Xiaomi Elektrikli Otomobil Modeli Test Sürüşünde!

0
3213
Xiaomi Elektrikli Otomobil Modeli Test Sürüşünde!

Xiaomi elektrikli otomobil modeli test sürüşünde. Teknoloji devinin ilk otomobili için çalışmalar sürüyor. Marka şimdi de Çin’de ilk test sürüşünü tamamladı. Marka 2022 yılında başladığı otomobil için seri üretime hazırlık yapıyor. Böylece bir teknoloji devi olarak elektrikli otomobil pazarında da yerini almış olacak. Bunun için 10 milyar dolar yatırımla ‘Xiaomi Automobile Technology’ adlı bir marka kurdu. Marka kısa sürede hızlıca ilerledi ve test sürüşü aşamasına geldi. Otomobilin 2024’te satışta olması beklentiler arasında.

Xiaomi Elektrikli Otomobil Özellikleri

Xiaomi Elektrikli Otomobil Modeli Test Sürüşünde!

Çinli teknoloji şirketinin ilk elektrikli otomobili piste çıktı. Xiaomi Bilim ve Teknoloji Parkında test sürüşü gerçekleşti. Araçtan gelen ilk fotoğraflar yeni nesil bir tasarıma sahip olduğunu bir kez daha gösterdi. Zaten aracın ilk prototipleri, Eylül ayında üretim hattından çıkmıştı. Giriş seviyesinde olacak model, BYD LiFePO4 batarya ile çalışacak. Ayrıca 400 V platform kullanacak. Biraz daha pahalı model ise 800 V platformda üretilecek. Ayrıca bir CATL Kirin bataryaya sahip olacak. Bununla birlikte 260 kW’lık bir motoru da olacak. Markanın CEO’su Lei Jun’a göre otomobilin satış fiyatı 40 bin doları geçmeyecek. Ayrıca Tesla Model 3’e rakip olacak.

Tesla’ya Artık Sektörde Rahat Yok

Xiaomi Elektrikli Otomobil Modeli Test Sürüşünde!

Xiaomi elektrikli otomobil modeli diğer elektrikli araçlar ile aynı platformda üretilecek. Ancak üç motoru olacak. Direkt olarak Tesla’ya rakip olan görülen şirket, 2024’te piyasada olacak. Teknoloji devi yılda 300 bin araç üretim donanımına sahip bir elektrikli otomobil fabrikasını hazırladı bile.

Sıfır KM Otomobil Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here