65 Bin TL Altında Alınabilecek 2. El Otomobil Seçenekleri

16
75004

Mert Yılmaz, 65 bin TL’nin altındaki 2. El otomobilleri değerlendirdi.

Kendi adıma ikinci el otomobil ilanlarına bakmayı çok seviyorum. Bunu otomobil almayacak olsam da sürekli yapıyorum. Kendime kriterler belirliyorum ve ona uygun modelleri araştırıyorum. Tabii ki en önemli başvuru kaynaklarımdan biri arabam.com.

Ben, arabam.com’da kolay arayüzüyle dakikalar içinde istediğim özelliklerde araç bulabiliyorum. Bu yazıyı yazarken de kafamda şu soru vardı: Malum sıfır otomobil fiyatları el yakıyor. Artık kompakt sınıf bir sıfır km otomobil almak için en az 100 bin TL’yi gözden çıkarmak gerekli. Peki, daha az paraya iyi bir otomobile binmek mümkün mü?

Bu sorunun cevabını aramak üzere arabam.com’a girdim. Hemen belirteyim, ilk kriterim az yakan bir otomobil olmasıydı. Tercihlerimi şu şekilde yaptım:

  • En aşağı 2013 model,
  • 50 bin km’yi geçmemiş
  • 65 bin TL’nin altında araçlar

Sadece İstanbul için aradığımda 1054 adet ilan çıktı karşıma. Tüm Türkiye’den ise 4123 otomobille karşılaştım. Seçmek için oldukça fazla bir rakam.

Önce Benzinliler

Beni takip edenler bilir, dizel otomobillerden çok hoşlanmıyorum. Onun için önce benzinlilerden başladım. İstediğim kriterlere uygun olarak karşıma birçok model çıktı. 2016 model 7000 km’de bir Citroen C3 (son versiyon) 1.2 Feel ilk ilgimi çekenlerden oldu. Kazasız ve boyasız olan bu otomobilin sıfır fiyatı  82 bin 400 TL. 7000 km’de kusursuz bir otomobil için neredeyse 20 bin TL kâr etmek kulağa oldukça iyi geliyor.

Sırayla gittiğim için daha sonra ikinci el Dacia ilanlarına baktım. 5500 km’de bir Sandero Stepway 0.9 Tce Easy-R 60 bin TL’ye satılıyor. Sandero Stepway sıfır fiyatı 70 bin TL. Bu nedenle çok da mantıklı gelmedi ama pazarlık payı da olacaktır. Tabii aynı otomobilin 53 bin 500 TL olanı da var, tek kusuru kilometresinin 20 bin (!) olması.

2.el Fiat İlanları

İkinci el Fiat otomobil ilanlarına geçtiğimizde çok düşük kilometreli bir 500 alabileceğimi gördüm. Ayrıca oldukça temiz olan Panda, Punto, Linea ve Egea’lar bulmak da mümkün.

2.el Ford İlanları

İkinci el Ford ilanlarını seçtiğinizde karşınıza bir sürü Fiesta çıkıyor. 2016 model, 20 bin km’de bir Fiesta’yı 60 bin TL’nin altına almak mümkün. Tabii burada aklınıza şu gelebilir. Fiesta tamamen yenilendi. Evet, şu anda en baz versiyon da olsa sıfır km, yeni Fiesta fiyatı 70 bin TL. Burada 60 bin TL’ye eski modeli almak mantıklı mı sorusu akla geliyor. Bu tabii sizin isteklerinize kalmış. Daha güçlü bir motora sahip olan, daha fazla donanımlı ama eski kasa bir Fiesta’yı 60 bin TL’nin altına almak mı daha iyi yoksa baz donanımlı yeni bir Fiesta’ya 70 bin TL vermek mi? Buna karar vermek zor, kişisel düşünceler devreye giriyor çünkü.

2.el Honda İlanları

İkinci el Honda otomobil ilanlarına baktığınızda 60 bin TL ve altına Civic 1.6 bulmak mümkün. Modeller ise 2013-2015 arasında değişiyor. 40 bin km’nin altında temiz bir Civic’e binmek kulağa hiç de kötü gelmiyor.

Tek tek tüm benzinli modelleri irdelemeye gerek yok. 65 bin TL’nin altına benzinli Hyundai Accent Blue, Elantra, i10, i20, Nissan Micra, Peugeot 301, 208, Renault Clio, Fluence, Megane, Symbol, Seat Ibiza, Skoda Fabia, Rapid, Toyota Auris, Corolla, Yaris ve VW Polo ile Jetta alabilmek mümkün.

Bu modelleri incelediğimizde, az yakan, kullanışlı modeller olduğunu görüyoruz. Yani mutlaka sıfır kilometre diye tutturmanın anlamı yok.

Şimdi dizellere bakalım

En yüksek modelli araç diye aradığımda karşıma 2017 model bir Renault Clio 1.5 dCi çıktı. 24 bin km’de ve Joy paketli (baz versiyon) olan bu aracın fiyatı 59 bin 250 TL. Hemen sıfırına bakalım: 2018 modeli 84 bin 800 TL. Hasarsız-boyasız, sıfır km gibi olan, 25 bin km’nin altındaki bir otomobil için 25 bin TL kâr etmek hiç de mantıksız değil.

2017 modellerden devam edersek, Peugeot 301, Dacia Sandero Stepway, Renault Symbol, Fiat Egea, Citroen C-Elysee, Ford Fiesta ve Hyundai i20 gibi modellerle karşılaşıyoruz.

