Sokaklarda oldukça fazla görmeye başladığımız elektrikli scooterlar artık farklı marka ve modellerde bir pazar haline geldi. Biz de menzil, sürüş deneyimi ve diğer özelliklerini inceleyerek sizin için en uygun elektrikli scooter ‘ı bulmaya çalıştık.
Dünyanın büyük şehirlerinde, elektrikli scooter kullanımı oyun parklarından çıkıp, normal ulaşım aracı haline geliyor. Hem pil teknolojisi hem de ürün mühendisliğindeki ilerlemeler, bu hızlı ve kompakt taşıt araçlarını daha kullanılabilir hale getiriyor. Gitmek istediğiniz yere trafikten kurtularak hem daha hızlı hem de daha ucuza gitmenize olanak veriyor.
Sizin için incelediğimiz elektrikli scooterlar aşağıdaki gibi;
Xiaomi M365 Scooter
Ağırlık: 12.5kg Taşıma Kapasitesi: 100 kg Menzil: 25-30 km
Xiaomi M365 şu anda dünyanın en çok satan elektrikli scooter’ı ve bunun sebebi de çok açık. Kullanıcılarının yorumları çok iyi ve pnömatik lastikler, süspansiyon olmadan bile scooterlar için büyük sorun olan tümseklerden çok rahat geçmesini sağlıyor. Şık bir LCD ekran yok, fakat fonksiyonları kontrol etmek ve izlemek için bir akıllı telefon uygulaması var.
Zero 9 Scooter
Ağırlık: 18 kg Taşıma Kapasitesi: 110 kg Menzil: 45 km
Türkiye’de çok görmesek de Zero 9 yurt dışında oldukça çok satılan bir scooter. Motoruyla ön plana çıkan Zero 9 600W’lık bir motora sahip – bu gücünün diğer rakiplerinden iki kat daha fazla anlamına geliyor. Bu hızı kontrol etmek için rir ön disk de dahil olmak üzere çift frene sahip. Ön ve arka süspansiyon ile, pnömatik lastiklerle birlikte, bize yumuşak bir sürüş deneyimi sağlıyor.
Ninebot Segway ES2
Ağırlık: 12.5 kg Taşıma Kapasitesi: 100 kg Menzil: 25 km
Ninebot ES2 farklı bir sürü özellikle dolu. Çeşitli işlevleri kontrol edebilen ve hatta alttaki ışıkların rengini değiştirebilen bir akıllı telefon uygulaması var. Kullanışlı LCD ekrana ve gidon sapı üzerindeki kolay erişilebilir bir şarj portu var.
Kullananlar frenleme sisteminin iyi olmadığını ve denge problemi yaşanabildiğini söylüyorlar.
Zero 10X
Ağırlık: 35 kg Taşıma Kapasitesi: 150 kg Menzil: 95 km
Boyut, görünüm ve performans açısından Zero 10X, scooter dünyasının en uç noktasında yer alıyor. 10X’de iki adet 1000-watt motor, iki tekerlekten çekiş sistemi var. 130 cm uzunluğunda ve 35 kg ağırlığında olması onu oldukça hantal hale getiriyor.
Büyüklüğü aynı zamanda bir oyuncaktan çok bir araç haline getiriyor, bunun için halka açık bazı yerlerde kullanılmasına izin verilmiyor.
Micro Merlin
Ağırlık: 11 kg Taşıma Kapasitesi: 100 kg Menzil: 25 km
Micro Merlin tüm özelliklere sahip bir scooter. Bunlar arasında sınırlı bir alanda depolamayı çok daha kolay hale getiren LCD ekran, hız sabitleyici, otomatik ışıklar ve katlanabilir gidonlar. Ağırlıkı 11 kg. Sağlam lastikleri kısa sürede yıpranmayı önlüyor ve her iki tekerleğinde süspansiyon olması konforlu bir sürüş sağlıyor
Scooter deneyimi oldukça iyi olmasına rağmen, markasının bilinirliği iyi olmadığı için satışları da düşük seviyelerde.
Razor E-Prime
Ağırlık: 9.8 kg Taşıma Kapasitesi: 80 kg Menzil: 25 km
Scooter hafif olmasına rağmen, Razor iyi bir scooter üretmiş. Ama süspansiyon olmaması ve kalitesiz lastikler zor bir sürüşe neden oluyor. 80 kg taşıma kapasitesi olması ise onu çoğu kişi için kullanılamaz hale getiriyor.
Düşük fiyatı ve basit yapısı ile daha çok gençler için bir eğlence aracı gibi duruyor.
9.8 kapasite olan tivıtır kaç para paraların da yazarsanız menmun oluruz.
İstanbul gibi trafiği yoğun yerlerde scooter gibi araçların kullanımının artması hem sağlık hem de trafik açısından çok iyi olur gibi gözüküyor. Yavaş yavaş başlamalı kullanmaya.
Böylesine karmaşık ve büyük bir metropole çöle gelmiş bir su gibisin Scooter