Yeni Maserati Grecale satışa çıktı. Firmanın yeni küçük SUV modeli olan Grecale şu an dört farklı versiyonu ile satışta.
Yeni Maserati Grecale Dış Tasarım
Maserati yeni aracında da diğer modellerinde olduğu gibi rüzgâr adı verme geleneğini devam ettiriyor. Grecale güçlü ve serin Akdeniz rüzgârının isminden adını alıyor.
Maserati yeni aracını şu şekilde tanımlıyor:
“Kozpomolitan ve modern. İtalyan ve zamanın ötesinde.”
Modelin ön tarafında ızgaranın üstünde Maserati’nin Tridente logosu yer alıyor. Büyük bir görünüme sahip bu Tridente’nin üstünde ise oval logo Maserati’yi tanımlıyor. Oval logo modern bir görünüme sahip. Ayrıca Maserati’nin yeni modern yüzünün bir simgesi.
Aracın farları Maserati’nin diğer bir aracı olan MC20 modelinden ilham alınarak tasarlanmış durumda. LED teknolojisine sahip farlar aracın gövdesiyle uyum sağlaması için daha dikey bir yapıda.
1947 yılından beri firmanın vazgeçemediği üçlü yan hava menfezleri bu araçta da yer alıyor. Bu menfezlerin üstünde ise Grecale’nin versiyon isimleri bulunmakta. Bunlar GT, Modena ve Trofeo.
Aracın arka tarafında ise bizleri bumerang şeklinde ki arka lambalar karşılıyor. Bu arka lambaların tasarım Maserati’nin Giugiaro 3200 GT’den ilham alınmış. Alt kısımda firma yeni tasarım egzozlara yer vermiş.
Tekerler de ise karbon fiber ve yeni Tridente’den ilham alan alaşım tasarımı göze çarpmakta. Bu jantlar SUV boyutlarına özel olarak ayarlı şekilde geliyor. Ayrıca tekerlerin boyutları versiyona göre değişiklik gösteriyor.
GT versiyonunda hem ön hem arka lastik boyutları 19 inç ve 235/55 ölçülerinde. Modena versiyonunda ise ön ve arka lastikler 20 inçken ölçüleri değişiklik gösteriyor. Ön taraf 255/45 iken 295/40 ölçülerinde. En üst versiyon Trofeo versiyonunda ise lastikler 21 inç boyutunda. Ön taraf ölçüleri 255/40 iken arka lastik ölçüsü 295/35.
İç Tasarım
İç kısımda bizleri pek çok işleve sahip direksiyon simidi karşılıyor. Bu direksiyon simidinde Start-Stop ve sürüş modunu değiştirmeye yarayan tuşlar yer almakta. Bunun yanı sıra ayrıca burada kontrol düğmeleri ve standart olarak gelen alüminyum vites kulakçıkları da bulunuyor.
Kabin içerisinde ki yüzeylerde mekanik hissiyata sahip alüminyum ile birlikte farklı malzemeler tercih edilmiş. Bunun yanı sıra orta panelde herhangi bir düğme ya da vites kolu bulunmamakta. Burada geniş bir kolçak dikkat çekiyor. Ayrıca bunun yanı sıra orta panelde iki adet büyük bardaklık, cep telefon şarj alanı ve çift kelebek kapılı saklama bölmesi yer alıyor.
Koltuklar ısıtmalı ve havalandırmalı. En kaliteli deriden imal edilen koltuklar elde dikim. Ayrıca koltuk başlığında ise kabartmalı Maserati logosu yer alıyor. Bunun yanı sıra renkli emniyet camından elektrikli sunroof da iç mekana estetik katıyor.
İç kısımda belki de en dikkat çekici şey baş üstü ekranı. Önemli tüm bilgiler sürücünün karşısına bu ekrandan yansıyor. Üstelik bu ekranı sürücü isteğine göre özelleştirebilme olanağına da sahip.
İç kısımda bunun yanı sıra 2.3 ve 8.8 inç boyutlarında iki adet açılı büyük ekran var. Bilgi-eğlence sisteminin tamamı bu ekranlar üzerinden gerçekleşiyor. Ayrıca 12.3 inç boyutunda Full TFT renkli dijital panel de bulunmakta. Burası da ayrıca sürücünün isteğine göre özelleştirilebiliyor.
Sadece Trofeo versiyonunda üç yoğunluk seviyeli aydınlatma da iç kısma ayrı bir hava katıyor. Örnek olarak Corsa modunda iç kısımda ki ışık sarıya, Sport modunda iken kırmızıya dönüyor.
Tiz ve orta menzilli hoparlörlere sahip iç kısımda ki ses sistemi ise Sonus Faber. 14 hoparlörlü bu sistemde ki lazer kesimli metal ızgaralar sayesinde doğal ve yüksek performanslı ses alabilmek mümkün.
Üst gösterge panelinde ayrıca Maserati saati de diğer dikkat çekici bir detay. Bu saatin görünümü de bilgi-eğlence ekranı üzerinden değiştirilebiliyor. Maserati ayrıca bu modelde otonom sürüşe de yer veriyor. Seviye 2 Gelişmiş Sürüş Yardım sistemleri otonom sürüşe imkan sağlıyor.
Motor Performansı
Motor performansı Grecale’nin versiyonuna göre değişiyor. Grecale’nin dört farklı versiyonu var. Bunlar; GT, Modena, Folgore ve Trofeo.
GT versiyonunda 1995 cc L4 motor yer alıyor. 300 beygir gücündeki bu motor 450 nm tork üretiyor. Maksimum hızı 240 km olan bu model, 0’dan 100 km’ye 5.6 saniyede çıkıyor.
Modena versiyonunda da yine 1995 cc L4 motor yer alıyor. Ancak burada ki motor 330 beygir güç ve 450 nm tork üretiyor. Yine maksimum hızı 240 km olan modelin 0’dan 100 km’ye çıkması ise 5.3 saniyede çıkıyor.
Serinin en güçlü versiyonu Trofeo ise Nettuno V6 motor ile beraber geliyor. 3 litrelik bu motor toplamda 530 beygir gücünde ve 620 nm torka sahip. Maksimum hızı 285 km olan bu modelin 0’dan 100 km’ye çıkışı ise 3.8 saniye.
Folgore versiyonu ise %100 elektrikli olarak geliyor. 105 kw/s batarya ile gelen bu model ise 500 beygir gücünde. Maksimum hızı ise 200 km.
Folgore hariç diğer versiyonların hafif hibrit tahrik sistemine sahip olduğunu da belirtelim.
Yeni Maserati Grecale Fiyatı
Yeni Maserati Grecale GT versiyonu 64.995 dolardan başlıyor. Modena versiyonunun Limited Edition paketli halinin fiyatı ise 78.895 dolar. Serinin en üst versiyonu olan Trofeo modelinin fiyatı ise 103.995 dolar.
Bu fiyatların standart herhangi bir ekleme yapılmamış olduğunu da belirtelim. Serinin elektrikli versiyonu Folgore’nin ise şu an resmi olarak fiyatı açıklanmadı.
Maserati’nin Folgore Modeli ile İlgili Daha Fazla Bilgi için Göz Atabilirsiniz