Tesla Türkiye’ye mi Geliyor? Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ABD ziyareti içerisinde Silikon Vadisi’ne gitti. Bu ziyareti sırasında Bakan Varank, ABD menşeili otomotiv devi Tesla’yı da görmeye gitti. Tesla’nın Fremont fabrikasına giden Bakan Varank; bu ziyareti sonrasında bir takım açıklamalar yaptı. Tesla’nın Türkiye pazarına girmek istediğini dile getirdi.

Tesla Türkiye’ye mi Geliyor?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2023‘e katılmıştı. Ayrıca İSTKA’nın yardımı ile CES 2023 fuarına katılan; Türk teknoloji girişimcileriyle de bir araya gelmişti. Fuarda Togg‘u ziyaret eden Bakan Varank, aynı zamanda Teslayı’da ziyaret etti.

Bakan Varank, Tesla‘ya ziyareti sonrası bir takım önemli açıklamalarda bulundu. Açıklamasında otomotiv devi Tesla’nın dünya pazarına olan etkisine de değindi. Konuya ilişkin olarak; “Tesla otomotiv endüstrisinde geleceğin otomobil markalarından bir tanesi. Şu anda tüm dünyadaki etkisini, pazarını büyütmeye çalışıyor. Çin’deki en büyük firmalardan bir tanesi, Avrupa piyasasında Almanya’da kurduğu fabrikayla etkili olmaya çalışıyor; Türkiye pazarına da girmek istiyor”. sözlerini söyledi.

Bakan Varank; Tesla’nın Türkiye’ye Teknoloji Alanında Yatırım Yapmasını Önemsiyoruz.

Tesla’nın Türkiye pazarına girmesinin iki taraf içinde önemli olduğunun altını çizen Bakan Varank; “Türkiye özellikle yatırım ve AR-GE anlamında çok ciddi bir teşvik sistemine sahip. ‘Gelin bundan istifade edin, yatırım yapın’ dedik. Pazara girmek kendileri açısından önemli ama bizim açımızdan da teknoloji ve üretim yatırımı yapmaları önem taşıyor. Bunlarla ilgili tekliflerimizi sunduk. Şu anda Tesla’nın halihazırda Türkiye’den tedarikçileri var”. sözlerini söyledi.

Tesla Türkiye'ye mi Geliyor?

Tesla Şarj İstasyonlarıyla mi Türkiye Pazarına Girecek?

Bakan Varank, Tesla’nın Türkiye piyasasına girmesiyle ilgi olarak; daha önce girmek istediklerini ama sürecin çeşitli nedenlerden dolayı uzadığını dile getirdi. Konuya ilişkin olarak; “Tesla’nın şu anda şarj istasyonlarıyla beraber Türkiye piyasasına girmekle ilgili faaliyetleri devam ediyor. Aslında daha önce Türkiye’ye geleceklerdi ama kendi iç değerlendirmelerinden dolayı süreç biraz daha uzadı”.

Bununla beraber Bakan Varank, global markaları Türkiye’ye davet ettiklerini söyledi. Aynı zamanda sadece otomotiv sektöründe değil; farklı sektörlerde de bütün firmaları Türkiye’ye yatırım yapmaları için teşvik ettiklerini dile getirdi. Sözlerine şu şekilde devam etti; “Bildiğiniz gibi Covid-19 sonrasında, dünyada değer zincirlerinde büyük bir değişim ve dönüşüm yaşıyoruz. Batı ülkeleri farklı tedarikçi arayışı içerisinde. Türkiye de en önemli alternatiflerden bir tanesi. Bu manada Tesla ile de iş birliği yapmak istiyoruz. Tekliflerimizi yaptık.”

Tesla Türkiye'ye mi Geliyor?

Son olarak eğer bu başlığımızı beğendiyseniz; “Tesla Model Y, Avrupa’nın En Çok Satan Otomobili Oldu!” içeriğimize de göz atın.

Kaynak-1

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here