VW Avrupa’da kuracağı altı pil fabrikası planı ile Elektrikli Araç faaliyet alanını genişletmek istiyor. Güç Günü etkinliğinde Volkswagen, 2030 yılına kadar Avrupa’da planladığı tüm fabrikaları faaliyete geçirmeyi planladığını ve aynı zamanda küresel şarj ağlarını genişleteceğini söyledi.
VW Avrupa’da Kuracağı Altı Pil Fabrikası Planı İle EV Faaliyetini Genişletmek İstiyor
Volkswagen, canlı yayınlanan “Güç Günü” etkinliğinde Avrupa’da her biri 40 gigawatt-saat kapasiteli altı akü fabrikası kurmayı planladığını duyurdu. Fabrikaların tamamı 2030 yılında faaliyete geçecek ve lk fabrika 2023’te tamamlanmış durumda olacak. Bunlar Volkswagen’in elektrikli araç tedarik zincirini daha fazla kontrol etme planının bir parçası. VW ayrıca pilleri daha ucuz hale getirme, elektrikli araçların maliyetlerini yüzde 30 veya daha fazla azaltma ve pillerindeki bileşenlerin yüzde 95’ini geri dönüştürme planlarını da özetledi.
Tesla ile karşılaştırırsak, şirket Nevada Gigafactory 1’in yıllık 35 GWh oranına sahip olduğunu iddia ediyor. VW ayrıca, neredeyse tüm pil bileşenlerini geri dönüştürmek ve elektrikli araçların fiyatını yüzde 30 ila 50 oranında düşürmek için yeni bir yol geliştirdiğini söyledi.
Etkinlikte VW ayrıca, 2021’de Kuzey Amerika’da başka bir 3500 Electrify America hızlı şarj cihazı inşa edeceğini bildirdi. Bunun yanı sıra 560’tan 800’e şarj istasyonlarının sayısını artırmak da dahil olmak üzere dünya çapındaki şarj ağlarına yatırım yapmayı planladığını söyledi. Avrupa’da VW, işletmelerdeki şarj cihazı sayısını beş kat artırarak toplam 18.000 şarj cihazına çıkaracak. Aynı zamanda Çin pazarı içinde büyük bir genişleme planlanıyor.
Akü fabrikalarının inşası, VW’nin tedarik zinciri üzerinde daha fazla kontrol elde etme planının bir parçası. 40 GWh kapasiteye ulaşan ilk VW Gigafactory’si İsveç’te ve bir pil geliştiricisi olan Northvolt ile birlikte işletilecek. İkincisi Almanya’da olacak ve Volkswagen tarafından işletilecek. Otomobil üreticisi, biri Doğu Avrupa’da, biri Fransa veya İspanya’da olmak üzere diğer dört fabrika için ortaklar arıyor.
Fabrikalar, VW’nin 2023’e kadar yılda bir milyon ve 2025’e kadar yılda 1,5 milyon elektrikli araç üretme hedefine ulaşmasına yardımcı olacak. 2030’a kadar Alman otomobil üreticisi, tamamen elektrikli araçların Kuzey Amerika’daki satışlarının yüzde 50’sine ulaşmasını hedefliyor.
Tesla şu anda ortağı Panasonic ile Nevada’da bir pil fabrikası işletiyor ve General Motors, LG Chem ile birlikte Ohio’da bir pil fabrikası inşa ediyor. Tesla’nın Nevada tesisi 35 gigawatt-saat kapasiteye sahip ve GM’nin tesisi 30 gigawatt-saat kapasiteye sahip olacak.
Volkswagen’den Yeni Pil Teknolojisi
Volkswagen, birleşik hücre olarak adlandırdığı yeni bir pil hücresi için çalışmalar yapmaya devam ediyor. VW, yeni tasarımın, giriş seviyesi elektrikli araçların maliyetlerini yüzde 50 ve ana akım araçları için yüzde 30’a kadar azaltmasına olanak tanıyacağını söylüyor. Volkswagen Group Components CEO’su Thomas Schmall yaptığı açıklamada, pillerin maliyetinin kilovat saat başına yaklaşık 119 doların altına düşeceğini söyledi.
VW ayrıca etkinlik sırasında pil üretiminin ötesinde planlarının ana hatlarını çizerek pilleri geri dönüştürme yönteminden bahsetti. VW, pilin yüzde 95’inin yeniden kullanılabileceğini iddia etti ve çift yönlü şarj yeteneklerini gösterdi. VW, 2022 yılına kadar çift yönlü bir duvar kutusu kullanarak araçlarının çift yönlü şarj etmeye veya evinizdeki elektronikleri çalıştırmak için arabanızın pilini kullanmaya hazır olacağını söyledi.