleman olarak istihdam edilebilecekler.

Öğrenciler eğitim programı içerisinde üretilen güncel hibrit ve elektrikli araçlara (HEV), plug-in hibrit elektrikli araçlara (PHEV) ve akülü elektrikli araçlara (BEV) uygulanan tamir, onarım işlemlerini öğrenecek. Teorik eğitimlere ek olarak laboratuvarlarda temel elektrik kavramlar, elektronik elemanların tanıtılması, elektrik motorlarının kontrolü ve kumandası dallarında çalışacak.

Nitelikli Eleman

Müfredat Hakkında TOGG Grubundan Görüş İstendi.

Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan bölüme verdikleri önemle alakalı açıklamalarda bulundu. Karahan, yerli otomobilin üretim safhasında oluşacak eleman ihtiyacını ve gelişecek yan sanayi sektöründeki fırsatları öngörerek bölümü açma kararı aldıklarını söyledi. Açıklamalarına bölümde aktif olarak 3 öğretim görevlisinin bulunduğunu ancak tecrübelerinin bununla sınırlı olmadığını vurguladı.

Karahan bölümün akademik yeterliliği hakkında, “Bizde 30 yılı aşkın bir zamandır faaliyet gösteren, eğitim öğretim veren Otomotiv Programımız var. Burada çok deneyimli 4 hocamız var. Elektrik, elektronik, mekatronik, makine yani tüm bunlarla beraber 20’yi aşkın çok deneyimli hocamız ve bu programların atölyeleri, bu eğitimde bizim yararlanacağımız altyapımız ve insan kaynağımız olarak mevcut.” sözlerini kullandı.

Üniversitenin sektörel iş birliklerinin öğrencilere katacağı yararlardan bahseden Karahan, “Ülkemizde elektrikli araç imalatı yapan Karsan, Toyota gibi kurumlarla ilişki içindeyiz. Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araçlar Derneği ile iş birliği protokolü yapacağız. Hem sertifikalı modüler eğitimler konusunda hem de karşılıklı çalıştay, seminer, faaliyetler konusunda çalışacağız. Onlar da bize öğrencilerimizin hem iş hem de staj bulması açısından olanak sağlayacak.” dedi.

Halihazırda var olan sektörel iş birliklerinin yanında TOGG grubundan da görüş ve desteklerini beklediğini belirten Karahan, TOGG ile ortak eğitim programları açma konusunda da sıcak baktığını ekledi.

 

2.El Hybrid Otomobiller İçin Tıklayın

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here