Ana Sayfa Danışman Tüvtürk Muayene Sık Karşılaşılan Ağır Kusurlar

Tüvtürk Muayene Sık Karşılaşılan Ağır Kusurlar

0
6293

Motorlu ve motorsuz araçların trafikteki teknik yeterliliğini tespit etmek amacıyla Tüvtürk tarafından araç muayeneleri yapılmaktadır. Muayene öncesinde aracındaki eksikleri gideren araç sahipleri; bu süreci sorunsuz tamamlayabiliyor. Araçların muayene raporu TÜVTÜRK yetkilisi tarafından kusursuz, hafif kusurlu, ağır kusurlu ya da emniyetsiz olarak hazırlanıyor ve rapor, aracı muayene merkezine götüren kişiye teslim ediliyor. Otomobillerin muayene işlemini başarıyla tamamlaması için belirli testleri geçmesi gerekiyor. Tabi bu her zaman mümkün olamayabiliyor. Kimi zaman muayene istasyonu yetkilileri tarafından araç sahiplerine ağır kusurlu ibaresi yer alan bir belge veriliyor. Bu yazımızı Tüvtürk muayene işleminde sık karşılaşılan ağır kusurlar hakkında derledik.

Sık Karşılaşılan Ağır Kusurlar

Genellikle eski model araçlar, muayene istasyonlarından ağır kusurlu olarak muayene tekrarına kalıyor. Sık karşılaşılan ağır kusurlar:

Sinyal Ampul Renklerinin Hatalı Olması: Otomobillerin sinyal ampullerinin turuncu olması gerekiyor. Sinyal ampulleri, zamanla üzerindeki turuncu filtreyi kaybedebiliyor. Bu durumda yapılması gereken sinyal ampullerinin değişimidir.

Geri vites lambası ve arka sis renk hatası: Bazı otomobillerde eski ve yeni modeller arasında stop lambasının renkleri farklı olabiliyor. Stop lambası zamanla eskiyip yenisi ile değişimi sağlandığında renklere dikkat etmek gerekiyor. Bu lambaların yanlış renkte yanması aracınızın muayene tekrarına kalmasına sebep olabilir.

Aracın Alt Bölümünde Çürükler Olması: Genelde eski model araçlarda sıkça karşılaşılan bir durumdur. Zamanla araçlarda çürüme meydana gelebiliyor. Bu çürüklerin onarımı sağlanmadığı takdirde aracınız muayene tekrarına kalacaktır.

Fren Hortumlarındaki Kılcal Çatlaklar: Otomobillerin yavaşlamasını veya durmasını sağlayan fren sistemlerinin hortumları zamanla eskir ve kılcal çatlaklar oluşur. Bu kılcal çatlaklar, herhangi bir kaçak olmasa dahi aracınızın muayene tekrarına kalmasına sebep olur.

Lpg Tank Tarihi Geçmesi: Otomobillerde kullanılan Lpg sistemlerinin deposunun 10 yılda

bir değişimi gerekir. 10 yıl sonunda gaz tankı değişmez ise aracınız muayene tekrarına kalacaktır.

Plakaların Deforme Olması: Plakaların montajlanması sırasında civata kullanımı aracınızın muayene tekrarına kalmasına sebep olacaktır.

Fren Sistemlerinin Dengesiz Olması: Otomobillerin frenlerinin bir denge içerisinde çalışması gerekiyor. Fren sistemlerinin ölçümü muayene işleminin başında fren testleri yapılır. Testi başarıyla geçemeyen araçlar muayene tekrarına kalır.

Muayene işlemine girmeden önce sık karşılaşılan kusurların kontrolünü yapmalısınız.

Tüvtürk Muayene Ücretleri Tepki Çekti

 

 

HENÜZ YORUM YOK