Volvo S60 Türkiye’de Satışa Sunuluyor

1
3718
volvo s60

Volvo’nun 2019 yılında satışa sunmuş olduğu modeli Volvo S60, ülkemizde resmi olarak satışa sunulmamıştı. Bu durumun sebebi ise İsveçli firmanın Amerika’daki Güney Carolina-Charleston fabrikasında üretilmesiydi.

Volvo’nun ABD’deki ilk fabrikası olan Charleston tesisinde üretilen ilk araç olan S60, Volvo’nun ABD pazarına verdiği önemi gösterir nitelikte. Ayrıca S60 herhangi bir dizel seçeneği sunulmayan ilk Volvo olma özelliğini de taşıyor. Şirket araçlarının tamamında elektrifikasyonu sağlamak istiyor ve içten yanmalı motorların uzun bir geleceği olmadığını düşünüyor.

volvo s60

Aracın 2 yılı aşkın bir süredir gelmemesinin sebebi ise ülkemizin Amerika’dan ithal edilen araçlara KDV ve ÖTV dışında %60 tutarında ayrı bir vergi daha uygulanmasıydı. Volvo bu aracın üretimini Çin’deki fabrikalarına kaydırdıktan sonra aracı ülkemizde de satışa sunmaya karar vermiş.

Volvo S60 Türkiye’de Hangi Motor Seçeneği İle Satılacak?

Ülkemizde satılacak olan model ise 2.0 litre hacme sahip benzinli hafif hibrit bir model olacak. Dört tekerlekten çekiş sistemi kullanılan Volvo S60, gücünü 250 HP ve 350 Nm tork üretebilen bir motordan alacak. Bu araç ise 0-100 km/s hızlanmasını 6,6 saniyede tamamlayabiliyor.

Volvo S60’ın Satış Fiyatı Ne Kadar Olacak?

Aracın ön satışları iki hafta sonra başlayacak ve ilk teslimatlar 2021 yılında yapılacak. Volvo Türkiye aracın fiyatını 783.000 TL olarak belirlemiş. Motor hacmi 2.0 litre olan rakipleri ile aynı fiyatı taşıyor diyebiliriz. Tabii ki aracın fiyatının satışa sunulacağı günün kuru ile tekrardan hesaplanacağını söylesek yanlış olmaz.

Volvo S60, markanın diğer modelleri olan V60 ve S90 ile aynı platformu paylaşıyor. Markanın Ölçeklendirilebilir Ürün Mimarisi (SPA) olarak isimlendirdiği platform, güvenlik konusunda aracı ileriye götürüyor. Ayrıca araçta çarpışmalardan kaçınma sistemi, 130 km/s hıza kadar kullanılabilen Pilot Asist otonom opsiyonları da mevcut. Tabii ki tablet görünümlü ikonik bilgi-eğlence ekranı Apple CarPlay, Android Auto destekliyor.

İkinci El Volvo İlanları

1 YORUM

  1. Efsne kasa olmuş abdden çine kayöasıda vergiyi düşürmüş fakat yine de alınabilir değil. Biz onu bunu bırakalım 2012de yok pahasına satılan koca Volvo markasını çine kaptırdığımıza yanalım. Hiç mi vizyon sahibi kimse yoktu şu ülkede.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here