Mercedes-Benz, İngiliz üretici Aston Martin ile yapmış olduğu teknoloji ortaklığının bir parçası olarak şirket içerisindeki %2,6 hissesini %20’ye çıkaracak.
Mercedes-Benz Salı günü yaptığı açıklamada Aston Martin firmasının yeni nesil hibrit ve elektrikli araçların güç aktarma organları dahil tüm teknolojilere erişim sağlayabileceğini söyledi.
Mercedes‘in ürün strateji şefi Wolf-Dieter Kurz: “Aston Martin ile halihazırda her iki şirkete de fayda sağlayan başarılı bir teknoloji ortaklığımız var. Bu genişletilmiş yeni ortaklıkla İngiliz firma en son teknolojilere ve bileşenlere erişim sağlayabilecek.” dedi.
Bu ortaklığın bir parçası olarak Mercedes, Aston Martin firmasından yeni hisseler alacak. Aynı zamanda Alman üretici, hisselerini %20’nin üzerine çıkarmayı düşünmediğini de söyledi.
Yeni anlaşma ile birlikte, Aston Martin 2025 yılına kadar yılda yaklaşık 10.000 araç satmayı hedefliyor. Bu sayede yaklaşık 2 milyar £ gelir ve yaklaşık vergiler hariç 500 milyon £ kar hedefleri de var. Marka 2019 yılında 5862 araç sattı fakat DBX isimli SUV modeliyle oldukça iyi bir satış rakamına ulaşacağı düşünülüyor.
Aston Martin Bu Ortaklıktan Çok Umutlu
Racing Point takımının sahibi olan Kanadalı milyarder Lawrence Stroll, bu yıl Aston Martin’de de söz sahibi oldu. Stroll bu anlaşmayı firma için “dönüşümsel bir an” olarak nitelendirdi. Ayrıca “Bu yeni anlaşma sayesinde, elektrikli ve hibrit motorlar dahil uzun vadeli ürün çeşitlendirme planlarımızı desteklemek için birinci sınıf teknolojilere erişim sağlıyoruz ve bu ortaklık geleceğe olan güvenimizin temelini oluşturuyor.” dedi.
Stroll açıklamasının devamında ise “Bu gerçekten oyun kurallarını değiştiriyor. Artık şirketi dünyanın en büyük lüks otomobil markalarından biri olacak şekilde dönüştürmek için doğru ekibe, ortağa, plana ve fona sahibiz. “diye ekledi.
Firmaya Mercedes-AMG’den transfer olan yeni Aston Martin’in CEO’su Tobias Moers şunları söyledi: “Bugün duyurduğumuz ortaklığımızın faydalarını da dahil ederek iş planlarımızı güncelledik. Orta vadede, yalnızca ürün genişletme yoluyla değil, aynı zamanda organizasyonun her alanında bir operasyonel mükemmellik ve verimlilik düzeyi sağlamak için bir strateji oluşturarak önemli büyüme ve marj genişlemesini sağlamayı hedefliyoruz.”
Aston Martin firmasının halka arz edilmesinden bu yana, taşıdığı yüksek stoklar ve düşük satışlar sebebiyle yüzü şu zamana kadar pek gülmedi. Aynı zamanda Ferrari firmasına rakip olma çabaları da sonuç bulmadı.