DS 7 model ailesinin en üst versiyonu olan DS 7 Opera E-Tense 4X4 360, yollara çıkmaya başladı. Akıllı dört tekerlekten çekiş sistemiyle kullanıcıların dikkatini çeken ve DS Performance tarafından geliştirilen bu araç, 2.910.900 TL’lik başlangıç fiyatıyla satışa sunuluyor. Daha geniş iz açıklığı, daha alçak şasisi ve daha büyük frenleriyle sınırların ötesini hedefleyen bu tasarım, Fransız lüksünün adeta yollardaki yansıması oluyor.

Verimli Motor Performansı

DS Automobiles, piyasaya çıkardığı bu yeni DS 7 versiyonunda hibrit verimliliğini yeni bir seviyeye taşıyor. 360 HP’lik gücüyle şarj edilebilen ve 520 Nm’lik maksimum tork değerine sahip olan DS 7 Opera E-Tense 4X4 360, performans noktasında da oldukça etkileyici özelliklere sahip. 0-100 km/sa hızlanmasını sadece 5,6 saniyede gerçekleştirebilen bu araç, saatte 235 km maksimum hıza ulaşabiliyor. Üstelik 100 km’de yalnızca 1,8 litre yakıt tüketiyor.

DS 7 E-TENSE 4X4 360-2

Dizel ve E-Tense seçenekli DS 7 modellerinin en üstüne konumlandırılan DS 7 Opera E-Tense 4X4 360, özel donanımlara sahip. Premium SUV segmentindeki tasarım; 4.593 mm uzunluğu, 1.906 mm genişliği ve 1.625 mm yüksekliğiyle oldukça dikkat çekici. Bu boyutlara ek olarak 2.738 mm’lik aks mesafesi de iç hacim genişliğini artırarak konfor noktasına katkıda bunuyor. Araç standart konumdayken 555 litrelik bagaj hacmiyle tüm eşyalarınızı sığdırabileceğiniz bir alan sunuyor. DS 7 Opera E-Tense 4X4 360’ın elektrikli ayarlanabilen sırtlık eğimi ve katlanabilen arka koltuk sırtlıklarıyla da sahip olduğunuz bu bagaj alanı kademeli olarak daha da artırılabiliyor.

Yarış Pistinden Seri Üretime Taşınan E-TENSE Teknolojisi

Formula E’de çifte şampiyonluğa sahip DS Automobiles, yarış araçlarında kullandığı E-Tense teknolojisini seri üretim araçlarına da aktararak gücü yeniden tanımlıyor. Bu modelde bulunan 360 HP’lik versiyonun Grand Touring ruhu, özel geliştirmelerle destekleniyor. Diğer modellerden 15 mm daha alçak olan DS 7 Opera E-Tense 4X4 360’da, iz açıklığı da önde 24 mm, arkada 10 mm olmak üzere genişletilmiş. Ayrıca diğer DS 7 modellerinden farklılaşan noktalar arasında; yaya güvenliğine katkı sağlayan “Soft Nose” ön tasarımı ve bagaj kapağındaki elektrikli olarak açılıp-kapanan DS Performance logoları göze çarpıyor.

DS 7 E-TENSE 4X4 360-4

Kolayca ilgi çeken bu hibrit tasarımı, 200 HP gücündeki benzinli motoru ile dört tekerlekten çekiş sağlayan ön ve arka akslardaki 110 ile 113 HP gücündeki elektrikli motorları bir araya getiriyor. Böylece şarj edilebilir hibrit segmentinde referans olacak bir güç-ağırlık oranı ortaya çıkarıyor. Üstelik aracın ağırlığı 2.021 kg’da tutularak sınıfında lider bir performansla karşınıza çıkıyor. DS 7 Opera E-Tense 4X4 360’ın elektrik motorları ile 14,2 kWh kapasiteli batarya birleştiğinde, tamamen elektrikli olarak, 62 km’ye (WLTP şehir içi döngü) ve 57 km’ye (WLTP-birleşik döngü) kadar menzil sunabiliyor. Buna ek olarak otoyol koşullarında güvenli sürüş sağlayabilecek şekilde 140 km/sa tamamen elektrikli azami sürate erişebiliyor. DS 7 Opera E-Tense 4X4 360, sadece 40 g/km CO2 (WLTP ağırlıklı birleşik döngü) emisyonu ve 1,8 lt/100 km (WLTP ağırlıklı birleşik döngü) yakıt tüketimi sunuyor.

Fransız Tarzı Zarafet

Geniş boyutlarda bir araç olmasına rağmen zarif hatlara sahip olan DS 7, Opera tasarım konseptinde iki renk seçeneğiyle karşımıza çıkıyor. Bazalt Siyahı ve yeni İnci Grisi renkleri, farklı zevklere hitap eden ayrıntılar sunuyor. Tüm motor seçeneklerinde tercih edilebilen bu seçenekler, Fransız lüksü ile DS Automobiles uzmanlığını bir araya getiriyor. Özellikle koltuk tabanı ve sırtlıklardaki tek bir deri parçasından ve dikişsiz tasarlanan kaplamalar son derece dikkat çekici. Konfor düzeyini artırmak için düşünülen bu ayrıntıya ek olarak, DS 7 Opera E-Tense 4X4 360’ın koltuklarında yüksek yoğunluklu köpük kullanılıyor. Bu da sıradan bir koltukla kıyaslandığında çok daha yoğun ve rahat bir malzemenin kullanıldığını gösteriyor. Böylece hem uzun yol deneyimleri için daha yüksek konfor sunuyor hem de yıllara daha uzun süre meydan okuyabiliyor. Rahatlığınızı artırmak için masaj, ısıtma ve soğutma işlevleri de koltuk özellikleri arasında yer alıyor. Bu bölümlerde kullanılan Nappa deri, ayrıca aracın kapı panellerine, ön konsola ve orta konsola kadar da uzanıyor. Tasarıma özen katan detaylar arasında; deri kaplama hava yastığı, inci dikişli süsleme ve “Clous de Paris” kabartmalı ek parçalar da yer alıyor.

DS 7 E-TENSE 4X4 360-5

Standart donanımlar;

  • Kamera destekli süspansiyon sistemi DS Active Scan Sus
  • 2. seviye yarı otonom sürüş sistemi DS Drive Assist
  • Bilgi-eğlence sistemi DS Iris System
  • Yeni DS Pixel LED Vision 3.0 farlar
  • Kamera ve radarla kontrol edilen aktif güvenlik freni
  • Geri görüş kamerası
  • Ön ve arka park sensörleri
  • Isıtmalı, masajlı ve havalandırmalı ön koltuklar
  • Elektrikli arka koltuk sırtlığı
  • Arka koltuklar için uzaktan kontrol panelli ve anti-alerjen filtreli geliştirilmiş çift bölgeli otomatik klima kontrolü
  • Isıtmalı ön cam
  • Panoramik açılır cam tavan
  • Ses ve ısı izolasyonlu yan camları içeriyor.

DS 4’ün Esprit de Voyage Koleksiyonu Satışta

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here