Ana Sayfa Genel Dünyanın İlk Uçan Elektrikli Yarış Arabası Airspeeder Mk3

Dünyanın İlk Uçan Elektrikli Yarış Arabası Airspeeder Mk3

0
1344

Avustralyalı bir start-up olan Alauda Aeronautics, dünyanın ilk tam işlevli uçan elektrikli yarış arabası Airspeeder Mk3 aracını ortaya çıkardı. Airspeeder Mk3 tam boyutlu, uzaktan çalıştırılan elektrikli dikey kalkış ve iniş (eVTOL) yapabilen bir araçtır.

İlk Uçan Elektrikli Yarış Arabası Airspeeder Mk3

Airspeeder Mk3, 2022’de bir insanlı yarış serisine teknik bir test yatağı ve yarışın besleyici serisi olarak katılacak, yaklaşan uzaktan kumandalı Airspeeder yarış serisinde yarışacak.

Şirket Güney Avustralya’nın Adelaide şehrinde, 10’dan fazla aynı yarış aracını üretecek ve araç 2021 yılında ekiplere sağlanacak. Tekne, havacılık, otomotiv ve motor sporları teknolojisinin önde gelen isimlerinden seçilen bir ekip tarafından geliştiriliyor ve üretiliyor; Mclaren, Babcock Aviation, Boeing, Jaguar Land Rover, Rolls-Royce ve Brabham.

Airspeeder ve Alauda Aeronautics’in Kurucusu Matthew Pearson, “Dünyanın ilk tam boyutlu elektrikli uçan yarış arabasının ortaya çıkarılması, yeni bir mobilite devriminin şafağında dönüm noktası niteliğindeki bir andır. İlerlemeyi sağlayan rekabettir ve yarış serimiz, temiz hava yolcu taşımacılığını, lojistiği ve hatta tıbbi uygulamalar için gelişmiş hava hareketliliğini dönüştürecek teknolojinin gelişini hızlandırmaktadır.  Dünyanın ilk elektrikli uçan araba yarışları bu yıl gerçekleşecek ve gezegendeki en heyecan verici ve ilerici motor sporları olacak. ”  düşüncelerini bu şekilde dile getirdi.

Alauda’nın teknik genel merkezi Avustralya’nın Adelaide şehrinde bulunmaktadır ve ticari operasyonlar Londra’dan yürütülmektedir. 2021 yılında tam zamanlı bir mühendislik üssünün oluşturulması amacıyla Birleşik Krallık’taki mevcut varlığında bir büyüme görülmesini bekliyoruz.

Pearson ayrıca, “İngiltere, motor sporları ve havacılıkta küresel olarak tanınan bir mükemmellik merkezidir. Mobilite devrimini hızlandıracak bir yarış serisi oluştururken bu becerilerden yararlanmamız gerekecek. Ticari Merkezimizin mevcut evi olan İngiltere’de bir mühendislik üssü inşa ediyoruz. Bu, yüksek vasıflı işlerin yaratılmasına ve 2050’ye kadar 1,5 trilyon dolar değerinde olacağı tahmin edilen bir pazar olan hızla büyüyen eVTOL endüstrisine stratejik açıdan önemli bir yakınlığa yol açacaktır. ”  açıklamalarını ekliyor.

Alauda şirketinin varlığı, New York City’de bir ortaklık kurularak işe alımların yapılması ile üçüncü bir kıtaya da varlığını taşıdı. Ayrıca şirket Mk3’ün yanında Mk2 ve Mk4 gibi kendi belirlediği bir araç için çalışmalarına devam ediyor.

İkinci El Elektrikli Araç İlanları

HENÜZ YORUM YOK