Tahmin ettiğiniz gibi hepsi ekonomik, şehir içinde rahat kullanımı olan modeller.

Otomatik arabalar

Ve son aramamızı yapalım. Fiyatımız aynı, diğer kriterlerimiz de… Fakat şanzımanı otomatik olarak değiştiriyoruz. Sadece İstanbul’a baktığımızda seçenekler 262’ye düşüyor. Yine alabileceğimiz en yeni otomobillere bakalım:

Benzinlilerde Hyundai i10, Opel Corsa, Nissan Micra, Kia Rio, Dacia Sandero ve Peugeot 208 karşımıza çıkıyor. Özellikle Opel Corsa ilanları çok sayıda. Bir de bu otomobilin sıfır km fiyatına bakalım. Essentia donanım paketli Corsa 1.4 AT 79 bin 400 TL’ye satılıyor. Oysa 60 bin civarında 2017 model ve kilometresi 10 bin’e bile gelmemiş ikinci el Corsa almak mümkün.

Maalesef dizel-otomatik dediğinizde bu kriterlerde çok otomobil yok. Renault Clio, Symbol, Peugeot 208 ve Dacia Sandero’dan başka şansınız yok. 2016 modele düştüğünüzde ise Hyundai Accent Blue ve Renault Fluence gibi modeller de karşımıza çıkıyor. Son bir arama daha yapıyoruz ve kriterleri iyice ağırlaştırıyoruz. 5000 km’nin altında ve en eskisi 2017 model olan 65 bin TL civarındaki otomobiller…

arabam.com, İstanbul’da 36 sonuç çıkarıyor karşımıza. Hyundai i20, Nissan Micra, Seat Ibiza, Citroen C-Elysee, Renault Symbol ve Peugeot 301 gibi modeller alabildiğimizi görüyoruz.

Sonuç olarak ortaya çıkıyor ki, sıfır km otomobillere muhtaç değiliz. Benzer bir otomobili, 20 bin TL daha ucuza alabilmemiz mümkün. Hem de daha fazla donanımlı bir model olması da olası. Tabii bu biraz sabır istiyor. Öncelikle arabam.com gibi siteleri iyi analiz etmeliyiz. Daha sonra bulduğumuz otomobili mutlaka emin olduğumuz bir ustaya kontrol ettirmeliyiz. Tabii detaylı ekspertiz yapan firmalar olduğunu da unutmamalıyız.

65 bin TL altındaki ikinci el otomobil ilanları için tıklayın.

 

Arabam Kaç Para >>

Trink Sat >>

16 YORUMLAR

  1. Mert bey merhabalar yazınızı okudum teşekkürler ağzınıza saglik araştırmalarınız kayda değer benim tercihim golf jetta skoda otoca ve opel j kasa bukonuda bir araştırmanız varsa sizden yardım talep ediyorum 65000 tl ye kadar dizel alabilirim şimdiden teşekkürler.saygilarimla

  2. Selamlar ,
    Yazinizi okudum begendim ,elinize saglik fakat ikinci el 2 yaslarinda arabada km oynanabilir bunu bilebilecegimiz bir kaynak yok ve otomotik vites dusunur isek sanjimani nasil kullandigi cok onemli! Bunlarida dikkake almalisiniz bence

  3. Evet 2. ci el araç almak,ülkemizde bu araçların seri ilanlarını yapanların istatistiklerine bakınca,en az 5000 tl başlıyor,demek ki hareket kazanmak,bi ihtiyaç,bu zevk için denemek
    için olabiliyor.Ekonomik durumuna bağlı olarak bu tercih değişiyor.Sizin düşüncelerinize göre 20-30 yaş civarındaki araçların satışına bir şekilde dur demek lazım.Yazık değil mi bu
    ekonomide bu bu tasarrufu yapanların emek kayıplarına.
    Buna bir dur demek lazım,trafiğe sokmamak ,sigorta primleri, MTV vergisi,araçların lastik ihtiyacı,bu mevzu bahis araçları gayri sıhhı ve gayri modern atölyelerde tamiri ve trafiğe sokmak neden,çalışarak ekmek kazanmak mı? Bu konuda birşeyler yapılması lazım.
    bu konuda daha bir sürü fikir üretilebilir.
    Saygılar.
    Kaya Tunçbilek

  4. Etkileyici ve eğlenceli bir yazı olmuş. İlgi duyanlar için su gibi akıcı gelecek çabucak okunup bitecek bir yazı. Daha detaylı yazıları bekliyor olacağım. Teşekkürler şimdiden kolay gelsin 🙂

  5. Fiyatlandırma kriterleriniz tamamen amatörce olmuş. Sıfır olarak baz aldığınız fiyatın içerisinde %40 – %65 arasında vergi ve fonlar var. Yani aracı sıfırdan alırken sizin şahsınıza fatura ediliyor, bu vergi ve fonlar sizin şahsınıza özel. İkinci el alırken bunları düşerek karşılaştırmanız gerekiyor. Avrupalı bunu karıştırmıyor. Arabayı sıfır alırken 20.000 Avro ödüyor, ertesi yıl satacaksa 12.000 avro istiyor.

  6. Başkan beni dinle: 2. el araba almak mantıksızlıktır, zati bayiler kıyak indirimler yapıyolar. İlla 2.el alacam dersen lada samara yı tek geçerim.diğer arabaların 2.el i satılması yasaklanmalı, o derece yani.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here