Ana Sayfa Genel Mazda Araç Üretimi 34.000 Adet Düşmek Zorunda Kaldı

Mazda Araç Üretimi 34.000 Adet Düşmek Zorunda Kaldı

0
956

Mazda Araç Üretimi 34.000 Adet Düşmek Zorunda Kaldı. Mazda Üretimi konusunda geçtiğimiz yılları üretim ve satış anlamında her zaman zirveye yakın tamamlamayı hedef almıştır. Bu anlamda başarılı olduğunu düşündüğümüz firmanın hedeflerine ulaşmak için aşmak zorunda olduğu engeller olduğunu söylemeliyiz. Yani önümüzdeki yıllarda Mazda üretim anlamında sekteye uğrayabilir.

Yarı İletken Yonga Kıtlığı Üreticilerinin Başına Bela Olmaya Devam Ediyor

Mazda araç üretimi ve satışı konusunda, şimdiye kadarki en başarılı Aralık ayını yaşadı ve 2020’yi güçlü bir şekilde bitirdi. Ancak çok tuhaf bir sorun oldu ve bu sorun 2021 de iyi başlangıçlara ulaşamayacağı anlamına geliyor: Mazda’nın bilgisayar çipleri tükendi. Halihazırda CX-5 ve Mazda 3 Sedan’ın yurt içi satışlarını etkilemiş olan yonga kıtlığı, önümüzdeki iki ay içinde küresel üretimi 34.000 araç azaltacak.

Yonga Kıtlığı Diğer Üreticilere de Zarar Vermeye Başladı

Diğer otomobil üreticilerine de zarar veren yonga kıtlığının nedeni, muhtemelen Çin’deki bazı üreticilere yönelik son zamanlardaki ABD yaptırımlarına bağlı olabilir. Mazda, popüler CX-5’in yurt içi üretimini Şubat ayında düzgün bir şekilde 4.000 adet ve Mart ayında 6.000 adete kadar azaltmayı planlıyor.

Veri firması IHS Markit’e göre yarı iletken kıtlığı küresel otomobil üretimini etkiliyor, dünya genelinde üretim hatlarını kapatıyor ve ilk çeyrekte tahmini 672.000 adet küresel hafif araç üretimini etkileniyor. Mazda Araç Üretimi ekibi, Çin ve Meksika’daki montaj hatlarında da bir üretim kesintisi yapmayı düşünüyor. Bir Mazda sözcüsü, “Şubat ayındaki üretimimiz üzerinde küresel bir etki bekliyoruz, ancak etkiyi en aza indirmek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam ediyoruz” dedi.

Mazda Araç Üretimi hedefleri hakkında yorum yapmadı ancak durumun günlük olarak değiştiğini açıkladı. Toyota Motor Corp, Fiat Chrysler, Ford Motor Co ve Nissan Motor Co, kıtlık nedeniyle üretimi kesmek zorunda kaldı. ABD’de 15 senatörden oluşan bir grup, Beyaz Saray’ı çiplerin eksikliğini gidermeye çağırdı ve IHS Markit’in kıdemli baş analisti Phil Amsrud’a göre, hem tedarikçiler hem de alıcıların hızlı bir şekilde bir anlaşmaya varmaları gerekecek: “Çünkü Bu kısıtlamalar, OEM’lerden artan talebin ve sınırlı yarı iletken arzının bir sonucudur, her iki kuvvet dengelenene kadar çözülemeyecektir, “dedi. Umarım bir an önce bir anlaşmaya varılır.

İkinci El Otomobil İlanları

HENÜZ YORUM YOK