Ana Sayfa Haberler Güvenlik Bayramda Yol Güvenliği İçin Uyarılar

Bayramda Yol Güvenliği İçin Uyarılar

2
8213

PETLAS, bayram tatilinde güvenli ve keyifli bir seyahat için öneriler sundu. Araç bakımını yaptırmadan ve lastik hava basıncıyla diş derinliğini ölçtürmeden yola çıkılmaması konusunda uyardı.

Ramazan Bayramı Yaklaşıyor

Ramazan Bayramı yaklaşırken pek çok vatandaş, aile ziyaretleri ve tatil için yollara çıkmaya hazırlanıyor. Türkiye’ nin yüzde 100 yerli sermayeli lider lastik markası PETLAS, yolculukların güvenli ve keyifli geçmesi için bazı noktalara dikkat çekiyor. Güvenli bir seyahat için, yola çıkmadan önce araç lastiklerinin mutlaka kontrol edilmesi; dişleri 4 mm’nin altındaki lastiklerle kesinlikle yola çıkılmaması gerekiyor.

Zemine Uygun Olmayan Lastikler

Ramazan Bayramı, aile ziyaretleri ve tatil için uygun bir fırsat sunuyor; ancak şehirler arası yollardaki trafik yoğunluğu ve buna bağlı olarak kaza riskleri de artış gösteriyor. Petlas Pazarlama Müdürü Erkal Özürün, bayram tatilinin kazasız, güvenli ve huzurla geçmesi için sürücülere hatırlatmalarda bulundu ve yaz aylarında ısınan zemine uygun olmayan lastiklerin araçlarda güvenlik riski oluşturacağına dikkat çekti.

Her uzun tatilde olduğu gibi Ramazan Bayramı süresince trafik yoğunluğunda artış beklendiğini ifade eden Erkal Özürün, “Lütfen kendinizin, sevdiklerinizin ve yollarımızın güvenliği için bazı basit tedbirleri almayı unutmayın. Güvenli bir sürüş için lastiklerin sorunsuz olması son derece önemli. Araç bakımlarınızı yaptırmadan ve lastik hava basıncıyla diş derinliğini ölçtürmeden ve diş derinliği 4 mm’nin altındaki lastiklerle yola çıkmayın” uyarısında bulundu.

Güvenli Bir Bayram Seyahati için Bunlara Dikkat Edelim

Konunun uzmanları, uzun saatler araç kullanmanın trafikte konsantrasyon sorunlarına yol açabileceğine ve 2 saatte bir 15 dakikalık molalar verilmesinin önemine dikkat çekiyor. Diğer yandan, güvenli sürüş ve sorunsuz bir yolculuk için mümkün olduğunca yüksek sesle müzik dinlemekten kaçınılması öneriliyor. Ayrıca, emniyet kemerinin hem şehir içi trafiğinde ve hem de uzun yolculuklarda, araç içindeki tüm yolcularca takılması gerekiyor.

Yola çıkmadan önce sürücülerin mutlaka kontrol etmeleri önerilen noktalar ise şöyle sıralanıyor:

  • Lastiklerin diş derinliği ve hava basıncı kontrolü,
  • Stepne ile akü kontrolü,
  • Yağ kontrolü
  • Araç farlarının, radyatör suyunun ve silecek suyunun kontrolden geçirilmesi
  • Araç muayenesi ile Zorunlu Trafik Sigortası tarihinin kontrol edilmesi
  • Aracın periyodik bakımını aksatmayın

2 YORUMLAR

  1. engin can
    mesafeyi koruduktan sonra dış etkenlerde bir problem çıkmazsa güvenli bir şekilde gideceğimiz yere varabiliriz. Takip mesafesi çok önemli