Ana Sayfa Haberler Otomobil Fiyatları Ulaşılabilir Mi Oluyor?

Otomobil Fiyatları Ulaşılabilir Mi Oluyor?

2
1644

Otomobil Fiyatları Ulaşılabilir Mi Oluyor?

Otomobil fiyatları son dönemde sürekli yükselen bir trend ile bizleri karşılıyordu. 2021 yılı itibari ile araç fiyatları düşüyor mu? Otomobil fiyatları ulaşılabilir bir hal alacak mı?

Döviz kurlarının ve pandeminin etkisiyle yükselen fiyatlar durağan bir trend mi gösteriyor?

Bugün sizler için araç fiyatlarının genel durumu hakkında bir içerik hazırladık.

1 Otomobil Fiyatları Ulaşılabilir Mi Oluyor?

2021 yılının gelmesi ile beraber tüm dünya genelinde aşı çalışmaları olumlu sonuçlar verdi ve artık hayat yavaş yavaş normalleşiyor gibi bir his hepimizi etkisi altına aldı.

Ancak daha yolun başında olduğumuzu ve tedbirleri elden bırakmamamız gerektiğini de özellikle belirtmekte fayda var.

2021 yılının ilk döneminde yeni çıkan modeller ve sıfır araç kampanyalarına baktığımız zaman araç fiyatlarının özellikle %50 Ö.T.V diliminde kalan araç fiyatlarının ikinci el piyasası ile karşılaştırdığımız zaman uygun göründüğünü söyleyebiliriz.

Döviz kurlarının etkisi ile artan sıfır araç fiyatları, ağır devlet vergileri ile birleştirildiğinde ulaşılması neredeyse imkansız bir hale gelmişti.

Ancak son dönemde gelen araçlar ve fiyatlarına baktığımız zaman bu durumun yavaş yavaş durağan bir hale geldiğini ve kampanyalar dahilinde uygun kredi koşulları ile sahip olunabilir, yani ulaşılabilir olduğu hissi hepimizde oluşmaya başladı.

En son dün fiyatı açıklanan Volkswagen Golf modeli için ilk 300 araca özel lansman fiyatının 190.000 TL civarında olduğunu gördük.

Aynı zamanda Kuzeni Seat Leon modelinin de 2021 yılı için 210.000 TL civarında satışta olduğunu görüyoruz.

Yeni çıkan Dacia Sandero Stepway modeli içinde fiyatların 160.000 TL bandında olduğunu söyleyebiliriz.

Ve en büyük kampanyalardan birini yapan ve 2020 yılının otomobil satış birincisi olan Toyota markası da 2021 yılı için makyajlanan Corolla modeli için otomatik vites avantajı ile 190.000 TL bandında araç satışına devam ediyor.

Yine B sınıfı SUV modellerinden biri olan Seat Arona‘da 230.000 TL bandında satılan SUV modellerine örnek verilebilir.

Hepimizin bildiği ve sevdiği Renault Megane modeli için 2021 yılı makyajlı versiyonun 208.000 TL bandında satıldığını da söylemeliyiz.

2 Sıfır Araçlar Daha Mı Avantajlı Oldu?

Bugün sıfır kilometre bir C segmenti araç almak isterseniz, şuan için %50 Ö.T.V diliminde kalan ve pek çoğunun baz veya orta donanım paketinde olan modelleri için ödemeniz gereken miktar 200.000-230.000 TL civarında karşımıza çıkıyor.

Uygun ödeme koşulları ve kredilendirme sistemleri ile bu dönem sıfır kilometre araç almak avantajlı bir durum haline geldi.

Araç fiyatlarının bu şekilde konumlandırılması ikinci el piyasası içinde bir düşüşe sebep olabilir.

Ancak bayiler ile iletişime geçip, araç stok durumunu ve son satış fiyatını öğrenmekte fayda var.

İkinci El İlanları

Tekerinize taş değmesin.

  

 

2 YORUMLAR

  1. Eren Can
    Zor kirvem zor ! :) Gerçekten bu dönemde araç almak çok zor. Bu araçlar baz donanımlar ve büyük çoğunluğu bayilerde zor bulunan araçlar oluyor.