Volvo Trucks, ülkemizde elektrikli kamyon satışına başlayacak. Şirket, Türkiye’de ağır hizmet için elektrikli dört adet yeni kamyonu piyasaya sürecek. Diğer yandan şirketin ana hedefi ise ülkemizde ağır yük taşımacılığında elektrifikasyon sürecini hızlandırmak. Volvo Trucks, daha çevreci bir yaklaşımla nakliye kültürünü geliştirmeyi ve iklim konusuna dikkat çekmeyi planlıyor. Ülkemizde dört adet yeni elektrikli kamyonu piyasaya sürecek olan şirket, bu alanda öncülük yapmayı istiyor. Bu konuda tüm detayları ise siz değerli okuyucularımız için derledik.
Volvo Trucks Elektrikli Kamyon Modelleri Sessizliği İle Ön Plana Çıkacak
Volvo Trucks, şu anda ülkemizde tam dört adet farklı model elektrikli kamyonu piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bu modellerden ilkinin adı Volvo FH Electric. Bu model, şehirler arası taşımacılık için geliştirilen tamamen sessiz ve diğer yandan sıfır emisyona sahip bir kamyon. Bu elektrikli kamyon, 35 yıldır piyasada bulunan Volvo FH modelinin de gelecekteki halefi olarak görülüyor. Diğer elektrikli kamyonumuzun adı ise Volvo FM Electric. Bu model ise şehir içi taşımacılık için geliştirilmiş bir elektrikli kamyon. Fm Electric modeli işlevselliği, geniş görüş açısı ve manevra kabiliyeti ile bölgesel taşımacılıkta öne çıkıyor. Ayrıca FM Electric de tıpkı FH modeli gibi tamamen sessiz ve sıfır emisyona sahip. Geriye kalan diğer elektrikli kamyonlar ise Volvo FL ve FE Electric modelleri. Bu modeller ise şehir içi taşımacılıkta esneklik, güvenlik ve manevra kabiliyeti ile öne çıkıyor. Ayrıca kamyonlar, ekonomik, güvenli ve çevreci çözümler ile de sürücüsünü destekliyor.
Tüm bunlara ek olarak ise günümüzde Volvo Trucks tam olarak altı farklı elektrikli kamyon modeli ile bu alanda piyasadaki en geniş ürün yelpazesine sahip şirket. Belki de şirketin ülkemize getireceği bu yeni elektrikli kamyonlar gerçekten de bir dönüşümün başlangıcı olacaklar. Umuyoruz ki çevreci çözümlere ve sıfır emisyona sahip bu kamyonlar ülkemizdeki gereksinime uyum sağlarlar. Peki siz elektrikli kamyonların ülkemizde piyasaya sürülmesi ile ne düşünüyorsunuz? Sizce otomobillerde gerçekleşen bu hızlı elektrifikasyon süreci, kamyonlarda da aynı verimi yakalayabilir mi?