Ana Sayfa Danışman Motosiklet Botu Nasıl Olmalı?

Motosiklet Botu Nasıl Olmalı?

0
3873

Motosiklet botu nasıl olmalı? Ayaklarımızın ve ayak parmaklarımız kırıldıktan sonra tedavi edilmesi en zor kemiklerimizdir. Motosikletle ilerlerken arka teker kayma eğilimi gösterdiğinde, ayaklarımızı yere koyma eğilimi gösterebiliriz. Kemiklerimizin düşük hızlarda bile çatlayıp, kırılabileceğini bilmelisiniz. Genellikle şehir içi trafiğinde aralardan kaçmaya çalışırken araçlara sıkışabilir, kaldırıma sürtebilirsiniz. Motosiklet botu korunma ve sağlık açısından çok önemlidir.

Motosiklet Botu Nedir?

Motosiklet botu normal botlardan çok farklıdır. Uzun ve kısa olarak ikiye ayrılmaktadır. Yazlık ve kışlık seçenekleri mevcuttur. Uzun botlar kaval kemiğinizi de korumaktadır. Darbe, kayma ve aşınma gibi birçok problem düşünülerek tasarlanmıştır. Günümüz teknolojisinde birçok motosiklet botu, normal botlara benzemektedir. Ayak parmakları, bilek ve topuk bölgeniz gibi temel kemiklerin zarar görmesini önlemekle görevlidir. Marka ve modele göre farklılık gösterse de yanmaz kumaştan üretilmektedir.

Motosiklet Botu Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler!

Öncelikle bütçenize göre uzun botları tercih etmelisiniz. Uzun motosiklet botları daha fazla koruma sağlamakla birlikte güvenlik hissinizi de arttırmaktadır. Kışlık motosiklet botlarının gore-tex olmasına, yağmur ve kar gibi zarar verici olaylardan etkilenmemesine dikkat etmelisiniz. Dikişlerinin ve fermuarının üzerinde ekstra güçlendirici bir katman olması önemlidir. Yerdeki yağmur, pislik gibi cisimlerin doğrudan botunuza sıçrayacağını unutmamalısınız. Motosiklet botunuzun içine giydiğiniz çoraba göre almalısınız. Büyük ihtimal ile havlu çoraplarda ayak numaranız, bir numara büyümektedir. Dış faktöreler motosiklet botlarını çok daha fazla etkilemektedir. Motosiklet botunun etrafında yansıtıcı parçalar olması önemlidir. Kapalı havalar ve geceleri görünürlüğünüzü arttıracaktır. Alacağınız bot bağcıklı modelse iplerinin sağlam olmasına dikkat ediniz. Eğer kötü bir bağcık kullanırsanız kaza anında aşınmaya dayanamayacak ve botunuz ayağınızdan çıkacaktır. Bağcıkların sağa, sola takılı kalma ihtimali vardır. Öncelikli olarak fermuarlı veya cırt cırtlı modellere yönelmelisiniz.

Yazlık botunuzu alırken hava giriş-çıkış kanallarına dikkat etmelisiniz. Kaval kemiğinizi korumasa da bileğinizin üzerini koruyan botları seçmelisiniz. Motosiklet botunu alırken açık renklerden kaçınmalısınız. Nubuk kumaşa sahip motosiklet botları zor temizlenmektedir. Yazlık ve kışlık botlarınız tahta hissiyatı vermemelidir. Fren dozajınızı hissedebileceğiniz botlara yönelmelisiniz. Tahta hissi yaratan motosiklet botlarında maalesef ki fren vites ve fren hissiyatı kötü olmaktadır. “Motosiklet Botu Nasıl Olmalı?” adlı içeriği okudunuz! Tavsiyelerini yorumlara yazabilirsiniz.

İkinci El Motosiklet İlanları

 

HENÜZ YORUM YOK