2024 yılı ile birlikte araç sahiplerinin en çok merak ettiği konulardan biri TÜVTÜRK muayene ücretleri oluyor. Bu anlamda TÜVTÜRK muayene ücretlerinde herhangi bir değişiklik olup olmadığını öğrenmek ve araç muayene süreci hakkında bilgi sahibi olmak oldukça önemli bir konudur. Bu yazıda 2024 TÜVTÜRK muayene ücretleri ile ilgili tüm detayları bulabilirsiniz. Gelin birlikte fiyatlara göz atalım.

TÜVTÜRK Muayene Ücreti Nedir?

TÜVTÜRK araç muayenesi, trafikte yer alan her motorlu aracın belirli aralıklarla zorunlu olarak yaptırması gereken bir işlem olarak karşımıza çıkıyor. Bu bağlamda TÜVTÜRK araç muayene ücreti de teknik kontroller için ödenen bedeldir. Muayene, araçların trafikte güvenli bir şekilde seyredebilmesi için önemli bir adımdır. Ayrıca TÜVTÜRK, her sene geçtiğimiz yılın araç muayene ücretlerini güncelleyerek yenilemeye de gidiyor.

2024 TÜVTÜRK Muayene Ücretleri

Zorunlu bir işlem olduğundan dolayı 2024 yılı TÜVTÜRK araç muayene ücretleri, sürücüler tarafından sıklıkla araştırılıyor. Bu muayene işleminin yapılma sıklığı araç gurubuna göre farklılık gösteriyor. Binek otomobillerde iki yılda bir gerçekleşiyorken ticari araçlarda her yıl yapılıyor. Ayrıca 2024 TÜVTÜRK muayene ücreti, araç tipine ve aracın kullanım amacına göre değişiklik gösteriyor. Binek araçlar, ticari araçlar, motosikletler ve traktörler için farklı ücret tarifeleri uygulanıyor. İşte, 2024 yılı için belirlenen TÜVTÜRK muayene ücretleri:

Araç Grubu  2024 Yılı Güncel Araç Muayene Ücret Listesi
Traktör (Römorklu, Römorksuz), Motosiklet ve Motorlu Bisiklet 927,60 TL
Otomobil, Minibüs, Kamyonet, Özel Amaçlı Taşıt, Arazi Taşıtı, Römork ve Yarı Römork 1.821,60 TL
Otobüs, Kamyon, Çekici ve Tanker 2.462,40 TL

TÜVTÜRK muayene ücreti

Araç Muayenesinin Gecikme Bedeli

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 35. maddesine göre “muayene süresi geçen her araç için gecikilen her ay muayene ücretine %5 oranında fazla bedel” uygulanır. Ayrıca TÜVTÜRK istasyonlarında araç muayene ücretleri kredi kartı, banka kartı veya nakit olarak ödenebiliyor.

Muayeneden Geçemeyen Araca Ne Olur?

TÜVTÜRK muayene raporunda ağır kusurlu ya da emniyetsiz ibareleri yer alıyorsa bu araçların muayeneleri onaylanmıyor. Bununla beraber onay alamayan araçlar için muayene tekrarı, Türkiye genelinde aynı araç grubuna hizmet veren bütün istasyonlarda 1 ay içerisinde ücret alınmadan yaptırılabiliyor. Fakat muayeneden geçememesine rağmen 1 aylık süre içerisinde muayeneye gelmeyen araçlardan ve muayene tekrarı yaptırmayan araçlardan tam ücret alınıyor.

Muayene sırasında olumsuz durumlarla karşılaşmamak için periyodik bakım yaptırabilirsiniz!

arabam.com Periyodik Bakım Hizmeti Burada!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here