Ana Sayfa Danışman Elektrikli Bisiklet Bakımı Nasıl Yapılır?

Elektrikli Bisiklet Bakımı Nasıl Yapılır?

0
6504

Elektrikli bisiklet/motosiklet aracınızın bakımı nasıl yapılır? Elektrikli araçlar çevre için bir nimettir. Ana akım iki tekerlekli araçların ve diğer araçların kirlilik seviyelerinde hasara yol açtığı yerlerde, elektrikli bisikletler teknolojiyle donatılmış temiz bir nefestir. Elektrikli bisiklet kavramı günümüzde pandemiyle birlikte popüler olmaya başladı. Eğer sizde bir tane aldıysanız, yedek parça veya deneyimli bir tamirci açısından “EV” (elektrikli araç) bakımını yapmak söz konusu olduğunda seçeneklerinizi tartmanız gerekiyor. İşte elektrikli iki tekerlekli aracınızın bakımı için ipuçları hakkında bu yazıyı sizler için derledik.

Elektrikli Bisiklet / Motosiklet Aracınızın Bakımı İçin Temel İpuçları

E-bisiklet bakımı, araba bakım atölyeleri kadar yaygın değildir. Bu atölyeler, elektrikli bisikletinizin onarıma ihtiyacı olduğunda size gerçekten yardımcı olacaktır. Ancak bir bakım atölyesine yapılan gezilerin nadir durumlar olduğuna emin olmanız gerekir. Bu nedenle, elektrikli 2 tekerlekli bir aracın bakımı için faydalı ipuçlarının bir listesi:

1. E-bisikleti Temizleme Programına Bağlı Kalın

Elektrikli bisikleti her hafta iyice yıkamalısınız. Bunun dışında, toz ve diğer pislikleri motordan ve zincirden uzak tutmak için her zaman temizlik yapın. Biriken toz motora müdahale eder ve verimliliği azaltır. Bu, bakım atölyesine yapacağınız ziyaretlerin artmasına yol açacaktır. Bisikleti temiz tutmak performansı artıracak ve bisikletin ömrünü uzatacaktır.

2. Bisikletinizi Sürerken Ekstra Ağırlıktan Kaçının

Bisikletinizi aşırı yüklemek, lastiklere fazladan ağırlık yüklemek ve motor için daha fazla iş anlamına gelir. Nadir durumlarda bu iyidir ve bisiklet sizin için yükü mutlu bir şekilde taşıyacaktır. Bununla birlikte, sık aşırı yükleme, motorun aşırı çalışmasına neden olur ve performansta bir düşüş fark edeceksiniz. Bu lastikler için de geçerli. Bisikleti günlük olarak aşırı yüklemeye devam ederseniz, ömürleri büyük ölçüde azalacaktır.

3. Bisiklet Kullanılmadığında Gücü Kapatın

Kullanılmadığı zaman bisikleti çalışır durumda tutmak iyi bir fikir değildir. Bu, bir yerde beklerken, belki kırmızı ışıkta beklerken veya bir süre sonra, örneğin 20 dakika sonra bisikleti kullanmak istediğinizde kapatmanız gerektiği anlamına gelir. Gücü kapatın ve bisikletin dinlenmesine izin verin. Bu, gücü koruyacak ve bisiklete bindiğinizde bisikletinizin performansına yansıyacaktır.

4. Lastik Basıncını Sık Sık Kontrol Edin

Elektrikli bisikletler oldukça hafif olduğu için sürüş sırasında lastik basıncındaki değişikliği “hissetmeyebilirsiniz”. Ancak, düşük basınç motosikletin performansını etkiler. Hatta uzun vadede motor etkilenebilir. Gerekli basınç miktarını sık sık kontrol ederek düşük basınçlı lastik kullanmaktan kaçının. Bu amaçla piyasada birçok düşük fiyatlı cihaz mevcuttur.

