Ana Sayfa Danışman Yakıt Tasarrufu İçin Yapılması Gereken 9 Madde

Yakıt Tasarrufu İçin Yapılması Gereken 9 Madde

0
2485

Araç kullanan herkesin belli bir dönem uyguladığı, ama işin içinden çıkamayınca pes ettiği bir konuya değineceğiz. Yakıt tasarrufu. Birazdan anlatacağımız bilgilerin bazılarını ilk defa duyabilirsiniz. Bazılarını ise yanlış biliyor olabilirsiniz de. Yapılan yanlışlar neler? Doğruları nasıl? sorularının cevaplarını vereceğiz. Ne kadar çok tasarruf o kadar çok yakıt…

1 Gaz Pedalını Doğru Kullanıyor Musunuz?

Gaz pedalı nedir? konusuna hiç girmiyoruz. Eğer bu durumdaysak arabayla ilgili öğrenecek çok şeyimiz var demektir. Aracı zorlamadan hızlandırmak ve mevcut hızı korumak her zaman çok fazla yakıt tasarrufu sağlayabilir. Konuyu açıklığa kavuşturalım, vitesi boşa aldığınızda araç motora yakıt ikmali yapmaya devam edecek ancak araç vitesteyken gaza basılmazsa yakıt yakılmayacaktır.

2 Fren Değil Gaz Kesmek

Bir aracın frenlerini her kullandığımızda, aracı ilerletmek için kullandığınız enerjiyi azaltıyor ve boşa harcanmasına neden oluyoruz. Önünüzdeki trafik koşullarını gözlemleyerek, yavaşlama süresini genellikle önceden bilebilirsiniz. Bu nedenle, önceden frenleri kullanmadan benzini keserek yakıt tasarrufu sağlayabilir, araca aktardığınız enerjiyi kullandıktan sonra yavaşlayabilirsiniz. Bu yöntem sadece yakıt tasarrufu değil aynı zamanda fren balatalarınızın da ömrünü uzatır.

3 Vitesleri Doğru Devirde Geçirin

Arabayı çok fazla bağırtmadan vites geçişi sağlamak her zaman gereklidir. Aracı anlamalı ve her zaman en etkili devir (RPM) aralığında tutmalısınız. Yüksek hız, yakıtın 2 katına kadar tüketmenize neden olur.

4 Aracınızı Yüklerden Kurtarın !

Her zaman yanınızda taşıdığınız eşyaları başka bir yere taşıyın. Ağırlık azaldıkça aracın ihtiyacı olan yakıt da azalacaktır. İlk başta önemsiz görünebilir, ancak her 25 kg bir araç için yakıt % 1 artacaktır.

5 Özellikle Kışları Rölantide Araç Isıtmayın

Uzun süre durağan araçları ısıtmak daha zor ve maliyetlidir. Aracı en hızlı ve en ucuz şekilde ısıtmak için düşük hızda sürün. 2-3 dakika içinde fanın sıcak hava vermeye başlayacağını göreceksiniz.

6 Lastiklerin Havasını Kontrol Edin

Lastik Basınç İkaz Lambası

Bir başka yanlış bilinen gerçek, özellikle soğuk havalar yaşandığında lastik basıncını düşürmektir.  Aracın lastik basıncını her zaman fabrika verilerinde tutun. Düşük basınç olduğunda aracın yol tutuş gücü çok azalacak ve yakıt tüketimi artacaktır.

7 Camları Kapalı Tutun

Ortalama 100 km / s hızla araç sürerken, açık bir pencere yakıt tüketimini % 4 artırır. Bu bağlamda en uygun çözüm klimayı açmak ve iç sirkülasyondan çıkan havayı boşaltmaktır.

8 Boşta Çalışır Vaziyette Fazla Tutmayın

60 saniyeden fazla durmanız gerektiğinde, motoru durdurun. Ortalama motor kapasitesi 2 litre olan bir araç, rölantide iken 10 dakikada 200 ml’den daha fazla yakıt tüketir.

9 Düzenli Bakım Araçlar için Çok Önemlidir

Hava filtreleri, motor yağı ve bujilerin yakıt tüketimi üzerinde düşündüğünüzden daha fazla etkisi vardır. Lütfen bunları kesintisiz olarak zamanında muhafaza edin. Tozlu ve çamurlu bir arazide seyahat ediyor olsanız bile, her zaman hava filtresini kontrol etmelisiniz.

Yakıt Cimrisi 2.El Araçlar

 

HENÜZ YORUM YOK