5. Acil Durum Frenlerinden Kaçının

İster e-bike ister benzinli/dizel motosiklet olsun, sık ve acil frenleme herhangi bir araca zarar verir. Elektrikli iki tekerlekli bir aracı sürerken, bisikletin mekanik ve elektrikli bileşenlerini durduracağı için ani fren yapmaktan kaçının. Herhangi bir aracı sürerken daima dikkatli ve uyanık olun.

6. Hareketli Parçaları İyi Yağlayın

Uygun olmayan yağlama, hareketli parçalar arasında sürtünme oluşturabilir ve bu, bisikletin performansını engelleyebilir. Elektrikli iki tekerlekli bir aracın ilk kez sahibiyseniz, deneyimli bir kişiden demo almak yardımcı olabilir. Bu kişi, hareketli parçaların sürtünme açısından nasıl ve ne zaman kontrol edileceği ve ne zaman profesyonel yardım alınacağı konusunda size rehberlik edebilir.

7. Pil Bakımı

Tıpkı bir motorun yakıtla çalışan iki tekerlekli araçların kalbi olarak adlandırılması gibi, elektrikli bir bisiklet için de kalbi pildir. Elektrikli aracınızdan maksimum verimi aldığınızdan emin olmak için aküye gereken özeni göstermeniz gerekir. Ayrıca akü söz konusu olduğunda, bisiklet üreticisinin kılavuzuna nihai kılavuz olarak bakın. Şarj etmek için talimatları izleyin. Soketin doğru elektrik çıkışını sağladığından ve pili aşırı şarj etmediğinizden emin olun. Tüm bu kontroller elektrikli bisikletiniz için daha iyi pil ömrü ile sonuçlanmasını sağlar.

COVID-19 Döneminde Elektrikli Bisiklet/Motosiklet Aracınızın Bakımı

COVID-19 sırasında Elektrikli iki tekerlekli araçların bakımını yapma, onarımlar veya yedek parçalar için zaten daha az yardımın mevcut olabileceği gerçeği nedeniyle zor olabilir. Ancak yine de pandemi sürecinde bisiklete ekstra özen gösterme konusunda proaktif olun. İşte COVID-19 sırasında elektrikli bisikletinizin bakımını nasıl yapacağınıza dair birkaç ipucu.

  • Bisikleti serin ve kuru bir yerde saklayın: Elektrikli bisiklet, sıcaklık değişikliklerinden ve nemden etkilenebilir. Bisikletin elektrikli ve mekanik parçaları, sıcak ve nemli bir yerde tutulursa bozulabilir. Bu yüzden bisikleti doğrudan güneş ışığından uzakta gölge bir yere park ederek bundan kaçının.

  • Şarj olmadığında akünün bağlantısını kesin: Şarj olmadığında bisiklete bağlı olan bir akü boşalabilir ve bisikleti tam potansiyeliyle kullanamayabilirsiniz. Akünün bağlantısını kesmek ayrıca, kullanılmadığında herhangi bir arızanın ve bisikletin zarar görmesinin önlenmesine yardımcı olacaktır. Akünün bağlantısını kesmek için en iyi zaman, bisikleti bir süre, örneğin 3 ila 4 gün kullanmayacağınızı kesin olarak bildiğiniz zamandır.
  • Bataryayı bağlayın ve birkaç günde bir şarj edin: Bataryayı şarjlı tutmak gereklidir. Tamamen boşalmasına izin vermeyin çünkü bu, bakıma neden olacaktır. Akü takviye başlangıç ​​kitini almanız ve tamamen biterse birkaç saat şarj etmesine izin vermeniz gerekir. Ayrıca pili aktif tutmanın en iyi yolu her 2 ila 4 günde bir şarj etmektir.
  • Pili açmaya çalışmayın: Pili açmak kötü bir fikirdir. Pilde bulunan kimyasallar nedeniyle potansiyel bir tehlike olabilir. Şarj sorunlarıyla karşılaştığında veya daha hızlı boşaldığında pili “düzeltmeye” çalışmayın. Yapabileceğiniz tek şey, profesyonel yardım aramadan önce e-bisikletinizin pilini sıfırlamak.

İkinci El Elektrikli Motosiklet Fiyatları

HENÜZ YORUM YOK